Ahojte dievcata. Som nova na tejto stranke a som 3 tyzdne pred podpisanim papierov na IVF. Mam paniku z hormonalnych injekcii, ma s tym niekto skusenosti ?
Cikyta dakujem za odpoved, ja o tom vsade citam ake su zmeny nalad priberanie na vahe atd. Moje PMS je ok , troska citliva , ale da sa. Tak snad to nebude najhorsie a zvladnem to .
@hopem je to individiualne podla toho aky mas hormonalny profil, co ti predpisu a v akom mnozstve. Ja som pribrala cca 5 kg, ale bolo to aj zasluhou mierneho OHSS. Ale uz su dolu tie kila, takze sa neboj. Naladova som vobec nebola 😉
@hopem ahoj, ja síce nemám skúsenosť "z vlastnej kože", ale tri roky som pracovala s kolegyňou, ktorá 5 rokov snažilkovala a neuveriteľne dlho brala nielen injekcie, ale aj lieky... Ja som ju poznala ako náladovú a večne ufrflanú babu, ktorá ale fakt dokázala pribrať aj z pohára vody... Myslela som si vtedy, že je jednoducho taká, ale potom sa im konečne podarilo otehotnieť a už počas tehotenstva sa z nej stávala iná žena... Po pôrode schudla 20 kg a vtedy som sa dozvedela, že sa konečne dostala na svoju pôvodnú váhu... Okrem toho dnes je z nej jedno usmiate a milé žieňa... Ona tvrdí, že za všetko môžu hormóny, ktoré roky brala. Ja tvrdím, že hoci majú aj hormóny svoj vplyv, určite hodne závisí od povahy a tiež aj od dĺžky liečby. Kebyže ja mám tak ako ona 5 rokov márne dúfať každý mesiac, zrejme by mi nebolo treba ani hormóny, aby som sa zmenila na ježibabu 🙂
Ahojte dievcence , dakujem za vase odpovede. Tuto stranku som objavila nahodne , ale musim povedat ze je super a dozvedela som sa vela info. Obdivujem vsetke ktore dokazu urobit vsetko preto aby mali babo. Roky skusania a stresu... brrr . Zijem v zahranici a este pred mesiacom som ani netusila ze budem rozmyslat o IVF. U nas je problem fyzicky , problem s ejakulaciou u partnera. Moje zdr. testy hormony atd a aj jeho
spermiogram su uplne v poriadku , ale bohuzial ak sa tieto dve veci vajicko a spermia nespoja v spravny cas ked mam ovulaciu tak si mozem s.x akurat uzivat 🙂. Podnet na IVF navrhol moj partner a ja som sa rozhodla behom tyzdna takze ziadne dlhodobe skusanie atd. Tuna to funguje uplne inak ako na Slovensku, ziadne dlhodobe cakanie a poistovne atd . Zakladne testy a hned po tom moze byt prve IVF.
Drzim palce kazdej z vas , nech je deti ako smeti. 🙂 🙂 🙂
@hopem hlavne nech vám to vyjde najlepšie na prvý šup a nech sa čoskoro tešíte z bábätka 🙂
...no ja som poriadne z hormonov pribrala, ale verim ze to este zhodim popri synovi 🙂 a o naladovosti ani nehovorim, ale kazda sme ina, vela stastia!
ja som pribrala tiez dost...z hormonov..tak neivem...mala som 2 ivf za sebou a dost tazko sa to zhadzuje...tak asi na kazdeho to inak vplyva 😝 ☹
ja som ani nepriberala, kedže teraz som po 8 pokuse, ešte týždeň budem čakať na výsledok testu, ale tento raz som sa strašne vyhádzala, vyzerám ako puberťačka samý pupák na celej tvári , krku, dekolte to som ešte nemala a to som brala iba clostyl a 3 bravelle sof stimulácia. A teraz beriem iba utrogestan, a stále je to horšei každým dňom som viac pupáková.....
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@hopem Vobec som nepriberala, ani nebola náladová....(a to mávam ozaj riadny PMS ☹)