Ahojte spolubojovníčky 😊, rada by som zistila koľkým z vás vyšlo IUI pri zlých výsledkoch spermiogramu. Čaká nás konzultácia v centre asistovanej reprodukcie, tak by som rada mala prehľad, aj ako dlho trvalo kým ste podstúpili prvé IUI. Zároveň by som sa chcela spýtať, či sa Vám podarilo výživovými doplnkami zlepšiť morfológiu, ak áno, čo vám pomohlo, pekný deň. 😊
@domig1 my mame tiež len 1%, boli sme 2x na iui tento rok a 1x minuly rok a už nejdem. Je to len biznis. Nič nám nepovedali zakaždým ti to robí iný lekár/ka, neporadili nám žiadne doplnky ani nič. Som sklamaná. Ideme do toho len s vitaminmy a našťastie mam super lekára a ten nám odporučil ešte raz PPS.
@domig1 ahoj , my máme podobný problém 1,4% normo. Po troch mesiacoch(teraz v septembri) ideme na kontrolný spg + halosperm. Tak som tiež zvedavá co povedia , chodíme do helios MT. Vitamíny užíva poctivo - tribulus , zinok , e, c, koenzim q10 🙈 . Moja gyn mi povedala ze iui by mohla vyjsť. Tak dúfam 😊 ale tiež som zvedavá ci to niekomu vyšlo . My sa snažíme cca 2 roky 😑
@domig1 ahoj, my mame bohuzial rovnake vysledky spg ako vy. sice spermii ma partner vela, ale morfologiu len 1%. 3. septembra mame prvu konzultaciu v car. som teda zvedava... vy uz mate nejake nove info?
@bibkapipka mne zistili dokonca PCO teraz v CAR 😒 čakám na ms, potom idem na hyfosy a následne skúsime IUI, vraj to je 4-5x viac úspešnejšie ako bežný styk. Tak uvidíme...
@domig1 fuha a nemala si ani tusenie, ze mas pco? aj ja som nato myslela, ze mi to kludne mozu zistit, nic nie je vylucene. drzim palce ✊
@bibkapipka nie, nemala 😁 no je to super, že spravia okrem iného aj kompletne odbery (krvné, stery)
@domig1 to ano, to bol aj jeden z dovodov, preco sme sa rozhodli pre car.
my sme mali tiež zlý spermiogram, morfológia + znížená pohyblivosť, a druhé iui vyšlo...manžel užíval folandrol, selén, zinok a vitamín C
@zdenka91 to je krasna sprava, gratulujem 🙂 dodala si mi trochu nadeje o optimizmu 👍
@domig1 ahoj, no ako si dopadla? 🙂 my sme na tom presne rovnako ako vy, teraz ideme na 2. IUI ale idem predtym este na folikulometriu a rovno sa opytam, ci sa to vobec oplati alebo ist rovno na IVF
@hederamonstera my sme už podstúpili IVF, žiaľ zatiaľ neúspešne
@domig1 to mi je luto
Ahojte 🙂 Moj manzel mal 1% morfologia, ja cykly 37,64,57 dni…. doktor mi hned vypisal papier na hysteroskopiu, laparoskopicky prefuk vajecnikov, podozrenie na pco.. to bolo v marci… teraz v lete som si povedala ok, dam si pauzu od sledovania. merania. testovania, aj tak s mojou dlzkou cyklov… a na jesen spat do CARu..
vcera mi prisli vysledky z endokryno, vraj sledovany cyklus bol anovulacny.. akurat ze vcera som zistila ze som v 5 tom tyzdni, takze anovulacny nebol 🙂)!!
Myslela som si ze prirodzene dieta mat nebudeme… ze nam ani iui nepomoze s takou morfo, a ze vlastne mozno vobec ani neovulujem a neviem co.. a, prislo to. Snad to dotiahneme do uspesneho konca. Kazdopadne zjavne sa to da aj 1%, aj ked to netrva asi mesiac ☺️☺️
Nam vyslo druhe iui s 1%morfo a PCOS u mna. 😊 takze sanca je
ahojte, prosím vás, tie, ktoré máte skúsenosť - v akých intervaloch je možné podstúpiť IUI? Ak nám to nevyjde tento mesiac, môžeme ísť o mesiac alebo musí byť medzi tým dlhšia pauza? ďakujem 🙂
@7lenka11 ahoj, mozes ist hned dalsi mesiac, ak bude folikul 🙂
@hederamonstera aký ste mali prosím vás spermiogram okrem morfologii? Ďakujem
@babo44 vsetko ostatne uplne ok
@hederamonstera a počet? My máme z najnovšieho SpG 31,5 mil spermií alebo 1 percento morfologicky správnych.
@babo44 Ked sme sli na IUI tak mal 20mil.😊 (horsie ako maval)
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@domig1 ahoj, môj muž má 1% morfologicky dobrých spermií a ja mám teho tiež dosť a podarilo sa prirodzene; no trvalo to 2,5 roka..