Hyperstimulačný syndróm. Kedy sa robí transfer?

plznicka
20. feb 2014

Ahojte baby, prosím, ste tu niekto, kto mal hyperstimulačný syndróm po odbere vajíčok? Bolesti brucha, zvracanie, nevoľnosť.. Kedy ste potom podstúpli transfer? Bolo nutné odložiť to o mesiac al. ste do toho išli aj napriek OHSS?
Ďakujem za každú odpoveď.. 🙂

netilka
20. feb 2014

U mna sa transfer odlozil az o mesiac. Mala som dost zvacsene vajecniky, ale nie az OHSS. Radsej mesiac pockaj, ako mas riskovat, lebo keby sa embryo uchytilo, OHSS sa moze este viac rozvinut.

speranza1
20. feb 2014

@plznicka ak je ten OHSS naozaj vazny, tak ti urobia o mesiac KET. Hlavne aby si bola teraz v poriadku ty🙂... prajem vela stastia

plznicka
autor
20. feb 2014

Dakujem, baby, no ted uvidim, co mi zajtra povie lekarka.
Uprimne, radsej by som isla z cerstveho ako z mrazeneho.. :/

plznicka
autor
20. feb 2014

@netilka A vyšlo to? Nie je to tak, že ak sa transfer robí nie z čerstvého, tak je tá šanca opäť o čosi nižšia? 😒

saffi
20. feb 2014

ja som mala OHSS a bola som fakt rada, ze ma netrapili a embryjka sa zamrazili a cele sa to odlozilo. mala som co robit sama so sebou. vajecniky cez cele brucho, strasne bolesti, vracala som tyzden a pol v kuse, brucho ako tyzden pred porodom, dvakrat odsavanie vody. no poviem, nic prijemne. radsej sa dat dokopy a pockat, ako ist do transferu cez OHSS, pretoze ked sa embryjko ujme cez OHSS, tak sa to este zhorsi. a potom sa nam KET poradilo hned na prvy krat s prvym rozmrazenym embryjkom. takze nestresuj, a neguglaj, ake su sance pri KET a pri ET 🙂

whizzy
20. feb 2014

@plznicka mne sa tiež vklad odložil kvôli miernemu OHSS a mrazené sa uchytilo hneď na prvý krát. Držím palce, nech sa zadarí čo najskôr 🙂

plznicka
autor
20. feb 2014

@saffi Teeeeda, tak toto je masaker..to ja nie až tak. 🙂 Nemám také brutálne bricho, skôr pocit nafúknutia..a vracala som iba dnes! 😀 Tak uvidim, co zajtra povie lekarka..a drzim palce, nech to dobre dopadne. 🙂

netilka
20. feb 2014

@plznicka Ja som mala uz viac transferov (8), aj z ET aj KET, zatial nevyslo ani jedno. Uspesnost ET aj KET je priblizne rovnaka.

ebonnie
20. feb 2014

Ja som mala mierny OHSS, bolesti som zatajila, napriek tomu ET prebehol a teraz máme krásneho synčeka. Po uchytení vajíčka sa to zhoršilo, mala som hrozné kŕče asi týždeň, ale mne to stálo za to :D A dobre som sa rozhodla, pretože zo 16 oplodnených vajíčok prežil iba malý (vložené som mala 2 embryjká), ostatné bohužiaľ odumreli a ani nazamrazovali (čo sa nám predtým nestalo). Čo sa týka úspešnosti, ja to viem tak, že ET má 50% a KET iba 25%. No ale lekári to vedia najlepšie... Držím palce!

zuzkagal
20. feb 2014

Ahoj aj ja som mala ohss a potom vklad odlozeny o mesiac. A bola som aj rada. Bola som tak fyzicky vycerpana ze by sa embrijko asi neuchytilo. Ptm na prvy ket som hned otehotnela...zial aj potratila :(

plznicka
autor
21. feb 2014

Ahojte baby..tak neviem, ci vas to zaujima, ale napokon mi trasnfer povolili, takze zajtra pojdem.
Ze potom nemam cestovat. Chceli sme ist do Prahy na vikend, aj som myslela, ze po transfere v sobtu pojdeme, ale nie..no ale to je najmenej dolezite.. 🙂 Jedine, co je hrozne, je, ze vzdy mam pocit, ze sme na zaciatku cesty. Najprv injekcie..dobrate..a len zaciatok..potom odber..len zaciatok..usesny odber, zase zaciatok..povoleny transfer a zase zaciatok, lebo nevieme stale, ci vlastne bude co transferovat, zistime zajtra..je to take..zvlastne..tak nam drzte palce, aby to vyslo. 🙂

plznicka
autor
21. feb 2014

@netilka Teeeeda..to mi je velmi luto.. ☹ 8 je uz fakt dost vysoke cislo.. Kazdopadne velmi verim, ze dalsi sa podari a ak nie, tak si adoptujete..my si tiez tak hovorim, ze ak to fakt nepojde, tak bude adopcia.. 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre