Intralipidy a IVIG

dasa234
27. máj 2024

Ahojte baby. Chcem sa opýtať, je tu niektorá z Vás, ktorá absolvovala liečbu podávaním infúzií intralipidov a IVIG? Absolvovala som 3x KET (hneď na prvýkrát tehotenstvo, ale skončilo missed abort v 7 týždni, a potom dvakrát bez pozitivity HCG). Po vykonaní krvných testov na Imunoalergo v PO sa zistili zvýšené hladiny cytokínov (ostatné parametre sú OK = čiže aj NK bunky, anti-ovaria, anti-zona pellucida, anti-spermie).
Preto mi nasadili takúto liečbu: 7 dní pred ovuláciou intralipidy a 7 dní po ovulacii takisto intralipidy (opakovať 3 mesiace) a pred vkladom aplikovať opäť intralipidy + infuzia IVIG.
Poprosim Vás, pomohlo to niektorej z Vás až do uspesneho konca tehotenstva? Mali ste nejaké nežiadúce účinky? (Užívanie kortikoidov mám vylúčené, nakoľko mám diabetes 1 typu na inzuline). Vrelo vďaka za informácie 🙂

lynda888
27. máj 2024

@dasa234 ja som absolvovala liečbu intralipidmi, ale nepoteším ťa - u mňa to nemalo zatiaľ dobrý koniec. A skúšali sme intralipidy aj pri plánovanom prirodzenom otehotnení aj pri umelom. Otehotnieť sa podarilo, ale skončilo to v 7tt.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre