Ide v súkromnej reprodukčnej klinike o business?

9. apr 2022

Ahojte,
Prisli sme o mimi. V neskorsom stadiu tehotenstva. Pocali sme rychlo. Vysledky boli dobre. Vyzeralo to na nestatsnu nahodu.
Skor ako skusime dalsie mimi, tak sme chceli absolvovat vsetky potrebne vysetrenia.
Vsetko vyslo v norme az na jendo vysetrenie v sukromnej klinike reprodukcnej imunologie, kde mam v zavere spomenutu neplodnost, IVF a taketo vyrazy. Ide o business alebo mam naozaj nejaky problem? Nechcem ist do dalsieho tehotenstva, ze nie som v poriadku. Doktorka mi povedala, ze bude treba nasadit kortikoidy. Ja vsak nemam za sebou potrat.
Dakujem za nazory.

luccija
9. apr 2022

A čo vyšlo zle?oni nejakú diagnózu musia dať nikde nie je písané, že to dopadne zase zle, ale to vyšetrenie a liečby by som absolvovala.Alebo sa chod poradiť inam s vysledkami

autor
9. apr 2022

@luccija cytokeny a zrazanlivost - ta ale na hematologii v norme

petricka22
9. apr 2022

Neviem, aky mas zdrav. problem a ci je naozaj taky vazny (mozno zapricinil, ze si prisla o babatko), ale urcite vsetky tieto kliniky tlacia zeny do ivf. A to mam nie len z vlastnej skusenosti.
Mam pocit, ze tym dr. sa tocia dolare v ociach, cest vynimkam. Ja som bola na dvoch ivf. Kde som mala problem s dozrievanim vajicok. Podstupila som dve. V prvej klinike to bolo cisto o peniazoch, stale zatajivali a nevedeli mi ani priblizne povedat, kolko to bude stat. Ked mi dali nejake papiere precitat, nejaky cennik a pod. Tak mi ich len ukazali, domov mi ich nedali a nakoniec mi povedali, ze vsetky moje embryjka zomreli. Bolo ich 12. Totalne som mala pocit, ze len chcu, aby sme prisli znova. Jasne, ze sme potom zvolili inu kliniku. Kde bol pristup obela lepsi, aj co sa tyka financii. No a nakoniec som mimo to otehotnela prirodzene este 3krat 🤷‍♀️ Takze ten moj problem nebol az taky zavazny, ako sa tvarili.

akbara77
9. apr 2022

Ak im podla teba ide o Business, tak chod do štátnej.a hotovo

weronika171717
9. apr 2022

Áno, ide o biznis. Ja by som im neverila ani slovo. Jedine co potrebuju, tak vytlct z ľudí peniaze.

autor
9. apr 2022

@petricka22 aka to prosim bola klinika? Napis kludne sukromne. Dakujem

autor
9. apr 2022

@akbara77 v statnej som mala vysledky ok

autor
9. apr 2022

@weronika171717 mas prosim blizsiu skusenost?

lienka156
9. apr 2022

Tak ja som akurat tehotna po prvom vklade po IVF, chyba na mojej strane rozvinuta endometrioza + 2 trombofilne mutacie... a u manzela zla morfologia.... chodili sme do Heliosu v KE. Podla mna nejde len o peniaze, na zaciatku sme dostali cennik, podpisali sme, povedali nam co a ako. Setko ferovo a dopadlo to tak ako povedali. Toť naša skusenost...

autor
9. apr 2022

@lienka156 ja som ale tehotna bola, na prvykrat. Spermiogram v poriadku, moj cyklus, krv v poriadku. A zrazu odporucane ivf. Nerozumiem

e1i
9. apr 2022

Isla by som na vyšetrenie na reprodukcnu imunológiu. Vysledky z car v tomto smere su len take z rychlika. Ak by bolo treba riešiť ivf, na sk by som nesla. Ja som ani nebola isli sme hmed do Brna a úspešne. Konzultácie su bezplatne mozes sa objednať aj tam je to nezáväzné a budes mat druhý názor ci ozaj treba alebo nie

lienka156
9. apr 2022

Pisala si ze ti nieco nasli na imunologii nie ?

lienka156
9. apr 2022

@e1i no neviem ci su z rychlika... nas z Heliosu poslali samostatne na hematologiu, genatiku a pod. Oni nam robili iba testy z krvi na pohlavne choroby a mne AMH a tie zakladne veci. Vzdy nam povedali presny dovod, vsetko vysvetlili, povedali 3 rozne moznosti a akurat povedali ze oni odporucaju IVF ale je to na nas. Je to naozaj o klinike. A nemyslim ze vsetky na SK su zle. Sestra chodi do statnej v Prahe, riesia problemy uz viac ako pol roka a nenutia ich hned na IVF, ale zase zatial ten problen ani nevyriesili. Ja som tu bola behom 4 mesiacov u tehotna.

e1i
9. apr 2022

@lienka156 boli ste aj zvlášť na reprodukcnej imunologii? (NR, PO alebo BA)
My sme mali z reproimuno obaja kazdy po 4 a4 vysledkov

lienka156
9. apr 2022

@e1i to nie, a ocividne nam to ani nechybalo...

janushka_t
9. apr 2022

IVF sa odporúča ženám, čo majú problém s počatím, ty zjavne taký problém nemáš. Dala by som si na tvojom mieste porobiť iné vyšetrenia, napr. hematológia. Daj si ešte konzultáciu s nejakým gynekológom-pôrodníkom. Nech ti poradí, toto mi nepríjde veľmi profesionálne, čo ti poradili v tom centre.

e1i
9. apr 2022

@lienka156 tak ak tvrdia ze je problém s cytokinmi a nebolo to vysetrene tak ako vedia. V car robia z reproimuno iba protilátky proti vajíčkam, spermiam a trofoblastu. Cytokiny a pod vysetruju na reprodukcnej imunologii. Tych zopar centier na sk

snezienkaaa82
9. apr 2022

Lepive doštičky ti vyšetrovali? Zápaly v tele? Chrup?

lienka156
9. apr 2022

@e1i pani ktora zalozila debatu, asi nech skusi inu kliniku, druhy nazor... ci uz v CAR alebo inu ambulanciu imuno... ale nezahadzovala by som hned cele SK a pod. Okrem toho do CAR chodia a zeny ktore potratili... nie len tie co nemozu otehotniet...

e1i
9. apr 2022

@lienka156 pani pise ze vo vyssom stadiu prisla o bábätko. Vsetko do 24tt sa berie ako potrat. Po 24+0 bábätka zachranuju. Rodila som 29+0.

luccija
9. apr 2022

Koľko máš rokov?možno to naháňajú, lebo vedia, že roky to môže byť neúspešne.

lienka156
9. apr 2022

@e1i ved ja sa navyjadrujem konkretne k jej zdravotnemu stavu, ja sa v tom nevyznam. Len sa pytala ci vsetkym ide o bussiness.. tak som napisala svoju skusenost, ze vsetkym podla mna nie. Teraz tie kliniky aj tak potrebuju dobre recenzie a normalna klinika si nedovoli robit to iba pre bussiness lebo o chvilu nema pacientky ked si to daju vediet... Nech skusi inu kliniku, iny nazor.

e1i
9. apr 2022

@lienka156 ved ja som jej napisala to iste, ze moje skúsiť aj kliniku v ČR na konzultáciu ktora je bezplatná a nezáväzná. Ja so sk car skúsenosti nemám. Bola som v 1 a nikdy viac, isli sme do Brna

petricka22
9. apr 2022

Ako ti napisat sukromne, ked si anonymne? 😀🤷‍♀️

weronika171717
9. apr 2022

Chvalabohu, nemám osobnú, ale viem ako to chodí.

zuzzi18
9. apr 2022

Obe veci čo ti našli treba preliečiť, nakoľko majú plyv na otehotnenie ( to že si otehotnela prirodzene je fajn ale s pribúdajúcim časom sa mení telo ak výsledky). Zvýšené cytokiny môžu spôsobiť aj že sa embryo vôbec neimplantuje, prípadne následne potratis a zrážanlivosť tiež môže spôsobiť potrat. Na IVF tieto dve veci ale indikácia nie sú. Len to treba mať podchytené keď sa budete snažiť aby si zbytočne nepotracala

snezienkaaa82
9. apr 2022

Každý pochváli tu kliniku, kde sa podarí otehotnieť. Ja som vyskúšala 3 kliniky a vo všetkých prístup profesionálny.

janetinka27
9. apr 2022

podla mna tam ide v prvom rade o peniaze. ano,je vela stastnych parov,ktore prisli takto k dietatu. a to je pre kliniku jedine stastie,lebo im tieto pary robia pozitivnu reklamu.
ja som sa tam dostala nahodou, moja gyn nema sono a tak som odbehla do car iba na sono.
hned ma registrovali, bez toho mi sono neurobia. pri sone hned otazky o plodnosti. na sono som musela ist opakovane, mala som zdravotne problemy. zavolali ma na konzultaciu, urobili podrobne krvne testy. kedze moja gyn je naozaj starsia a mala som dost vazne problemy, bola som rada ze sa mi venuju.
na testoch mi vysli dobre vysledky, amh som mala nadpriemer, folikuly dozrievali, vajicok som mala na sone dost. najprv mi vysledky vychvalili, spermiogram bol tiez ok.ale pri dalsich kontrolach ich uz zrazu zacal tlacit moj vek, stale tocili iba o ivf a vraj o rok uz budem odkazana na darovane vajicka.vraj mam cas uz len 6 mesiacov na vlastne vajicka.
chodila som tam casto,potrebovala som sono a dohlad doktora,musia mi sledovat maternicu, mala som silne krvacania,2x pohotovost. jasne,ze k zdravotnemu stavu mi hovorievali len okrajovo, cela konzultacia bola len o ivf.
bola som tam na 2 zakrokoch a pocuvala zazitky zien na izbe.vsetky (6) boli prave na odbere vajicok. niektore prekonali hyperstimulacny syndrom. jedna mala dokonca v 1 cykle az 37 vajicok. z toho len dve embrya. dieta ziadne. vacsina z nich tam plakala. niektore uz boli na odbere opakovane.
po zakroku som sa opytala dr zakladne otazky, chcela som poznat diagnozu. po vyse roku vysetreni, dvoch zakrokoch nevedeli ani to, ci mam nedostatocnost zlteho telieska. uplne najzakladnejsia vec.ich totiz moj stav nezaujimal.chceli ma len oplodnit a dovi.nevadilo im,ze som cely ten cas skoro vkuse krvacala, zbytocne som sa trapila,nedali mi ziadnu liecbu. iba mi dvakrat nasadili clostilbegyt, pricom maternica bola v otrasnom stave,uchytenie by aj tak nebolo mozne,co mi potvrdila dalsia dr,ktora ma sfukla za to, ze sa pokusam otehotniet s tymto stavom maternice.
isla som k inej dr. v prvom cykle zistili nedostatocnost zlteho telieska. a postupne dalsie problemy.som sledovana,mam lieky a konecne sa niekto zaujima aj o moj gyn stav a nechce ma len oplodnit.
v car maju velmi dobre vybavenie a viem,ze to nie su zli ludia,su aj sikovni, prijemni a vedeli by mnohym parom pomoct otehotniet prirodzene. ale akoby oslepli a vidia len ivf. myslim,ze asi vnutorne otupeli, ked im prejde cez ruky tolko embryi, ze prestavaju chapat cenu zivota, vidia ju cez peniaze.

autor
9. apr 2022

Ok, som anonymna aj chcem ostat.
Ale bola som v imunovitale, kde vysledky nesedeli s hematologiou. Teraz idem do Nitry aj s priatelom. Cena 400€.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre