IUI 2022

pauli_s
28. jún 2022

Ahojte, je tu niekto kto má čerstvo po IUI alebo ide teraz v najbližšej dobe? Ja idem zajtra. Poďme sa podporiť trochu. Na nič iné nemyslím a to ešte nechcem vedieť čo budú tie dva týždne po IUI či to vyšlo.

no_co_uz
28. jún 2022

Ahoj 🙂 ja som bola minuly tyzden v utorok. akurat som 7 DPIUI

pauli_s
autor
28. jún 2022

@no_co_uz Ahoj! A bolo to tvoje prvé IUI? Kde ti robili? A ak smiem vedieť prečo ste do toho išli s partnerom, aké máte problém?

Ja idem do ISCARE, je to naše prvé IUI. Priateľ zlá morfológia (1%) ale všetko ostatné vysoký nadpriemer a ja mám PCOS, teraz mi Letrozolom vyvolali ovulaciu, po dlhej dobe mi narástli dominantné folikuly, dokonca 2.

no_co_uz
28. jún 2022

Je to moje druhe IUI. Prve som mala v januari - bolo uspesne, ale bohuzial tehotenstvo skoncilo zamlcanym potratom a v marci som musela podstupit kyretaz, pretoze sa mi nespustil potrat samovolne.
Nemam za sebou specialne vysetrenia ako imunologiu, hemato atd zatial...U nas to je tak, ze ja vyzeram, ze som OK, ale moj manzel ma slabsi spermiogram - pocet OK, avsak dost zlu pohyblivost.
Vtedy v januari som mala 1 dominantny folik, teraz mam 2 na pravej strane (21 a 23 mm) a jeden mensi na lavej (16,5 mm), avsak coho sa trosku bojim, ze manzelovi sa oproti januaru zase o nieco zhorsil spg.
Tak uvidime..velmi si prajem aby to vyslo. To by som bola riadny stastko - 2x IUI a obe uspesne keby boli :D
Inak priznaky zatial nijake extra - jedine , ze ma picha v podbrusku - na pravej strane - tam kde som mala tie dominantne foliky a mozno take mierne - ani neviem ako to nazvat tahanie/tlak v podbrusku. Podobne pocity som mala aj minule, avsak neviem ci skor nebude kvoli injekcii, liekom a tak...tak nechcem si radsej nic nahovarat.
Ine pocity zatial nic - ale to som nemala ani vtedy nejak - az 11 DPIUI (vtedy mi prvykrat vysiel slabucky duch na teste) som mala akoby menstruacne bolesti a implantacne spinenie. Prsia - boliet neboleli - iba trocha citlivejsie, ale to by som nerozoznala od klasickeho PMS.
A este mozno by ta mohla zaujimat info ako dlho sa snazime - vyse 2 roky, prirodzene sa nam nezadarilo ani jedinky raz.
Drzim palce aby si zajtra mala "dobru konstalaciu hviezd" :D

pauli_s
autor
28. jún 2022

@no_co_uz ja som mala na ľavej 17mm a na pravej 21mm včera ráno na folikulometrií…
Ja som bola tehotná tiež v decembri, prirodzene ale neskončilo to dobre. Ale u mňa išlo naozaj len o úplný zaciatok tehotenstva. Napriek tomu, ten mesiac jednoducho som vedela že som tehotná už pár dni pred očakávanou menštruáciou, lebo tá bolesť pŕs to bolo niečo neskutočné + som mala neskutočne divné chute.
Držím ti palce nech ti to vyjde a daj vedieť, že ako pokračuješ!

no_co_uz
28. jún 2022

@pauli_s vraj aj po neuspesnych tehu je dobre "pohnojene" v tele a zena je plodna, tak snad to tak je a budeme sa tesit obe 🙂

daffynko
29. jún 2022

@pauli_s ahoj aj mna čaká budúci mesiac čakáme na ms snažíme sa viac ako 4 roky

ilovepizza
29. jún 2022

Ahojte, ja som aktualne 11 dni po IUI, na krv pojdem pondelok.. ja sa na to prave snazim nemysliet a nestresovat. ako bude, tak bude. snazime sa dva a pol roka bez jedineho tehu, takze uz som skor taka, ze kto vie, ci to niekedy vyjde.. ale odkedy sme v car, som pokojnejsia, ze sa konecne nieco deje..

no_co_uz
29. jún 2022

@ilovepizza drzim palce aby to vyslo 🙂 my sme na tom so snazenim rovnako. Mas aj nejake pocity/"priznaky" ? testovat si este neskusala, ci chces si pockat az na tu krv? mne naposledy 11 den po prvykrat slaby duch vysiel

ilovepizza
29. jún 2022

@no_co_uz vies co, nebudem skusat test. duchov som sa za tie dva roky nahladala az az🙈, tak nech mi radsej oni povedia, ze co a ako. no priznaky by som povedala, ze rovnake ako pred ms🤷🏼‍♀️ brucho pobolieva, prsia naliate a bolia, velmi lahko vytocitelna som 😃..
dakujem, aj ja ti drzim palce 🍀. kedy ides na krv? ty budes aj testovat?

no_co_uz
29. jún 2022

@ilovepizza ja na krv az buduci tyzden v stredu. Momentalne som 8 DPIUI. Testovat, akoze tiez nechcem lovit duchov a byt zo dna na den sklamana ked bude test biely, ale ako sa poznam tak to nevydrzim 😁 ale najskor az ked tak cez vikend

pauli_s
autor
29. jún 2022

@ilovepizza
@no_co_uz Baby, vy to máte o pár dní. Ja som dneska bola. Priateľ mal spermiogram klasika 1% morfologia ale počet asi 6 násobný nad normu a pohyblivosť sa mu vyšplhala z minulých 56% na 72% , zmena životného štýlu prospela, ale s tou morfológiou to nič proste nerobí, ani všetky vitamíny sveta bohužiaľ. :(
Ráno som cítila pichanie v pobrušku, mi asi praskli folikuly, aj krásny hlien ovulačný som mala, lekárka z neho bola normálne nadšená :D 15 minút som lehnila a modlila sa a predstavovala si ako idú spermie k vajíčkam :D

@daffynko Tak držím palce!!! Aký máte problém?

daffynko
29. jún 2022

@pauli_s ja mám mierne pcos ale ovulacia prebieha priatel ma ties trosku problem zi sperimami mame za sebou genetiku hematologiu vsetko ok bola som na pct teste tam bol problem s hlienom a teraz rste cakame na halosperm vysledok no uz mam doma clost. Len čakám na ms buduci tyzden by mala prist tak uvidime

ilovepizza
29. jún 2022

@no_co_uz ved uvidis, ako to budes citit, v kazdom pripade ti budem drzat palce.. snad nam to vsetkym konecne vyjde..
@pauli_s super, tak uz aj ty to mas za sebou 🥰 drzim palce ❤️ ja si uz asi ani nepamatam tieto hodnoty, ale tiez z astenoteratozoospermie sa spg zlepsil na teratozoospermiu, takze nam umoznili iui a tiez zmenou zivotneho stylu sa spg zlepsil.
ako ja sa snazim moc sa nenamotat na to, lebo aj sama lekarka hovorila, ze z iui je len 12% uspesnost, ale tak stale je to viac, ako ta nula, co sa nam nedarilo 🤷🏼‍♀️

pauli_s
autor
30. jún 2022

@no_co_uz
@ilovepizza baby a vy progesteron vkladáte alebo prehĺtate? A koľko mg koľko krát denne?

no_co_uz
30. jún 2022

@pauli_s ja vkladam 1-0-1 (100 mg).
Mam progestenalle - rovno sa aj ja opytam vas, nemota sa vam z neho hlava alebo neboli? Ja sa citim niektore dni akoby som vecer predtym chlastala 😅 a nejak si nepamatam ako som to mala naposledy vtedy v januari 🙄

pauli_s
autor
30. jún 2022

@no_co_uz ja som užívala 200mg dva krát denne pred dvomi mesiacmi kvôli cyste a dokonca ústne a to som mala také stavy - hlavne v aute, že dovidenia, zle mi bývalo, na grcanie. Aj unavená som bývala aj som bola podráždená.
Teraz tiež tak ako ty vkladám denne dva krát 100mg, tak uvidíme. Našťastie som PN.

ilovepizza
30. jún 2022

@no_co_uz
@pauli_s
tiez vkladam a dost mi to lezie na nervy, jak to potom vyteka. inak. o ktorej hodine vkladate? 🙈 lebo kazdych 12 hod. to je o hubu.. ze ani tak dobre ani tak.. snazim sa aj rano aj vecer aspon pol hodku polezat pri tom.
tiez mam ten progestenalle a teda po jednej rano aj vecer. ja som sa pytala, ci mozem ustne a bolo mi povedane, ze ano, ale hodinu po tom sa moze motat hlava. ak sa to da zdola, tak sa hlava nemota a ze ja potrebujem, aby mi dole posobil progesteron, takze si mam davat zdola. ale tiez by mi bodlo niekedy prehltnut, aby som nemusela riesit to lezanie potom 🤷🏼‍♀️..

no_co_uz
30. jún 2022

@ilovepizza ja o 9 rano a 9 vecer. Ja po vlozeni normalne fungujem, nelezim ani nic - strcim mentosku a idem 😅 . Ale hej to vytekanie je na nervy. A to ti v CAR povedali, ze po vlozeni treba polezat?

ilovepizza
30. jún 2022

@no_co_uz nepovedali, ale som skor myslela, ze ta jedna by sa mala na noc davat. len to je take, ze ak by som davala o 11 vnoci pred spanim a potom rano, tak v praci aj by som zabudla kolkokrat..
ja davam o pol siedmej, ale to je zase vecer narocne, ked je clovek aj vonku 🙈 no uvidime. ak by iui vyslo a ze mam pokracovat v progesterone dva mesiace, tak asi poposuvam postupne ten cas.. ze mentoska 😃

no_co_uz
1. júl 2022

@ilovepizza ahoj 🙂 tak ako ? nezlakal ta stale test? 😀 . Chcem sa opytat, zmenilo sa nieco v tvojich "priznakoch"/pocitoch? Lebo ja zacinam byt troska smutna, bojim sa, ze to mozno nevyslo. nic mi nie je, prsia absolutne nic, ani len trosilinku citlivejsie niesu , iba sem tam podbrusko citim 😕

pauli_s
autor
1. júl 2022

@no_co_uz Buď kludná, veľa žien má prvé príznaky až 2-3 týždne od meškania menštruácie! Radšej mysli pozitívne.

ilovepizza
1. júl 2022

@no_co_uz vies co, v pocitoch/priznakoch nic.. vsetko rovnako ako vzdy.. no veru test som si pred chvilou kupila 🙈 ze aspon budem vediet na com som.. ale teda zatial neskusala..

ilovepizza
1. júl 2022

tak som si spravila ten test a ani naznak ciarky 🤷🏼‍♀️ skusim este v nedelu, ale teda uz tomu nadej nedavam

no_co_uz
1. júl 2022

@ilovepizza och to ma strasne mrzi ☹ nechcem davat falosne nadeje, ale pisali niektore baby , ze mali pozitivny test az neskor. Resp. keby si nahodou mala este nizke hodnoty HCG a robila si si az teraz na obed mozno by tiez neukazalo. Ja napr. vtedy tie prve dni ked som si robila rano tak bola slabulinka ciarka a na obed ked som si robila, tak zas negativny bol. To je tvoje prve IUI ? ak nahodou nevyjde pojdes aj na dalsi pokus?

ilovepizza
1. júl 2022

@no_co_uz ano prve a ci pojdem na dalsie neviem. mozno este jedno by som skusila, len v lete sa mi to uz absolutne nechce riesit a mimo leta zrovna kludovy rezim dodrziavat neviem 🤷🏼‍♀️ takze vobec netusim.. ani neviem, ci to ma vobec zmysel cele.. furt len same falosne nadeje a sklamania clovek zaziva potom.ale aspon uz budem pripravena na pondelok a budem vediet, co ma caka za odpoved..

pauli_s
autor
1. júl 2022

@ilovepizza Ešte nezúfaj, počkaj si na krv. Uvidíme… A vy máte s partnerom aký problém? Zistili Vám príčinu, že prečo sa nedarí? A po IUI sa chystáte aj na iné metódy ak nevyjde? My by sme chceli IUI 2x a ak nevyjde tak ideme na IVF.

ilovepizza
1. júl 2022

@pauli_s no zrejme bude problem len spg. u mna vyzera byt vsetko ok, aj ked kto vie, ci daco skryte nemam 🤷🏼‍♀️.. no uprimne uplne ivf sa mi nechce riesit, ale uvidime, to sa musime este porozpravat/dohodnut, lebo drahemu je tento sposob oplodnenia uplne proti srsti. mne na tom vadi to, ze hned musis byt pn a to proste skrz moju pracu a aktivity sa uplne neda, ze hned. budem to musiet naplanovat a potom zrejme aj povedat, co je vo veci a takto som to absolutne riesit nechcela, aby to hned vsetci v okoli vedeli 😏.

ilovepizza
1. júl 2022

@no_co_uz
@pauli_s
baby inak dakujem vam, zlate ste ❤️ pevne verim, ze vam sa dve ciarky ukazu 🙏🍀

pauli_s
autor
1. júl 2022

@ilovepizza Ďakujeme moc. Možno aj u teba výjde dobre krvný test, uvidíš.

no_co_uz
1. júl 2022

@ilovepizza Rozumiem ake to je pre teba sklamanie ☹ sama na sebe viem, ako to cloveka mrzi, velmi by som nam to priala aby nam to vsetkym vyslo.Ta cesta za babatkom dokaze byt naozaj tazka.Pred par rokmi by mi ani nenapadlo, ze aj ja budem ten prípad,ze sa mi nebude darit otehotniet - nikdy som nemala ziadne gynekologicke problemy, menstruacia pravidelna, chodim na prehliadky poctivo a ziaden problem nebol nikdy.... Ale urcite neklesaj na duchu, aj ked bude krv negativna. Nechaj si par dni na spracovanie toho celeho a ide sa dalej... Ja by som na tvojom mieste este to IUI skusila - opakovane sa ta uspesnost zvysi. Statisticky je vraj najuspesnejsia tretia. Ale viac zien aj po druhej otehotneli, asi ze boli z predchadzajuceho mesiaca uz take "nastavene/nastimulovane" a telo mozno trosku viac pripravene.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre