HyFoSy a snažilkovanie

zuzicek88
12. nov 2014

Ahoj babulky,chcela by som sa spytat v pondelok som bola v GYN-FIV na HYFOSY a kedze mi prave zacinaju plodne dni,tak mi lekarka odporucila ist hned na IUI,ze mam po tom prefuku velku sancu otehotniet,no tak sme vcera boli na IUI,je tu niekto komu sa takto podarilo otehotniet?

janinuska
17. nov 2014

Ahoj, napišem ti ako to bolo so mnou. Nam sa nedari babatko už 6,5 roka. Minuly rok sme to riešili. Boli sme v Gyn-Fiv na konzultacii. Manžel bol u urologa na spermiograme, všetko v poriadku. Niesli sme tam spravu. Mne tam vyšetrili z krvi hormony a hned ma objednal o tri dni na hyfosy. Lavym vajičkovodom tekutina prešla, doktor povedal, že je určite prichodny. Pravym vajičkovodom tekutina neprešla. Vysledok vyšiek ako nepriechodny, ale povedal, že možno som pri tom vyšetreni chytila do toho vajičkovodu krč a ten krč ten vajičkovod uzavrel.Ze nebude patrat, či je priechodny, alebo nie. Sestrička mi dala hned do ruky papiere na 2xIUI, vraj keby prvy pokus nevyšiel, davaju hned aj na druhy pokus. Prvy ultrazvuk pred IUI mi doktorka povedala, že su tam dva folikuly, na pravej strane zrely, na lavej nezrely, vraj by sa mohla robi IUI kvoli folikulu na pravej strane. Bola som ticho, ale IUI bola neuspešna. Dalši mesiac sa opakovalo to iste. Upozornila som doktora, že pravy vajičkovod mam pravdepodobne nepriechodny, ale povedal len aby som to neriešila, že ešte možno aj ten folikul na lavej strane dozreje. A nepači sa mi, že tesne pred IUI nerobia ultrazvuk. Aj druha IUI bola neuspešna. Po dvoch neuspešnych IUI sa robi IVF a na to som už nechcela ist. Nechcela som už pchat do seba žiadne hormony. Všetko ma to vyšlo kopec penazi a bolo to neuspešne. Co sa tyka Gyn-Fiv nebola som spokojna. Pristup presonalu bol sice dobry, ale maju srašne vela pacientok a všetko vybavuju velmi rychlo a žiadnen individualny pristup nehrozi. A nakoniec ani IVF nemusi byt uspešne a ešte ti tie vysoke davky hormonov možu uškodit. Ja som brala pred 2xIUI clostilbegyt, pregnyl a utogestan a tri mesiace po druhej neuspešnej inseminacii ma chytil žlčnikovy zachvat, mala som žlčnikovy kamen a akutne ma museli operovat, Po operacii som mala zle pečenove testy a na magnetickej rezonancii mi zistili na pečeni cystu.Teraz som sledovana u hepatologa. Inak sa citim dobre, neviem či to s tym suvisi, ale myslim si, že ta cysta mi mohla vzniknt z tych hormonov , všetky lieky čo berieš sa filtruju cez pečen., aj k tomu žlčnikovemu zachvatu mi tie hormony dopomohli, myslim si.Moja skusenost je taka, že v Gyn-Fiv mi nepomohli, ale poškodili, aj ked neumyselne. Už je to rok čo sme tam chodili. Ja som si sama nasadila Inofolic, už pol roka, to je len vitamin, kyselina listova a inositol, ale čitala som, že može pomoct k otehotneniu, ale stale sa nedari a roky utekaju.

zuzicek88
autor
17. nov 2014

@janinuska Ahoj dakujem za pismenka a za svoj nazor,je to tvoje rozhodnutie a ja ho respektujem,my sme skusali rok a pol a kedze uz mam 38 rokov a manzel 41 nemame cas na rozmyslanie,moja gynekologicka na mna kaslala a sama od seba ma nikam neposlala a ja sa jej prosit veru nebudem,takze GYN-FIV je nasa posledna nadej a verim,ze nam pomozu k vytuzenemu babatku,prajem aj tebe,aby sa zadarilo a narodi sa vam krasny zdravy batoztek

janinuska
18. nov 2014

@zuzicek88 Ahoj, aj ja som toto riešila, ja ma zniženu funkciu štitnej žlazy a beriem Euthyrox. Ked som svojej gynekologičke hovorila, že nemožem otehotniet, tiež na mna kašlala, len ma odbila, že štitna žlaza to velmi ovplyvnuje a hotovo. Žiadne vyšetrenie mi neurobila, nikde ma neposlala, no proste nič. Tak som vymenila gynekologičku a verila som, že ked prejdem k nej, že sa chcem u nej liečit, tak že ma bude liečit. Že mi predpiše nejake lieky, alebo injekcie, bude sledovat ako mi dozrievaju folikuly, kedy mam ovulaciu. Ani ta druha gynekologička neurobila nič, len ma poslala do Gyn-Fiv. Aj ja ti prajem,aby si čo najskor bola tehotna a mala krasne zdrave babatko, možno sa vam to podari aj bez Gyn-Fiv, normalnou cestou.

zuzicek88
autor
18. nov 2014

@janinuska veris tomu,ze aj mne zistili znizenu cinnost stitnej zlazy,aj ja uzivam tie lieky,no zatial iba velmi,velmi kratko a mam uz 38 rokov,mrzi ma ze mas take zle skusenosti s GYN-FIV,ale nevzdavaj to,bojuj o to po com tuzis,najdi ineho gynekologa,ved ich je kopec,alebo ine centrum,som si ista,ze sa to nakoniec podari mat babo,aj mne aj tebe drzim ti palce velmi

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre