Inseminácia

87rusalka1
24. feb 2015

Ahoj, už vyše roka sa snažíme o bábo, tak sme vyhľadali pomoc v antisterilnej poradni. Zistili, že manžel má hraničné hodnoty spermiogramu a k tomu ja som pred cca 7 rokmi podstúpila laparoskopickú operáciu - cysty na vaječníku a zistila som že tam bola aj endometrióza. Máme dve možnosti insemináciu a umelé oplodnenie. Nikdy som si nemyslela, že práve ja budem v takejto situácii. Poplakala som si. Vybrala som si insemináciu na žačiatok - musím ísť na laparoskopické vyšetrenie priechodnosti vaječníkov a manžel k andrológovi. Bojím sa, ako to celé dopadne. Zažili ste už niečo podobné?

lucusik33
25. feb 2015

@87rusalka1 ahoj, v dnesnej dobe je zial vela parov, ktore maju problem s plodnostou. Tiez som podstupila laparoskopiu priechodnosti vajickovodov a folikulometriu a partner spermiogram. Zial u nas ja OK ale partner velmi zly spermio - takze nam ani IUI/inseminaciu/ nenavrhli takze rovno IVF. Zatial mamina nie som ale verim ze budem. Zial akurat som po potrate v 12tt pre geneticku vadu plodu, ale dame sa dokopy a ideme dalej, na dalsi vklad...som povedala ze kym budem mat vajicka, partner spermie a peniaze tak ma nic nezastavi. Tak hore hlavu a ver tomu ze lekari vam pomozu pretoze dnes uz viem ze psychika je pre uspech velmi dolezita.

matula88
25. feb 2015

@87rusalka1 Ahoj, bohuzial, je to tak...vsetko je to hlavne o psychike. Ja mam PCO bez ovulacie. Aj napriek tomu sme sa snazili s partnerom otehotniet prirodzene asi dva roky. Pila som vselijake caje, jedla rozne specialne odporucane doplnky stravy. Marne...ovulacia nenastupila. Po 1,5 roku partner podstupil dvakrat spermiogram, ktory vysiel zle, takze nas uzavreli ako neplodny par. V CAR sme sa preto zacali pripravovat najskor na inseminaciu. Tri mesiace som brala Inofolic, nasledne som podstupila hormonalnu stimulaciu a inseminaciu. Kedze mi nikto neskontroloval pred IUI vajecniky, bola neuspesna. Bola som nahnevana na vsetkych lekarov, ze len pytaju peniaze a starostlivost nulova. Rozhodla som sa, ze koncim a zacala vyberat letnu dovolenku, ked prisla oneskorena ovulacia. Takze sme nic nenechali na nahodu a nakoniec som otehotnela uplne prirodzene 🙂 Dolezite je zbavit sa strachu, stresu a prilisneho chcenia...ten Vas blokuje oboch 🙂 Drzim palce, nech je aj Vam dopriate babatko 🙂

ivanya
25. feb 2015

@87rusalka1 Na zistenie priechodnosti vajickovodov sa pouziva aj metoda prefuku, je menej invazivna ako laparoskopia, spravia ti ju ambulatne za par minut a je aj lacnejsia.

87rusalka1
autor
26. feb 2015

@lucusik33 dakujem veľmi pekne za odpoved,,,, držím palčeky aby to vyšlo i vám i nám.

87rusalka1
autor
26. feb 2015

@ivanya dakujem,,,,áno viem,,aj táto možnosť bola navrhnutá,,,ale kedže som v minulosti už mala lps cýst na vaječníku,,,a aj endometriózu, a už aj pri vyšetrení som pociťovala bolesti, tak mi povedali, že rovno na lps.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre