Intrauterinná inseminácia v Bratislave

xxxena
15. júl 2015

Ahojte baby, prosím Vás aké máte skúsenosti s IUI? aké centrum by ste nám odporučili v Bratislave?ďakujem za pomoc 🙂

adalmba
15. júl 2015

Ahoj, my sme boli takto pred tyzdnom na IUI v Iscare. Zatial vysledok nevieme, no ked sa mm dozvedel ze sanca je 5 az 10 percent, tak sa hneval ze nam to mali povedat skor ako sme zaplatili 100 e. Mohli sme ist rovno na umele... sanca 4X vadsia.... takze tak... ☹

xxxena
autor
15. júl 2015

ahoj @adalmba ďakujem ti za info, ale tak ešte nie je nič stratené aj 5 až 10% je niečo ako nič. to je naozaj dosť blbý prístup od toho kto vas tam poslal a nechal vas zaplatiť, aj keď vedel že mate taku malu šancu. mali vam poradiť hned IVF.
teraz som čitala o nejako centre ferticent. tak to chcem preskúmať..

pemizb
16. júl 2015

V gynfive to tusim nebolo take drahe...tak ale nepamatam presne...bolo to uz pred 4 rokmi...sa mi ale zda ze tamt stalo vtedy 40 eur. Ved skusit mozes.....kamoske sa to podarilo na prvykrat. Nam ani na treti....potom sme presli na umele.

liebling98
16. júl 2015

@xxxena Veľa záleží od zdravotného stavu partnerov a hlavne spermiogramu. Ak je spermiogram OK, poisťovne preplatia IVF až po neúspešnom IUI. Nám v GynFive napríklad na základe katastrofálneho spermiogramu posielali žiadosť na IVF, lebo IUI by malo veľmi nízku šancu na úspech. Nie je to vždy len o tom, že CAR sa snaží takto zarobiť peniaze.
@adalmba

xxxena
autor
16. júl 2015

@liebling98 a ako si dopadla v gynfive? u koho si tam bola? chceli by sme ísť na vstupnu prehliadku nech nam povedia že či ma vyznam ist na iui alebo na ivf. ako sa tam dlho čaka na prehliadku? ako to prebieha?

xxxena
autor
16. júl 2015

@pemizb a ako ste dopadli s umelým? dufam, že dobre🙂

liebling98
16. júl 2015

@xxxena ja vďačím GynFivu za dvoch synov 😀
Bolo to už pred 7 rokmi, boli sme na IVF, bolo úspešné. Tri roky nato sme boli na KET, tiež úspešne, druhý syn.
Tretí syn je zázrak prírody.
Chodili sme k Harbulákovi. Na prvú konzultáciu sme čakali asi tri týždne, potom po rôznych vyšetreniach, z ktorých najdôležitejšie bolo manželov spermiogram, sa rozhodlo, že pôjdeme rovno na IVF, poisťovňa schválila do mesiaca. Ale to bolo pred 7 rokmi, je možné, že sa veci zmenili. Mne ich štýl vyhovoval, ja osobne mám radšej fakty, ako milé omáčky o ničom. Mne vyhovovalo, že ma volali dnu podľa čísla a nie po mene.
Držím palce!

xxxena
autor
16. júl 2015

@liebling98 to sa veľmi teším , že Vám tam tak pomohli. a ešte viac tomu, že sa vám podarilo aj prirodzene. to musel byť krásny pocit.🙂
ja mám veľmi zmiešane pocity z toho. keďže každý poslednú dobu na gynfiv píše alebo hovorí zle skusenosti. :( nechcem dať na ,,reči". ja si osobne myslí , že sto ľudí sto názorov.
ďakujem ,že nám držíš palce! a verím, že aj nám sa podarí maličké🙂

liebling98
16. júl 2015

@xxxena aj vtedy pred 7 rokmi, keď sme tam šli, tak som čítala dosť negatívnych komentárov. Že akí sú neosobní, že všetko ide ako na bežiacom páse, že idú hneď na IVF a neskumaju dôvody, prečo páry nemôžu mať deti, atď. Ako som písala, mne vyhovovalo, že ma volali podľa čísla a nekričali moje meno na celú čakáreň. Tiež pri kontrole lekár skontroloval, či folikuly dozrievajú, či sliznica je OK. Viac nebolo treba, lebo vonku čakali ďalšie ženy. A som tiež rada, že sme hneď išli na vec a nešpekulovali, čo ešte skúsiť a nestracali tak drahocenný čas. Mala som už 33 rokov, veľa času nebolo.
Ešte k tomu osobnému prístupu, neviem, ako je to teraz, ale pred 7 rokmi nás po odbere vajíčok lekár osobne odniesol na izbu. Ešte v anestéze.
Ak Ti môžem odporučiť, tak sa veľmi na tú myšlienku neupinaj. Dajte si s manželom nejaký cieľ, na ktorý sa budete tešiť v prípade, ak to nevyjde. Napr večera v nejakej dobrej reštaurácii, wellness víkend, dovolenka a pod. My sme tak mali vysnívanú dovolenku, na ktorú sme sa dostali až pred KET. Pri KET sme mali tiež záložný plán, zatiaľ sme ho nezrealizovali, keďže KET bolo úspešné a ani nie rok po pôrode druhého syna som otehotnela znovu.

pemizb
17. júl 2015

@xxxena my fantasticky.....ostali mi dve embrya z 9 a tie uz mam obe doma....dvojicky, parik. Ale ja som mala dlhy cyklus...pichala som si tri tyzdne.

xxxena
autor
20. júl 2015

@pemizb vau to vam gratulujem k dvom pokladíkom.🙂 nech vám robia radosť, stastie a hlavne budte všetci zdraví!!! a ty si bola na tom umelom v gynfive?

xxxena
autor
20. júl 2015

@liebling98 toto čo si napíslala, tak si mi dala nádej že by sme to tam mali ísť vyskúšat aj my. veď dohodnem konzultáciu a potom sa s partnerom rozhodneme či do toho pôjdeme v gynfive alebo skusime niekde inde. už nechcem ďalej čakať. aj ja chcem byť maminou.🙂

liebling98
20. júl 2015

@xxxena budem Ti držať palce! U nás mali 100% úspešnosť.

pemizb
20. júl 2015

@xxxena ano tam....aj tebe drzim palce. Ak sa budu spravat akokolvek...ty sa nedaj...ides za svojim cielom. A daj vediet ked uz budes v tom. Inu moznost si nepripustaj...podari sa
😉

xxxena
autor
21. júl 2015

@pemizb @liebling98 ďakujem Vám dievčatá. samozrejme , že dám informáciu ak budem vedieť niečo nové. a aj keď už v tom budeme.🙂

andrijka
3. feb 2017

Ahojte baby , chcem sa spýtat.. v pripade IUI ak výde vhodný cas jeho relizácie na vikend, neviete ci takýto zakrok vykonaju v GYNFIV aj cez víkend? Viem že v Heliose v Martine ano , ale ja potrebujem niejake pracovisko v BA 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre