Intrauterinná inseminácia

96sofia96
29. okt 2024

Ahoj,
24.10. (štvrtok) som bola v CAR na IUI. Folikul bol 20mm (12dc), pichnutý mi bol Gonasi a o dve hodiny na to vykonaná IUI.
Tretí deň (sobota) ráno, keď som sa postavila z postele, mala som pocit ako keby niečo zo mňa vytieklo, taký úplne riedky dobiela výtok, bez zápachu. V tú noc ma strašne boleli kríže ako pred ms.
Od druhého dňa od inseminácie užívam Lenzetto a Progestanelle 2x denne.
Niekedy počas dňa pociťujem bolesť v podbrušku ako keby som mala dostať menštruáciu, skôr je to však bolesť, keď stojím dlhšie. Najprv bolesť bola skôr len na ľavej strane a teraz sa to presúva do podbruška. Som veľmi nafúknutá, aj keď niesom si vedomá, žeby som takú nejakú stravu jedla, z ktorej by ma nafukovalo.
Mala ste aj vy niektorá podobné pocity po iui?
Ďakujem 🙂

misiatko81
29. okt 2024

to kľudne môže byť uhniezďovanie

mirkam3
29. okt 2024

@96sofia96 ja som síce bola na IVF ale podobne “menštruačné” bolesti som tiež mala od prvého dňa cca 3 týždne. Bola som presvedčená, že to nemohlo vyjsť. A dnes už som na materskej a malá ma kope od rana v brušku. Tak držím palce 🙏

96sofia96
autor
29. okt 2024

@mirkam3 jeee to je skvelá správa, blahoželám ❤️❤️
A ďakujem.
Práve tie menštruačné bolesti by boli veľmi skoro, keďže ovulacia bola pravdepodobne v sobotu a menstruacia chodi na 14-19 deň po ovu, ani som si nemyslela, žeby som dostala tak skoro

bambulka711
30. okt 2024

@96sofia96 ahoj, vytiecť z teba mohla dezinfekcia, bežný výtok... Bolesti skôr pripisujem prebehnutej ovulácii, prip. hormónom. Keďže ovulácia štandardne prebieha až cca 24-48 hodín od gonasi, naozaj to nemôže ešte byť uhniezdenie. Uhniezdenie prebieha medzi 5 - 10 dňom od ovulácie, resp. oplodnenia vajíčka, nie od inseminácie. V každom prípade držím palce 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre