Ahojte, dnes som narazila na zaujimavy clanok ohladne "novej" metody IUI. Nediskutovali ste nahodou niektora tuto moznost v CZ alebo SK CAR?
@usinko aho chcem sa opytat nepamatam sa ci si mi uz pisala ale vy mate nejaky problem lebo mne na antolskej nechceli podat ziadost na ivf kedze nam zatial nic nezistili lebo ze musim mat najprv 3x neuspesne iui a kedy sa ich chces opytat na ten roztok ? lebo ja idem na utz v pondelok koli iui
@matulka2314 ahoj, pred rokom som bola na laparo a diagnostikovali mi endometriozu, takze u nas je podmienka na IVF splnena🙂
@usinko a kedy ides na iui ? a myslis ze aj na antoskej to budu robit s tym roztokom ? a inak si s nimi spokojna ? 🙂
@matulka2314 okolo 10/10 pojdem na utz, manzel odovzda spermie a do 24-36 hod. IUI. zatial viem zhodnotit len pristup...durechova je vzdy mila a urobila mi podrobnejsie testy z krvi ako moja gynekologicka...uvidim, aky bude zakrok, ci sa trafi, ci to bude bolestive...ale zatial mi pride ok.
ja som tiez zatial spokojna ale ja nema durechovu, a ake podrobnejsie testy myslis hormonalny profil alebo ako ?
@matulka2314 myslim, ze vsetkym robia to iste...takze neboj nic, urcite ti robili to iste...urobia ti hormonalny profil, partnera poslu na spermiogram a hotovo...mne este brali krv na trombofilne mutacie, lebo sestra ma nejaku poruchu a musela si pri kazdom IVF pichat fraxiparine...endo testy (jeden faktor) mi vysiel zle, tak ma poslala este na endo. teoreticky sa este opytaj na protilatky na spermie, to sa tiez da vysetrit z krvi, ale to som mala vysledok uz od mojej obvod. gynekologicky. vsak sa skus v pondelok opytat na ten fyziologicky roztok...aspon budes vediet, ci to robia aj tam...citala som, ze takto je pravdepodobnost tehotnosti 2-3x vyssia.
tak na tie trombofilne mi nebrali ale tak mi to nemame v rodine a tie protilatky sme boli v zeleznicnej nemocnici tam nam robia aj genetiku aj protilatky proti spermiam ovariam a placente este cakame na vysledky, opatam sa dufam ze nezabudnem lebo ja vzdy u doktora kopec veci zabudnem a az potom ma to napadne 🙂
@matulka2314 hihihihihihihi, u mna je to presne tak isto...uz som si to pisala aj na papier, co vsetko sa chcem opytat a vzdy aj tak zabudnem. ako dlho cakate na genetiku a kolko za to platite? premyslam, ze este toto pred IVF chcem absolvovat...
neplatime nic a povedali nam ze to bude trvat tak 4-6 tyzdnov a poslali nas tam z antolskej som im povedala ze chcem take vysetrenie a dali mi odporucanie, a kedy chcete ist na ivf po tomto iui alebo este skusite viackrat?
@matulka2314 jeeej, super, tak sa na to o 2 tyzden urcite opytam. ucite chcem mat hotove geneticke testy pred IVF. tak ja stale verim, ze sa nam podari prirodzene tento mesiac a ked nie, tak prve IUI🙂🙂🙂🙂🙂 nadej zomiera posledna🙂
@usinko poznam to ja si to kazdy mesiac tak myslim ze sa to mozno podari a stale nic 🙂 ved uvidime
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@usinko nepočula som ešte o tom. čo to je IUTPI? my máme za sebou 3x neúspešné IUI a teraz zvažujeme IVF.