Ahojte, zalozila som diskusiu IVF Helios Martin, pretoze ideme tam na umele oplodnenie a rada by som sa informovala ako to prebieha pri dlhom procese a vsetko okolo toho. Sme samoplatcovia,pretoze zijeme v zahranici, cize zacat mozeme kedy chceme. Rozhodli sme sa ze by sme to chceli podstupit v decembri 🙂 tak uvdimeme ako sa to podari. dakujem kazdej za radu, koment, ci pekne slova 😉 dakujem S.
Dakujem ☺
Prosim ta co si presne brala A kolko a ako dlho?. My to budeme vsetko sami platit. A to ze zijeme mimo sr tak dufame ze vsetko pôjde dobre. 😉 budem drzat silno palce !!!
@slavomira6 ahoj,možem sa spýtať koľko vás to vyjde?Aj my by sme chceli to vyskúšať ,len nemám predstavu koľko sa platí aj s liekmi ako samoplatca ,ďakujem,veľmi by si mi pomohla.
@ela0211 ahoj. No nam povedali ze budeme mat dlhy proces ci protokoll (neviem ako to tam volaju) a cena bude ca 2500e . Ale zistili sme ze tu Unas nam preplatia lieky. Tak som sa potesila ze nieco dostaneme spat 🙂
Aha,tak to je prijateľnejšie 2500€ v Iscare ako v Heliose 3500€😀A to máte už aj s liekmi?
Nie som si ista ci su vtom lieky , Budem tam zajtra volat tak uvidim Co mi povedia. Ci a kolko Asi by boli lieky potom. Povedal mi doktor ked sme boli v lete sumu 2500e
@slavomira6 A ako to máte naplánované,aký je postup?Das mi prosím Ta vedieť ohľadom ceny?Dakujem😀
@ela0211 volala som tam minuly tyzden rozpravala som sa s koordinatorkou velmi mila pani,vysvetlila mi ze zacnem s liekami tu Unas niekolko dni Budem brat lieky /injekcie a potom ako sa mi dostavi menstruacia mam procestovat domov na SR a zaciname. A doktor mi vravel v lete ze ca 3t musim byt doma ale Asi Budem 4pretoze to nikdy nevies ako telo zareaguje atd mozno ze sa budu pomalicky tvoria vajicka, uvidime, V lete som skusila clostilbegyt a zareagovala som velmi pekne 5 vajicok a to najvacsie bolo 21mm a to bolo len po tabletkach tak ja Dufam ze to pojde dobre . Trosku sa obavam letiet domov atd ale dufajme ze to bude fajn 🙂
@slavomira6 No ja som tam bola 2x na Iui,prvý krát úspešne ,len bohužiaľ sa nevyvíjalo ...Druhý krát nič ...Teraz chcem vyskúšať Iscar v Mt.Budem ti držať palce ,aby Vám to vyšlo.
Ja som mala dlhy protokol. Najprv som cakala ns ms. Hned v prvy den ms som volala koordinatorke IVF ta naplanovala spolu so mnou branie liekov a pichanie injekcii. Takze od 16DC som brala proveru 2x denne do 25DC. Od 23DC som zacala pichat Dophereline 1x denne podkozne do bruska. To mi pichal partner....ja mam strach z injekcii...na 31DC som dostala znovu menstruaciu. Zavolala som do Heliosu koordinatorke IVF ze som dostala ms a objednala ma na krv a ultrazvuk... hned nasledujuci den som rano na siedmu isla do Heliosu. Zobrali mi krv a urobili ultrazvuk a poobede som volala do Heliosu kde mi dali dalsie pokyny pre pichanie injekcii. Diphereline som pichala cely cas popri merionale. merional som pichala od 5DC az po kym mi vajka nenarastli do spravnej velkosti. 36 hodin pred odberom vajicok som si pichla Pregnyl na dozrievanie vajicok. V utorok som bola na odbere....bala som sa ale bolo to v pohode...15 minut narkoza...trosku oddychnes a potom ta daju do opatery partnera...cesta k nasim dietkam bola dlha....miestami som to skoro vzdala...ale potom som si uvedomila ze ked nie teraz tak uz nikdy...a ked niekto povie ze IVF je prechadzka ruzovou zahradou tak nech si to skusi....
Cerstvy vklad mi odlozili kvoli OHSS o mesiac. Cize budem mat KET. Musi prist menstruacia a potom.
@mijonka dakujem krasne toto mi velmi pomohla. Chcem sa ta opytat ci mas pravidelne cyklus? A za kolko dni ti vyberali vajicka ? Dakujem moc
Nepravidelny cyklus pretoze mam PCO. Bohuzial moje vajecniky si povedali, ze prirodzenou cestou spolupracovat nechcu. Partner je v poriadku. Takze preto IVF. Ja chodim do Heliosu davnejsie. Predtym ma stimulovali Clostilbegytom +Duphaston bohuzial bez uspechu preto mi Dr. Krajkovic odporucil IVF. A inak vybrala si si perfektne centrum asistovanej reprodukcie. Celkovo pristup, ochota pomoct a maju skvele vysledky. Odber vajicok som mala na na 14ty den od pichania merionalu....a ty si si preco vybrala IVF????
@mijonka ahoj. tak unas to je komplikovane . najprv nevedeli preco skusali sme injekciie a nikdy sa nepodarilo az raz ale aj to som potratila. muz mal dobre vysledky stale. v lete sme boli na sr a tam nakoniec zisili ze ma teratozoosperia. cize jedine IVF. tu unas sa caka velmi dlho a preto sme sa rozhodli ist do heliosu. Vo februari sme poslali ziadost a termin na konzultaciu mame az v novembri. A dneska sme volali ze kedy by sme mohli zacat atd ze mozno vo februari,alebo v marci.Cize naozaj neviem ci cakat alebo ist do heliosu a podstupit to v januari.
@slavomira6 a smiem sa spytat v ktorej krajine zijes??? A tam kolko stoji umele oplodnenie???
@mijonka no tu by sme platili ca 2100e ale to hovorim len o liekoch lebo poistovna preplaca. na Sr by tom platila 2500E ale po odoslani ziadosti dostaneme preplatene lieky. cize urcite by to vyslo priblizne to iste plus samozrejme letenky. Tie su tu drahe 🙂 zijeme v Norsku.
My sme absolvovali v Heliose 2 cykly...5 vkladov a teda ten posledny bol uspesny a uz mame 5 mesacneho Mateja..je to boj, dost na psychiku ale treba vydrzat.mala som raz dlhy raz kratky protokol.tiez som mala ohss a vkladali mi aj tak a nakoniec som skoncila v nemocke..je toho vela..kludne sa pytaj co sa zaujima 🙂
@smoulinka13 mozem sa opytat aky problem ste mali? ja sa teraz rozhodujem ci idem na to v decembri alebo nie. Bude to prvy krat ale inu moznost nemame.
@slavomira6 Moj manzel mal oligoastenoteratozoospermiu - teda vsetko zle..ajj tvar aj pocet aj morfologiu aj pohyblivost. Ja som bola v poriadku. davali sme PICSI - teda napichovanie vajicok a to bolo dost drahe. kedze som mala vela vajicok 25 tak nas to vyslo dost. U vas je aky problem?
Ahojte,ja pridavam tiez svoju skusenost,my sme tento rok v Heliose absolvovali tiez IVF,(pichala som si injekcie Gonal) vyslo nam to az na 4.vklad,ale ten boj a trapenie stalo za to a bobacika mame uz v brusku.🙂 Treba byt trpezlivy a hlavne sa nevzdavat aj ked to nevyjde hned na prvykrat. Vsetkym drzim palceky!!
@smoulinka13 no my nevieme,alebo uz vieme. Neviem Co je spravne napisat. Muz bol 3 krat na spermio tu u nas a stale ze ok ok...az v lete sme boli v heliose a tam booom ze teratoozospermia ,odporucuju:IVF. Tu u nas nas tiez poslali ale stym ze nevedia preco to nejde.
@slavomira6 aha...no ak neviete kde je pravda ci je muz ok alebo nie..chodte este inde do centra len na spermiogram a uvidite ci sa tozhoduje s Heliosom. Ale ak dlhodobo sa nedari tak niekde problem urcite bude...
@smoulinka13 vsak to riesime....😀
My uz cakat nemozeme,bohuzial. Uz len na zakrok.
@mijonka Ahojko, prosim ta este som sa ta chcela opytat kolko si platila za lieky, vies mi povedat vyslednu sumu za vsetky lieky? Krasny dnik. Dneska som si obejdnala letenu domov 🙂
@slavomira6 ahoj...no mne poistovna preplatila 70 percent sumy tych liekov aj injekcii...to znamena provera+dipherelin+merional+ injekcne ihly a striekacky som doplacala 106eur. Potom za pregnyl som platila 13 eur. Len vsetko zavisi kolko toho budes potrebovat u kazdej je to individualne. Ono sa to rozpocitava na tvoju hmotnost. A kedy letis domov???? A ozaj odkial pochadzas zo SR??? Aj tebe krasny dnik
Inak zienky nema nahodou niekto zaujem o jedno cele balenie injekcii DECAPEPTYL..?ja ho uz nebudem potrebovat tak ak by niekto mal zaujem,ozvite sa
@mijonka no ja to budem vsetko platit sama...:( pochadzam zo stredneho slovenska. priletim domov 24 .10. a 26 mam termin....
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, ja chodim do Heliosu v Martine. Nam bolo schvalene IVF zo zdravotnej poistovne plus sme doplacali. Momentalne som po odbere vajicok. Mala som ich 18☺. Den po odbere vajicok prepukol u mna OHSS. Takze cerstvy ET museli u mna odlozit o mesiac, pretoze som mala strasne bolesti podbruska, nafuknute brucho, stazene dychanie a v malej panve 500 ml volnej tekutiny. Po menstruacii OHSS odznie samovolne. Okrem toho mi v Heliose nasadili Fraxaparin na riedenie krvi a Solumendrol. Postupne sa to lepsi. Ms by sa mala dostavit do piatku. Cakam na nu ako nikdy ☹. Dnes som volala do Heliosu pretoze je piaty den predlzenej kultivacii nasich embrii a mali sa mrazit. Cize z 18 sa oplodnilo 9 a z nich sme mrazili 6. Povedali nam ze kultivacia krasna...takze uz nech pride ms a mozme zacat s poslednym stadiom. Dufam ze sa to podari....prajem inak pevne nervy a hlavne trpezlivost....