Inseminácia a kresťanstvo

susanicka27
24. feb 2024

Pozdravujem, zaujímalo by ma,či tie ktoré ste absolvovali inseminaciu (nemyslím umelé oplodnenie) ste túto tému rozoberali aj s farárom a po prípade čo vám na to povedal....Ďakujem

dadka1997
24. feb 2024

@susanicka27 sice som to nerobila, ale dovod preco by to mal niekto riesit s fararom ? Co je farara do toho ?

marcellka32
24. feb 2024

Čo s tým má farár?????

mabenn
24. feb 2024

inseminaciu by som s fararom riesila len v pripade, ze s nim budem nasledne riesit aj tehotenstvo, porod, kojenie, plienkovanie, prikrmy, atd.

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
annm81
24. feb 2024

Katolícka cirkev ti na toto nedá "požehnanie", evanjelici myslím áno. Myslím, že vo vzťahu k viere si musíš odpovedať najmä sama s mužom. Konkrétne si položte otázku, či boh v ktorého veríte, vás potrestá za to, že budete v láske vychovávať svoje dieťa.

maranta_leuconeura
24. feb 2024

Nikto sa to nemusi dozvediet, ani farar. Ak chces mat este vacsiu istotu, vyber si centrum mimo bydliska, spravte si vylet. Pripadne Cesko. Nie som veriaca, ale taketo veci na nos nevesiame ani rodine ani nikomu, naco? Aby nas lutovali alebo nam snad na to daju peniaze ci vybavia dovolenku? Asi tazko

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
24. feb 2024

@susanicka27 v cirkevnom ponímaní nie je problém v tomto spôsobe oplodnenia, ba ani v umelom oplodnení( IVF) za predpokladu, ze sa do maternice vložia všetky oplodnené vajíčka. Tam sa ako problém totiž vníma to, keby boli zvyšné oplodnené vajíčka "zničené"

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evaachesa
24. feb 2024

Spermie budú od farára? V tom prípade áno, kľudne to s ním rozober. 🤷🤦🏻‍♀️

jaskolka
24. feb 2024

@monsterablue veď ten problém je práve z dôvodu, ze pri IVF je obvykle oplodnené väčšie množstvo vajíčok, ktoré sú následne bud zmrazené alebo zničené. Preto je IVF odmietane zo strany katolíckej cirkvi.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
24. feb 2024

@monsterablue tak neviem, pretože ja mam takéto vysvetlenie rovno od kňazov (vrámci výučby biológie na katolíckej škole). V prípade, ze by sa oplodnilo 10 vajíčok a trebárs žena by si dala vložiť úplne všetky,a neprešli by zárodky "selekciou" v zmysle ze vyberu sa len tie najsilnejšie, úplne zdravé atď, tak táto forma je prijateľná.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
24. feb 2024

@monsterablue ok, ja píšem len svoje informácie a to, odkiaľ ich mam. Čiže tým sa riadim, nepotrebujem Google

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
24. feb 2024

@monsterablue práve preto, ze sa mi nechcelo čítať milióny informácií (a často aj rôznych na Google) tak som šla počas štúdia na katolíckej zdravotníckej škole
za informáciami priamo "z prvej ruky". Keďže jednoduchšie mi bolo sa pýtať rovno kňazov a teológov.
tak potom mi dali nesprávne informácie ti ľudia, ktorí sú "priamo od fachu". Možno sa však mýlia oni a Google má väčšiu pravdu.

jamabe
24. feb 2024

Kamaráti hlboko veriaci, katolik, evanjelicka, podstupili inseminaciu. Úspešne. ☺️

nevenka
24. feb 2024

Tam je este problem aj ten, ze nie je naplnene laskyplne spojenie muza a zeny, ale urobene to "technicky", mimo aktu spojenia. Kedze problem je napriklad aj s prerusovanpu sulozou. Som katolicka, no informacie som len okrajovo zachytila, az tak do hlbky som to riesit osobne nemusela.
Ale akokolvek sa par rozhodne, je to na nich 2. Mne raz 1 knaz povedal, ze ked Boh neda dusu, tak sa mozeme aj pokrajat a dieta nebude nijakovsky. Takze ak tu dusu daruje pri IVF, tak to tak asi malo byt, ja neviem toto posudit. Len som podala taku dalsiu uvahu k tomuto.

bozenka67
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre