IUI a 1% normálna morfológia spermií

domig1
15. aug 2020

Ahojte spolubojovníčky 😊, rada by som zistila koľkým z vás vyšlo IUI pri zlých výsledkoch spermiogramu. Čaká nás konzultácia v centre asistovanej reprodukcie, tak by som rada mala prehľad, aj ako dlho trvalo kým ste podstúpili prvé IUI. Zároveň by som sa chcela spýtať, či sa Vám podarilo výživovými doplnkami zlepšiť morfológiu, ak áno, čo vám pomohlo, pekný deň. 😊

barus26
15. aug 2020

@domig1 ahoj, môj muž má 1% morfologicky dobrých spermií a ja mám teho tiež dosť a podarilo sa prirodzene; no trvalo to 2,5 roka..

domig1
autor
15. aug 2020

@barus26 ved práve, že tak dlho nechcem čakať, obaja sme už nastavení na babatko 😁 ale ďakujem, je prijemne citat, že sa napriek tomu podarilo prirodzene 😊

bloncka007
15. aug 2020

@domig1 my mame tiež len 1%, boli sme 2x na iui tento rok a 1x minuly rok a už nejdem. Je to len biznis. Nič nám nepovedali zakaždým ti to robí iný lekár/ka, neporadili nám žiadne doplnky ani nič. Som sklamaná. Ideme do toho len s vitaminmy a našťastie mam super lekára a ten nám odporučil ešte raz PPS.

mikasz
15. aug 2020

@domig1 pri zlej morfologii je IUI len vyhodene peniaze, skor sa odporucaju ine formy ivf

a29101984
16. aug 2020

@domig1 ahoj , my máme podobný problém 1,4% normo. Po troch mesiacoch(teraz v septembri) ideme na kontrolný spg + halosperm. Tak som tiež zvedavá co povedia , chodíme do helios MT. Vitamíny užíva poctivo - tribulus , zinok , e, c, koenzim q10 🙈 . Moja gyn mi povedala ze iui by mohla vyjsť. Tak dúfam 😊 ale tiež som zvedavá ci to niekomu vyšlo . My sa snažíme cca 2 roky 😑

domig1
autor
16. aug 2020

@a29101984 môj tiež užíva sustenium pre mužov a rozmýšľam, že po mesiaci kúpim bluefertil. My mame tiež konzultáciu začiatkom týždňa, tak som zvedavá, čo navrhnú..povedali vam že IUI až po troch mesiacoch, keď sa teoreticky môže vyzivovymi doplnkami zlepšiť spg?

a29101984
16. aug 2020

@domig1 nie nie nič nepovedali, kontrolný spg potom výsledky po 10 dňoch +vstupná konzultácia so mnou , tak predpokladám že potom sa vyjadria . To že by som mala vyskúšať iui mi povedala len moja dr mimo sanatória ,ked som jej doniesla prvé výsledky spg

a29101984
17. aug 2020

@domig1 potom dajte vedieť ako co 😊 ďakujem

bibkapipka
19. aug 2020

@domig1 ahoj, my mame bohuzial rovnake vysledky spg ako vy. sice spermii ma partner vela, ale morfologiu len 1%. 3. septembra mame prvu konzultaciu v car. som teda zvedava... vy uz mate nejake nove info?

domig1
autor
19. aug 2020

@bibkapipka mne zistili dokonca PCO teraz v CAR 😒 čakám na ms, potom idem na hyfosy a následne skúsime IUI, vraj to je 4-5x viac úspešnejšie ako bežný styk. Tak uvidíme...

bibkapipka
20. aug 2020

@domig1 fuha a nemala si ani tusenie, ze mas pco? aj ja som nato myslela, ze mi to kludne mozu zistit, nic nie je vylucene. drzim palce ✊

domig1
autor
20. aug 2020

@bibkapipka nie, nemala 😁 no je to super, že spravia okrem iného aj kompletne odbery (krvné, stery)

bibkapipka
20. aug 2020

@domig1 to ano, to bol aj jeden z dovodov, preco sme sa rozhodli pre car.

zdenka91
21. aug 2020

my sme mali tiež zlý spermiogram, morfológia + znížená pohyblivosť, a druhé iui vyšlo...manžel užíval folandrol, selén, zinok a vitamín C

bibkapipka
21. aug 2020

@zdenka91 to je krasna sprava, gratulujem 🙂 dodala si mi trochu nadeje o optimizmu 👍

a29101984
7. sep 2020

@domig1 ahoj , tak ako? Už ste boli na konzultáciu, ako dopadla ? My čakáme na výsledky s toho halospermu , potom sa už konečne dúfam dočkam verdiktu

domig1
autor
7. sep 2020

@a29101984 ahoj 🙂, zistili mi Pco, tak som sa objednala na hyfosy, oba vajcovody mám našťastie priechodné 🙂, budúci cyklus ideme na IUI, tento týždeň ide manžel na mioxsys - meranie oxidacneho stresu spermii, aby sme vedeli či vieme zlepšiť spermiogram vyzivovymi doplnkami 🙂

a29101984
8. sep 2020

@domig1 budem na vás myslieť 🍀💗 my máme ísť este na krv obaja keď pôjdeme po tie výsledky so spg, som strašne nedockava. Zas potom čakať na výsledky s krvi 😐 ci ako to funguje? Budú v ten deň ?

domig1
autor
8. sep 2020

@a29101984 výsledky z krvi? My sme čakali asi týždeň a pol na výsledky

hederamonstera
11. máj 2021

@domig1 ahoj, no ako si dopadla? 🙂 my sme na tom presne rovnako ako vy, teraz ideme na 2. IUI ale idem predtym este na folikulometriu a rovno sa opytam, ci sa to vobec oplati alebo ist rovno na IVF

domig1
autor
11. máj 2021

@hederamonstera my sme už podstúpili IVF, žiaľ zatiaľ neúspešne

hederamonstera
11. máj 2021

@domig1 to mi je luto

anne_mary2
31. júl 2021

Ahojte 🙂 Moj manzel mal 1% morfologia, ja cykly 37,64,57 dni…. doktor mi hned vypisal papier na hysteroskopiu, laparoskopicky prefuk vajecnikov, podozrenie na pco.. to bolo v marci… teraz v lete som si povedala ok, dam si pauzu od sledovania. merania. testovania, aj tak s mojou dlzkou cyklov… a na jesen spat do CARu..
vcera mi prisli vysledky z endokryno, vraj sledovany cyklus bol anovulacny.. akurat ze vcera som zistila ze som v 5 tom tyzdni, takze anovulacny nebol 🙂)!!
Myslela som si ze prirodzene dieta mat nebudeme… ze nam ani iui nepomoze s takou morfo, a ze vlastne mozno vobec ani neovulujem a neviem co.. a, prislo to. Snad to dotiahneme do uspesneho konca. Kazdopadne zjavne sa to da aj 1%, aj ked to netrva asi mesiac ☺️☺️

hederamonstera
31. júl 2021

Nam vyslo druhe iui s 1%morfo a PCOS u mna. 😊 takze sanca je

7lenka11
12. aug 2021

ahojte, prosím vás, tie, ktoré máte skúsenosť - v akých intervaloch je možné podstúpiť IUI? Ak nám to nevyjde tento mesiac, môžeme ísť o mesiac alebo musí byť medzi tým dlhšia pauza? ďakujem 🙂

hederamonstera
12. aug 2021

@7lenka11 ahoj, mozes ist hned dalsi mesiac, ak bude folikul 🙂

babo44
28. aug 2021

@hederamonstera aký ste mali prosím vás spermiogram okrem morfologii? Ďakujem

hederamonstera
28. aug 2021

@babo44 vsetko ostatne uplne ok

babo44
31. aug 2021

@hederamonstera a počet? My máme z najnovšieho SpG 31,5 mil spermií alebo 1 percento morfologicky správnych.

hederamonstera
31. aug 2021

@babo44 Ked sme sli na IUI tak mal 20mil.😊 (horsie ako maval)

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre