Helios Martin verzus Helios Brno

siha
27. feb 2013

Rada by som poznala názory báb, ktoré už absolvovali umelé oplodnenie, či už v Heliose Martin alebo Heliose Brno, že ktoré z týchto centier by mi odporučili a prečo.Neviem sa totiž rozhodnúť a keďže ide o moj posledný pokus, chcela by som aby to vyšlo.Ďakujem za Vaše príspevky a názory.Ďakujem

ada274
28. feb 2013

@siha v martine si uz bola, ci este nie? Ak nie vyskusaj martin, podla mna su v sr najlepsi. Ak to nevyjde, budes potrebovat setrit financie a vtedy odporucam brno a nie len koli financiam. V ivf su machri nehovoriac o naozaj klientskom pristupe.

ada274
28. feb 2013

V martine mi to vyslo, pred tym iscare v ba to bola katastrofa.

siha
autor
28. feb 2013

No ja som bola na 2 IVF v Gyncare v Kosiciach a viac nemusim.Lutujem, ze som tam vobec bola. A tym, ze mam uz posledny preplateny pokus, tak sa neviem rozhodnut.Viem, ze Brno bude drahsie.Momentalne chodim na vysetrenia do Martina a na najblizsiu kontrolu sa mam rozhodnut, ci Martin alebo Brno.Kto ma lepsie vysledky v uspesnosti otehotnenia Brno ci Martin? A v Martine robi zakrok Krajkovic alebo niekto iny z personalu?Zavadza sa embyro pod ultrazvukom alebo len "naslepo"?Lebo v gyncare si nedal lekar tu namahu, aby zavadzal embryo pod ultrazvukom.

dotoressa
28. feb 2013

ahoj ja som bola na 2 IVF v Heliose Martin, no na posledný pokus tiež plánujem zmeniť centrum, a to ISCARE Martin alebo Brno. Embryo sa zavádza pod USG. pa

kvietok1605
28. feb 2013

@dotoressa niečo ti v Heliose nevyhovovalo? prečo chceš zmeniť CAR?

dotoressa
28. feb 2013

Chcela by som si vypočuť aj iný názor, a keď sa 2 krát sklameš tak hľadáš niečo iné, chcem si povedať že som urobila pre to maximum, v Heliose mi už radia len darcovské spermie alebo embryo, a ja si nemyslím že je to posledná možnosť

kvietok1605
28. feb 2013

@dotoressa ja viem je to ťažké pýtam sa preto že ja mám ísť na 1 IVF do Heliosu a tiež chcem urobiť maximum tak sa informujem držím palce aby ti to už konečne vyšlo

dotoressa
28. feb 2013

@kvietok1605 pri 1 IVF som bola veľmi sklamaná aj keď som si poriadne nevedela predstaviť čo ma čaká, a vôbec nedošlo k ET, pri 2 IVF som to už brala s rezervou, aj keď Dr. mi vravel že je to lepšie, že viem do čoho idem, ale mala som väčší strach z čakania ako dopadne kultivácia, prišlo aj na ET, ale moje telo si asi povedalo že nie, človek si to naštuduje na nete ale skúsenosť je úplne iná. Tak ti prajem nech priebeh liečby máš bez problémov, a nech sa to podarí hneď na prvý krát

dotoressa
28. feb 2013

@kvietok1605 zabudla som, personál je tam výborný

ada274
1. mar 2013

@siha tieto 2 centra podla mna nemozno porovnavat. V Martine robia tzv. dlhy protokol, maju svoje postupy na kt. trvaju, aj ked sa neukazuju ako optimalne riesenie. Aspon ja mam taku skusenost s Krajkovicom. V Brne sa snazia premyslat a hladat aj ine postupy ak nieco nevychadza. Napr. ja som mala v Martine 11 perfektnych blastocyst, 1 bola transferovana v cesrtvom cykle a 8 bolo transferovanych v KET (v stimulovanom cykle estrofemom). Vysledok 0 hcg ani tuk. Nastvala som sa a isla som na konzultaciu do Brna, kde mi poradili transferovat posledne 2 blastocysty v prirodzenom cykle t. j pockat na ovulaciu a potom transfer - vyslo to na 1. SUP a mam dieta. V Brne to odovodnili tak, ze ak dlhodobo nieco nefunguje, navyse s kvalitnymi embriami treba skusit zmenu, dat prilezitost telu nech sa s KETom popasuje bez liekov. S Krajkovicom bola niekedy tazka rec, on ma svoje postupy a nie je nachylny ich menit. Moja rada je skus posledny cyklus kedze je plateny ale aj tak stale drahy v Martine. Ked to nevyjde, chod do Brna na soft stimulaciu. Zaplatis podstatne menej - cennik njdes na www.reprofit.cz, ak k transferu nedojde neplatis nic. Info mam od dr. Machaca z dec. 2012.

ada274
1. mar 2013

@siha Transfer bez ultrazvuku? Takyto amaterizmus v je v Martine nepripustny. Kamoska tiez zvazovala ci pojde do Iscare v BA alebo do Heliosu v Martine. Vybrala si Martin a na prvy sup jej to vyslo. Aj ked je Krajkovic trochu tvrdohlavy vie povzbudit a verim ze je profesional. Maju dobre zavedeny system kontrol a poradenstva. A ak ich postup nevyjde, moze sa samozrejme stat, je potrebne konzultovat v inom centre a tu je naozaj Brno na mieste. Su tam profici.

ada274
1. mar 2013

@kvietok1605 na prve ivf odporucam Helios, ak to nevyjde potom sa rozhliadaj inde. Ale velmi zavisi od individualnej situacie kazdeho cloveka. V kazdom pripade s klientami jednaju slusne a profesionalne.

siha
autor
1. mar 2013

@ada274 No ako čítam príspevky,tak začínam byť viac naklonená Brnu.Slovenska zdravot.poisťovňa pokryje čiastočne aj zákrok v Čechách,ale len do takej vysky akoby to stalo na Slovensku.Čiže z toho mi lepšie vychadza ísť rovno do Brna ako čiastočne platiť v Martine a keby to nevyšlo tak potom platiť v plnej vyske v Brne.Na to by sme už asi ani nemali.

ada274
1. mar 2013

@siha rozumny postoj a budes v dobrych rukach. Mna dr. Machac uplne vytiahol z depresie z neuspechov. Ale co citam v diskusii o reprofite v Brne tak vsetci lekari su tam profici.

siha
autor
1. mar 2013

@ada274 Ja vsak hovorim o Heliose Brno a nie o Reprofite.Ci Reprofit je lepsi ako Helios?

zuzu1108
1. mar 2013

@siha ahoj. Ja sama za seba urcite odporucam Helios v Brne. Urcite je super aj Martin ale ja som sa hned rozhodla pre Brno. Dva krat som bola len na konzultacii v Gyn five a stacilo mi. V Brne je pan primar Texl, ktory robi vstupne pohovory. Super pristup, komunikacia vsetko 🙂 . A v Brne robia aj novu metodu genetickeho vysetrenia embrii PGD. Cize po tomto vysetreni ak je to mozne samozrejme,vkladaju uz preverene zdrave embrio. V Brne tak isto ako v Martine vkladaju len jedno embrio. A vacsinou sa na KET ide len s Utrogestanom.

siha
autor
1. mar 2013

@zuzu1108 Vďaka za info.Bol teda pán Texl príjemný? Netlačil Vás do najdrahších riešení? Mali ste pocit, že Vám "šije" zákrok ako aj dávkovanie na Vašu mieru? A mali ste čiastočne zákrok v Brne preplatený slovenskou zdravotnou poisťovňou? S akou sumou máme rátať?ďakujem

ada274
1. mar 2013

Nemam info o heliose brno, pokial nemas vstupne udaje tazko tu porovnavat, ale co som zatial precitala su tiez velmi dobri. Kym sa defin. Rozhodnes este si pogoogli pripadne navstiv nezavezne centrum v cr. co sa pgd tyka, mala som, vysolila som za to vtedajsich 30 000 sk, a embryo akoze zdrave sa neujalo. Vyhodene peniaze, pgd tehotenstvo nezaruci, iba za velke prachy zvysuje sance.

ada274
1. mar 2013

@siha si na dobrej ceste sa spravne rozhodnut ale v tejto faze si najlepsi obraz urobis ak si dohodnes navstevu v centre, mozno v ten isty den v obidvoch a urobis si nazor sama. Niet nad osobny kontakt.

siha
autor
1. mar 2013

@ada274 ano mas pravdu niet nad osobny kontakt.Ale z jedneho stretnutia v centre az tak vela nezistim.A nemozem ich tahat za nos, ze budem chodit na obe sucasne. V Martine som bola 2 x a este raz tam mam ist, ked budem mat kompletne vysledky z genetiky a vtedy im ma oznamit, ze kde chcem ist.Samozrejme, ze este kus pogooglim a poprecitam.

zuzu1108
1. mar 2013

@siha pan primar Texl je naozaj velmi prijemny, ochotny.Pohovor, nestoji okrem cesty a casu nic. My sme tam boli prvy krat na pokec 😉 , vo februari min.roku a kym sme sa rozhodli a dostali k odberu vajicok bol december. Medzo tym sme tam boli este dva krat len na pohovor a bol stale tak isto mily a ochotny 🙂 . No my sme mali aj PK, oplodnenie fprmou ICSI, mala som dlhy protokol a PGD .Nenuti ta absolutne do nicoho. On akurat vam odporuci co by bolo pre vas s vasou diagnozou najlepsie. Dovolim si nesuhlasit s ada274 ze su to vyhodene peniaze. Oni uz pouzivaju najmodernejsiu formu vysetrenia PGD. Spolupracuju s centrom asist.reprodukcie z Australie. A do nedavna embria boli posielane do Australie na vysetrenia. Ale uz tie pristroje maju aj u seba v centre. Skus sa pozriet na stranku ceskeho MK do diskusie Helios Berno.Jake mate skusenosti s IVF a uvidis aku maju zeny uspesnost otehotnenia aj s PGD 🙂 . Ak mas VZP tak co som citala,preplati poistovna urcite 1000€ ak nie su vycerpane na SK vsetky tri pokusy. Kludne sa pytaj co potrebujes vediet 🙂 .

ada274
1. mar 2013

@zuzu1108 v reprofite mi vysvetlili, ze pgd je hodne o biznise, lebo posledne vyskumy vraj ukazuju, ze embryo ma v rannom stadiu vyvoja schopnost nahradit poskodene bunky zdravymi a teda embryo, kt. By bolo po pgd vyradene ako nevhodne, by sa po transfere mohlo normalne vyvijat. Ale nehadam sa. Odbornik nie som.

Zuzu predpokladam, ze vam to v heliose vyslo, ak,ano tak gratulujem.

zuzu1108
1. mar 2013

@ada274 to je v poriadku 😉 . Este som nemala KET, mali sme v decembri ivf a dali sme si PGDa z troch embrii nam zostali dve embia 🙂 . Tak v aprili ak sa bude dat chcem ist na KET 🙂 . Na RF som citala vela dobrych ohlasov. Oni vacsinou davaju kratky protokol, ze? Vy ste ako na tom ak sa mozem opytat? Idete tiez na KET 🙂 ?

ada274
1. mar 2013

@zuzu1108 reprofit sije na mieru podla individualnej situacie. Ja uz dietatko mam z heliosu v martine a teraz planujem druhe, tak mi v reprofite navrhli soft stimulku len s clostilom na ziskanie cca 3 - 4 embryi, kt. Nechaju na pk, nech sa vyselektuje to najschopnejsie. Ak k transferu nedojde neplatim nic a to ani za opu ani za pk.

ada274
1. mar 2013

@zuzu1108 tak na april drzim palce, ja mam z KETu dievcatko.

zuzu1108
1. mar 2013

@ada274 tak to je super 🙂 . Super je to aj ohladne tych platieb. A planujes druhe v Heliose ci v RF?

zuzu1108
1. mar 2013

@ada274 dakujem krasne 🙂 . Aj ja ti drzim palce na druhe babatko 🙂 .

ada274
1. mar 2013

@zuzu1108 dakujem, uz sa tesim. Ked sa dam zdravotne dokopy, idem na to.

siha
autor
2. mar 2013

@zuzu1108 No docitala som sa o Dr.Texlovi, ze vnucuje najdrahsie riesenia.Oznacuju ho, ze je skor obchodnik ci manazer ako lekar. Ze Helios je v prvom rade o peniazoch...

zuzu1108
2. mar 2013

@siha je tazke posudzovat, len podla toho co napisu ludia 😒 . Neviem ci vnucuje to najdrshsie. Napr.cesky maju v troch poistovnich mapr.PGD plne hradene. Ja som s nim mala dobru skusenst zatial. Do nicoho nas nenutil. Odporuci co je pre dany pripad najlepsie a potom je na tebe ako sa rozhodnes 🙂 . Kazopadne drzim palec, nech sa rozhdnes pre hociake centrum 🙂 .

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre