Intrauterinná inseminácia so syndrómom polycystických vaječníkov

boredka
24. sep 2016

Ahojte, chcem sa s vami podelit o svoj pribeh. S partnerom sa snazime o babatko vyse dvoch rokov. Po roku snazenia ma gynekologicka odporucila na kliniku (takisto pre podozrenie na polyp). Na klinike sme boli prvy krat v lete 2015 kde prebehli zakladne vysetrenia, Na jesen som bola na hysteroskopii kvoli polypu a takisto kontrolovali priechodnost vajickovodov (co bolo v poriadku). Hormony mam v poriadku ale bolo mi diagnostikovane PCO ( je to zvlastne lebo mam pravidelnu menstruaciu). Spermiogram najprv nebol bohvie co ale potom sme zacali uzivat ja Inofolic partner Folandrol a zlepsilo sa. Vo feb 2016 sa nam podarilo prirodzene otehotniet ale bohuzial tehotenstvo skoncilo potratom (Missed abort) v 3tom mesiaci. V auguste som uz siahla po ovulacnych testoch ale ani jeden nevysiel pozitivny tak som opat zasla na kliniku. Na dalsi mesiac nas caka prve IUI. Predpisali mi lieky Letrozol Stada na stimulaciu ovulacie. Mate s tym niekto skusenosti? Co som tu citala vo forach tak kazdy spomina ine lieky. Podarilo sa niekomu otehotniet s PCO pomocou IUI? Dakujem

bobulazelena
24. sep 2016

@boredka urcite ano...v podstate ak ti vystimuluju ovulaciu, nemal by byt u vas ziaden problem s otehotnenim.
Ja idem za chvilku na druhe IUI, ovulacia u mna prebieha a aj tak sa prve IUI nepodarilo.
Ale tak mozno je u nas problem niekde inde. Drzim palce

boredka
autor
24. sep 2016

@bobulazelena Aj ja drzim palce 🙂 mozem sa spytat ake lieky ti predpisali pred IUI? Ja ked som si citala na co ten moj liek je tak som zacala celkom pochybovat ... No otehotniet je prvy ciel a potom este donosit dieta do uspesneho konca 🙂 Kolko casu ubehlo medzi dvoma IUI? Ako dlho sa snazite?

bobulazelena
24. sep 2016

@boredka no ja beriem clostillbegit od tretieho dna cyklu po dobu 5 dni, len pol tabletky rano a pol vecer. Potom som na dvanasty den isla na folikulometriu a ked boli folikuly dost velke tak mi pichli pregnyl.

bobulazelena
24. sep 2016

Snazime sa necele dva roky..

bobulazelena
24. sep 2016

@boredka a ty mas ake lieky predpisane?

boredka
autor
24. sep 2016

@bobulazelena vsade na forach citam ze vsetkym davaju clostillbegit mne dal tabletky s nazvom Letrozol Stada, akoze ked som citala ten letak tak som nechapala ci sa nahodou nesekli lebo lieky su hlavne na problemy s rakovinou prsnika. Tak skusam tu ci ich aj niekomu inemu predpisali. Ale myslim ze tam zavolam nerada by som brala nieco ako pokusny kralik. Tiez mi to povedali ze od 3 dna cyklu 5 dni.

zirafka86
24. sep 2016

@boredka mne tiez pred planovanym IUI predpisali clostilbegyt..folikulometria atd..presne ako to popisuje bobulka ...ale bohuzial ja mam PCO plus zhorsil sa nam dost spermiogram tak plan IUI nam zrusili, museli sme ist na IVF .. ak mas pochybnosti o spravnosti lieku skus im tam este zavolat pred tym nez to zacnes brat pre istotu... ;) radsej sa tisic krat opytat ako spravit chybu ;)

boredka
autor
25. sep 2016

@zirafka86 dakujem, urcite zavolam, dalsia vec je ze liek obsahuje laktozu a ja som intolerantna na laktozu. Takze vselijak chcem poziadat o iny liek.

bobulazelena
25. sep 2016

@boredka aha...to som veru nepocula nikdy. Zavolaj a opytaj sa veru.

bobulazelena
25. sep 2016

@zirafka86 jasne radswj trikrat sa spytat zbytocne ako potom banovat ze sa clovek na to vykaslal

weja07
25. sep 2016

Ahojte,ja mam tiež diagnozu PCO,snazime sa dva roky,o mesiac pojdeme na 3 IUI,uvidime..Držím Vám všetkým silno päste 👊👊

boredka
autor
25. sep 2016

@weja07 Drzim palce nech to vyjde ... ja dufam ze tento mesiac to este nejakym zazrakom vyjde prirodzene a na IUI sa nedostanem 🙂 treba dufat 🙂 Kde ides na IUI? Ake lieki ti davali na stimulaciu..ked chces mozes mi kludne napisat do posty. Dakujem

rackovah
8. okt 2017

ahojte dievčatá,tak pridám sa aj ja do tejto diskusie.kedže sme mali plánované IVF,tak mi dali clostyl 1/2 tabletky denne a Meriofert každý druhý deň. Minulý pondelok som bola na kontrole, reakcia bola pomalá, ale folikuly tam boli. No a v piatok opäť kontrola, ale bohužial ostal už len jeden folikul :( takže zajtra ideme na IUI....

lugy25
12. okt 2017

@rackovah držím palčeky

rackovah
13. okt 2017

No už som po,len čakať na výsledky 😀

lugy25
13. okt 2017

@rackovah ja som tiež tak na tom

rackovah
14. okt 2017

lugy25 a kedy si bola na IUI a v ktorom centre?

lugy25
14. okt 2017

@rackovah v pondelok 2.10 v bb

berkyd
23. feb 2021

@boredka ja ich užívam tiež teraz 1.krat tiež na stimuláciu ovulácie. Liek sa primárne užíva pri rakovine ale tiež sa používa ak je problém s ovulaciou.ja som užívala aj Clostilbegyt ale bohužiaľ skončilo sa to katastrofálne spôsobil mi krvavú cystu ktorá mi praskla a boli okolo toho trampoty. Tento liek ma teda podobný účinok len je menej agresívny. Aspoň takto to bolo vysvetlene mne

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre