Helios verzus Iscare

avlv
11. júl 2013

Dievčatá poraďte Helios alebo ISCARE v Martine?
Neviem sa rozhodnúť. V ISCARE nerobia TESE v centre to je pre mňa mínus ale je asi lepšie úspešnosťou.
Neviem sa rozhodnúť. 😒

cuculik1
11. júl 2013

@avlv my sme boli aj aj....v iscare nam spolu pri transferoch ci uz et alebo ket dali 4 blastocysty, vraj ukaxkove a ani sa nechytili.....potom sme presli do heliosu lebo sme sa v iscare nedohodli na dalsom postupe, v podstate vobec neriesili preco tolko blastocyst sa neujalo....v heliose transferovana jedna blastocysta a ta sa ujala....takze pre nas helios. Inak v iscare v martine sme chceli dat picsi a mila slecna co sa nszyvala andrologickou nrvedela co picsi je. Smutne.

jasna
11. júl 2013

ja som jednoznačne za Helios...s Iscare teda skúsenosť nemám, ale v Heliose som maximálne spokojna...S prístupom, odbornosťou, s postupom liečby...

magica78
11. júl 2013

co mam infosky tak ISCAR ma podobny system ako Helios a robia tam DR ktorí robili v Heliose a ked som bola v MT v nemocnici tak som tam kukla maju to tam pekne. JA chodim do Heliosu a som spokojna ale vobec som vtedy nevedela ze existuje ISCAR v MT.

domuska11
12. júl 2013

@avlv ahoj , my sme chodili najprv do Heliosu-uz som bola v stimulacii a partner mal v den odberu podstupit Mesa/Tese-v poslednej chvili som odisla,ked som si zistila,ze opernovat ho bude gynekolog a nie urolog...bolo tam aj viac dovodov,ale to radsej nejdem rozpisovat,prestupila som do iscaru ,sice zatial sme na hormonalnej liecbe ale ak spg. V septembri bude zly,pojdeme na operaciu cez iscare..moj nazor,Helios nieje zly,ale skor sa venuju zenskej neplodnosti,tlacia ta do Ivf a nehladaju riesenie-muzske problemy nevedia riesit,nakolko nemaju urologa. iscare tiez,ale urologa maju v ba a snim spolupracuju,co som citala je odborní..je to tazke rozhodovanie,ale ja by som zvazila vsetky podMienky,cenu a hlavne vysledok ich prace ..drzim palce

avlv
autor
12. júl 2013

@domuska11 no to som sa práve chcela opýtať ako to maju v Heliose z urológom lebo na stránke nijakého nevidím. Ide o to že v ISCARE nerobia spolu odber spermií TESE a oplodnenie vajíčok ale spermie mrazia čo nieje najlepšie ak nebudú úplne O.K. a potom zase mraziť embriá neviem či je to vhodné mraziť dvakrát určite to zhoršuje kvalitu a šance že prežijú.
A tiež tá cena v ISCARE odber robia v Podunajských Biskupiciach a preto je to skoro dvojnásobok ako v iných centrách.
Podľa mňa nikde azoospermiu nebudú chcieť liečiť resp. nejako výrazne zlepšovať ale hneď nás budú posielať na TESE.
Fakt je ťažké nájsť to najvhodnejšie pre nás pritom všetkom čo budeme podstupovať.

domuska11
12. júl 2013

@avlv ano,v heliose stimuluju a v den odberu robia aj zakrok kde nemas istotu ci nieco najdu-tlacia ta do darcu..v iscari najprv zakrok a o mesiac vklad-na psychiku je to lepsie,ver mi..ak pri operacii zistia,zenic tam nieje,mas cas rozmyslat co dalje pokym v heliose si v nervoch cely cas stimulacie ako to dopadne..centra maju najvacsie prachy z Ivf a preto toa tak robia. Ak su spermie zivotaschopne tak mrazenie preziju a praveze tam sa ukazu tie schopne a tie zle..na sr som sa s riesenim azoo len stretla s tym bud operacia alebo darcovstvo , nehladali problem..my chodime do prahy k vybornemu andrologovi,ktory sa len pozrel na hp a povedal, ze mame maly testosteron-manzel uz 3 mesiac podstupuje horm.liecbu a uvidime,krv uz mame podstatne lepsiu oproti oktobru minuleho roka..nemame istotu,ze sa spermie najdu na spg. Ale teraz viem,ze ak by sme na operaciu isli v januari dopadla by zle-vsetky hormony co su potrebne na vyvoj spermii sme mali na figu ale na sr nam vraveli,ze je to v norme..,kazdopadne na Ivf pojdem do iscaru v mt. Ako dlho viete,ze mate azoo?

cuculik1
12. júl 2013

Mi sme do iscare isli s prevazne muzskou neplodnostou. Manzel mal velmi vysoku dna fragmentaciu spermii. Uprimne ani v jednom centre ci uz iscare alebo helios to neriesili. Nikde nam neodporucili ziadnu liecbu a tiez v uscare len darcu spiminali....vsetko o liecbe a moznostiach sme si nastudovali sami. Na druhej strane sa mi v heliose pacilo ze maju skusenost z metodou picsi ktora je v pripade takeho poskodenia spermii idealnym riesenim. Co sa tyka urologov, lepsie povedane andrologov, to by som asi riesila mimo centra, ak by bola realna sanca na zlepsenie. Nam helios priniesol stastie, ale na druhej strane uprimne musim povedat, ze vela vysetreni ci uz z mojej alebo mm strany sme riesili mimo centra a neviem neviem ci by sme dosiahli uspech nebyt hodin stravenych za pocitacom a hladanim pricin, dosledkov a moznosti liecby. Bola som velmi tvrdohlava a doslova som si trvala na liecbe a liekoch a zatial to vyzera, ze sa oplatilo

avlv
autor
12. júl 2013

@domuska11 To asi chodíte ku Dr. Kočímu. Nám povedal na výsledky to isté nižšia hladina testosterónu aj keď tu všetky hodnoty sú O.K
TESE je posledná možnosť. Len keby sa dalo chodiť do tej Prahy. ako často tam chodievate?

domuska11
12. júl 2013

@cuculik1 presne ,ako si napisala,vsetky centra riesia zensku neplodnost, aj ja som vela veci riesila cez net,hladala,pytala sa preco a pod. U nich je riesenie operacia a darcovstvo..jednoducho aby mali s toho zisk- je to tak. Tiez som tvrdohlava obcas mam pocit,ze ked mi lekar vypisuje recept na lieky za 250 € tak sa na mna pozera ako na debila a pomysli si, ze krava dufa v nieco neoverene..ale ja na to hovorim len to, ze keby sa to tykalo toho lekara tak by urobila na nasom mieste to iste,skusal,hladal mozne riesenia za kazdu cenu!

domuska11
12. júl 2013

@avlv koci uz skocil v iscarii a momentalne nema ambulanciu,vysledky hp mu posleme emailom a aj tak budeme komunikovat..chodili sme k nemu kazdy mesiac a vy mate aku liecbu teraz??vsetky vysledky mate dobre?sono,genetiku a tak? My pojdeme na spg. V aufguste po skoro 5 mesiacoch hormon.injekcii kde by sa mal dostavit vysledok-tak som zevdava,potom uz len operacia..

avlv
autor
12. júl 2013

Mne písal že bude ordinovať v svojej ambulancii na Národní tríde ,že sa môžme koncom júla objednať lebo teraz má plno.
Genetika je dobrá len máme malé semenníky 😒
Liečba žiadna urológ sa mi vysmial že sa to nelieči , že sú to vyhodené peniaze a dal mi všetky kópie vyšetrení do centra.
Práve preto zvažujem Kočího len neviem ako sa bude dať chodiť každý mesiac do Prahy pri manželovej práci.
Snáď by sa dalo sním dohodnúť aj tak že by sme výsledky dávali robiť tu a sním konzultovali dávky a chodili po 2 mesiacoch.
Picháte Pregnyl alebo niečo iné?

avlv
autor
12. júl 2013

@domuska11 nechcem sa unáhliť aj keď túžba po bábatku je veľká. Minulý rok som mala liečbu endo čo liečia vlastne uspatím vaječníkov a doteraz ešte niesom úplne v norme. Keby som teraz zbytočne išla stimulovať a nič by nenašli u manžela asi by sa moje vaječníky nedali tak skoro dokopy.
Len ten čas keby to netrvalo také dlhé mesiace... 😢

domuska11
12. júl 2013

@avlv ono vies ine hodnoty su na sr a ine v cr- resp.ine normy hladin hormonov.on robi aj pecenove testy ako chlap reaguje na lieky..prvy mesiac ked sme pichali pregnyl tak vysledky boli este horsie ako mesiac bez liecby,skoro som tam odpadla, nasadil mu s pregnylom Merional a tam uz boli vysledky lepsie Koci bol spokojny a povedal,ze to ide dobrym smerom,my mame semeniky dobre,vlastne vsetko je ok len spermie niesu :( cestovanie do prahy je narocne,my sme tam mali chvalabohu tetu tak sme mali kde prespat a za ubytko sme neplatili nic,lebo je to dost financne narocne,ale co neurobis pre babatko :(aj mna vysmiali v Heliose ci si myslim,ze nastane zazrak- tam som sa rozplakala a uz nikdy tam nevstupim ked maju takyto pristup!!

domuska11
12. júl 2013

@avlv a uz ked mam byt sprosta,ak budu skor operaovat a nic nenajdu-tak nebudes zbytocne platit za ivf a liek a bude to zbytocne..

avlv
autor
12. júl 2013

@domuska11 veď to dobre radíš treba ho dať trošku do poriadku a potom riešiť IVF. A Tribulus ste nebrali?

domuska11
12. júl 2013

@avlv profertil teraz.

mirip
6. dec 2015

ahojte chcem sa spýtať, kto sa chystáte s partnerom prvýkrát do iscare na nejaký lekársky ukon, dajte mi vedieť do správy, súrne

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre