Ahojte dievcata,,chcela by som sa poradit..mam za sebou 3 vklady z 2 ivf zatial neuspesne..Rozmyslam nad hysteroskopiou ci by bolo dobre ju spravit..Tie co ste ju mali zistili vam nieco?dakujem
@gagirl ahoj, mne ju robili minuly rok v zime po dvoch potratoch,lebo bolo nemenovanym primarom jednej nemocnice vyrieknute,ze mam pravdepodobne priepazku na maternici a preto mohol vraj odumriet plod.Moj gynekolog, u ktoreho som vela rokov,mi vsak tvrdil ze tam nic nemam ze mam maternicu uplne v poriadku,ale ze ak chcem ze on mi ju urobi na jednodnovke,aby som mala pokojne svedomie.Tak som sa teda rozhodla ze ju podstupim.Trva to cele tak cca 30 min ako kyretaz.Uplna narkoza a ked som sa prebrala tak asi po 2 - 3 hodinach ma pustili domov.a vyledok?maternica absolutne v poriadku.Takze tazko ti odpoviem ci je dobre ju podstupit alebo nie-no kazdopadne ma aspon ubezpecila ze je to ok,teda mohla som pokojnejsie spavat.Odporucili mi otehotniet po hysteroskopii najskor za 3 mesiace,skor nie a to sa aj stalo.Dnes sme v 6 mesiaci a velmi verim a dufam ze uz to dobojujeme do konca,co Ti prajem tak isto.Vela sil a odvahy 🙂 raz to vide 😉
@domuska11 prave sa rozhodujem ci to dam spravit..pisala som si s doktorom mail a mam sa rozhodnut a ozvat sa mu..tak sa rozhodujem🙂,myslis ze by videli aj ci je v maternici endometrioza?mala som ju na laparke zdiagnostikovanu minuly rok ale vraj na uponoch maternice..tak neviem..ci nahodou nie to je pricina ..Ale je pravda ze ja vobec nemam silny a bolestivy menzes..skor naopak..dost slaby aj kratky..neviem este kedy pojdeme na ket...uvidime..ale diki za odpoved a rady🙂
@gagirl tak ja mám za sebou 3 neúspešne vklady všetky ukončené biochemickym tehu. Mne hysteroskopiu v centre odporučili a budúci cyklus ju chcem podstúpiť . Môj gynekológ mi to tiež odporučil s tým že mám 34 rokov a že budem vedieť presne nacom som čo sa týka maternice. Tiež nemavam silnú mrchu ani nijak bolestivú. Mám za sebou všetky možné vyšetrenia a tak ešte toto aby som sa uistila že je to ok. A od 1dc začínam užívať gynex potrebujem zregenerovať telo i myseľ.
@gagirl ja som sa rozhodla ísť, budú mi na jednu šupu robiť aj laparku. Dúfam, že niečo nájdu, termín mám 10.10. Poslala ma tam moja obvodná dr. a zákrok mi bude hradiť poisťovňa. Pred tým som musela absolvovať kultivácie, tie trvali asi dva týždne a teraz ma čakajú už len predoperačné. Zákrok je ideálne robiť v strede cyklu.
No a potom šup šup do Brna. To čakanie na ďalšie IVF sa mi síce strašne vlečie, ale potom neúspešnom májovom vklade som sa rozhodla, že pred ďalším IVF si spravím všetky vyšetrenia, čo sa spraviť dajú (vrátane hysterky).
@kikuska_wedge ja idem na to tesne po ms, ked je vytelka mat.najmenšia. A idem druhého. Takže sa vám tu môžem ozvať 🙂
mne takto zistili blúdiacu cystu..... na sone mi spravili foto a išla som na kyret a zaver bol :"čo sme hladali????"" nič nenašli.... potom znovu sono a nič nenašli.... takto som absolvovala kyrety 3x v priebehu niekolkych rokov... napokon už sa na sone naštvali znovu mi spravili foto a odporučili hystero.... tak a záver bol, že som mala blúdiacu cystu.... pred menzesom sa mi vratila do maternice .... mala som krce... akoby som isla rodit.... po menzese ..... vysla von a blúdila... fuj..... no a branilo otehotneniu.... po zakroku som ok..... bez bolesti a silneho krvacania počas m ... ja odporúčam ak sú problémy.... inak by som nesla pod narkozu..
držím palce
@gagirl drzim,palce,ale byt tebou ,kedze si tiez po dvoch kvazi potratoch ,by som isla-ked uz koli nicomu inemu tak pokojnemu svedomie ze je to tam dole ok.Ale tiez som sa rozhodovala a mojmu rozhodnutiu predchadzala navsteva dalsieho nezavisleho gynekologa,ktory ma nikdy nevidel,nic o mne nevedel a nikdy necital moju kartu-potrebovala som stanovisko prave takehoto doktora,ze ked ma pozrie ,co povie,c odporuci tiez hysteroskopiu alebo nie.Rozhodnutie je samozrejme na tebe,ja ked som si v hocicom nie ista,preverim si to aj stokrat u roznych ludi-doktorov, drzim moc palce nech sa uz coskoro zadari s uspesnym koncom
Ahoj baby ja mam za sebou tiez 5 neuspes.ivf cyklov.mam vsetky vysetrenia za sebou.tiez som rozmyslala nad hyseroskpiou ale gynekologmi je neodporuca.ze vraj nemam na to priznaky.absolvovala som aspon prefuky kde je maternica z toho obrazku v poriadku.akurat mam saktosalpinx na vajcovode co mi este ostal.musim si ho dat zobrat asi.a teraz neviem ze ked pojdem na laparku ci si mam dat rovno aj hysterku.ja neviem preco ju tolko neodporucaju gynosovia.uz mi to povedalo viac lekarov.vsetci vravia ze nemam priznaky a nieco by sa ukazalo na sone alebo uz pri tom hsg.ci nie?co vy nato?dakujem za kazdu radu reakciu. 😉
@lucusik33 ahoj..mne moj doktor v centre pisal ze vecsinou po 2 neusepsnom ivf odporucaju imunologiu a hysteroskopiu..Genetiku ,ale tu uz mame..Aj imunologiu sme uz mali len to som mu asi este nepisala..tak rozmyslam ci ist na tu hysteroskopiu este pred KEt..mame este jedneho mrazacika..alebo ist na ket a ked by ani toto nevyslo potom riesit nieco..aj tu hysteroskopiu..Este sa poradim aj s mojou gynekologickou..a uvidime..Najviac by som bola zvedava na to ci nahodou nemam endometriozu v maternici .co by sa dalo zistit lebi tusim posielaju vzorku sliznice na histologiu...na laparoskopii minuly rok mi povedali ze na uponoch maternice som mala endometriozu..Ty mas nieco,nejaku diagnozu kvoli comu by sa nedarilo?
@kikuska_wedge ahoj..tak pomaly sa ti to blizi..aspon budes vediet na com si..ci mas vsetko v poriadku a budes kludnejsia..ja som mala tiez laparku minuly rok..dalo sa to vydrzat..nebolo to take strasne..neboj🙂kde ti to budu robit?A potom sup do Brna na dalsie kolo..uspesne..🙂
@danielle37 dakujem za nazor..uvidime teda ako sa rozhodnem..🙂
@leontinka27 ahoj..neviem aky nazor maju na to gynekologovia..mne doktor v centre povedal nech sa rozhodnem..ze na sono nic take nevidi co by bolo zle ale na sone vsetko ze vidiet nie je..Este sa opytam na to mojej doktorky a rozhodnem sa co teda,,Preco to lekari neodporucaju nevies?ved to nie je taky velky zakrok?
@gagirl ja som to teraz posdtupila ,na odporucanie a zobrali mi vzorky ci nema zapal alebo nieco takze ja odporucam a cakam na vysledky 🙂 drzim palce 🙂
@gagirl v BA na Kramaroch
@gagirl idem na konzultaciu ku svojmu gynosovi.dam ti vediet co povie.ja uz som mu o tom hovorila.a poslal ma na hsg.teraz tam idem s vysledkami.tak uvidime.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@gagirl ja som ju mala urobena hned po prvom et.neprisli na nic,maternica uplne ok a aj sliznica.ale je dobre ju spravit,budete vediet,ze nic nebrani uchyteniu a ci je maternica schopna prijat embryjko.citis sa podobne ako po odbere,na druhy den budes fit 🙂