Infúzie reprodukčná imunológia - Omegaven

18. mar 2024

Ahojte baby,

som po MA kde sa plod prestal vyvíjať pri velkosi zodpovedajúcej v 9+2

Teraz som opäť tehotná a sledovaná na reprodukčnej imunológii a hematológií.
Prosím tie ktoré máte skúsenosti s infúziami na reprodukčnej imunológii. Doteraz som chodila na infúzie s rozostupmi 2 týždňov no teraz mi dali termín až o 20dní po poslednej - čiže takmer 3 týždne. Posunuli mi to kvôli odberom ktoré neberú každý aby som nemusela do Nitry na dva krát - vraj je to v poriadku ale ak chcem prísť skôr na infúziu môžem. Aké máte skúsenosti ? tiež ste chodili takto nepravidelne?

Nechcem len nič podceniť, nakoľko aktuálne som 8+2 a bojím sa že toto obdobie do ktorého ideme môže byť to najcitlivejšie. Ale zas nechcem byť ani uskostlivá - tak len by som rada videla nejaké skúsenosti.

ďakujem.

e1i
18. mar 2024

Mala som intralipid a chodila som kazde dva tyzdne, ale nie presne,isla som tak aby v danom tt to bolo.

lacny_predaj
18. mar 2024

Ahoj krytie intralipidov je na 3 tt,ale chodi sa kazde 2tt

autor
18. mar 2024

ďakujem za reakcie
@e1i
@lacny_predaj
rozhodla som sa že pôjdem radšej na dva krát - teda tento týždeň infúzie (rozostup 14dni miesto 20) a potom o týždeň na odbery ... bude to pre môj pokoj na duši že som urobila maximum ... lepšie ako si to potom nebodaj vyčítať - už pri tom všetkom čase a energii ma tá cesta dva krát nezabije

cokoladova_babovka
19. mar 2024

Ahoj, ja som to z bola raz kvôli odberu až na tretí týždeň. Ale rozumiem tvojmu rozhodnutiu. Lepšie ako sa stresovať. Aj keď raz sestrička povedala, že lepšie podať infúziu skôr ako neskôr, tak tomu nerozumiem 🤔

bebaa
15. aug 2024

Ahoj, tiez beriem omevagen..ako ste dopadli?

cokoladova_babovka
16. aug 2024

@bebaa ahoj, ja mám dvojtyzdnove mimi vedľa seba 🙂

bebaa
16. aug 2024

@cokoladova_babovka gratulujem
Brala si pred tym aj medrol a intralipidy?
Mne nezabralo nic z toho...teraz som 6tt a mam nasadene imunoglobuliny..ja dufam ze zaberu.

cokoladova_babovka
18. aug 2024

@bebaa nie, ja som brala len ten omegaven, dve infúzie a otehotnela som, tak mi ho potom dávali do nejakého 16tt asi

ona234
17. nov 2024

ahojte, a vedeli ste pls. omegaven ziskat v lekarni? Ja som bola v lekarni vcera a povedali ze ho nemaju a ze ho nie je ani mozne objednat (nie z dovodu na strane lekarne). Dakujeem

cokoladova_babovka
23. nov 2024

@ona234 ahoj, mne ho dávali rovno v ambulancii imunologa

bebaa
23. nov 2024

@ona234 ja som nemala problém v lekárni mi ho objednávali zo dňa na deň.

ona234
29. nov 2024

Dakujem obom, spravila som to nakoniec tak, ze som sla na podanie do Dzurilla centra v NR kde mi ho predpisali a tam ho aj mali. Dakujem🙂

flokynka
5. dec 2024

ahojte, ja som tiez mala problem ho zohnat a Nitru mam dost od ruky, ale asi tie to nepojde inak. prosim mozem sa spytat, ci vam vysvetlili ako ten Omegaven konkretne funguje = comu pomaha?
dakujem

ona234
9. dec 2024

@flokynka ahoj, ja nemam ziadne info ako funguje, mne ho v NR nasadili na zvysene embryoticke cytokiny, ale mechanizmus ako konkretne posobi Omegaven neviem. Predchadzajuci KET som mala infuzie intralipidov v Ba, KET nebol uspesny

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre