Helios Košice

niky100
2. mar 2023

Ahojte, potrebujem sa s niekým poradiť. Boli sme na prvé vyšetrenie v Heliose, kde nám urobili základné vyšetrenie ako manželovi základný spermiogram, brali nám obom krv na hormonálny profil, mne bunková imunita, AMH, TSH, protilátky proti spermiám atď. Všetko nám vyšlo super , žiadny problém. Akurát čo sa mne troška nezdá na manželovom SPG je PH 8,6 (našla som , že by to malo byť v rozmedzí 7,2-7,8) a vyšiel mu defekt hlavičky 95% na čo povedal doktor , že to je v poriadku? Normálnych spermií má 4,1%, čiže na hranici ale aj k tomu povedal, že by nám to malo už dávno vyjsť na prvý šup. Avšak už sa snažíme rok.. Mňa poslal na hematológiu, tam idem až v marci. Boli sme tam teda druhýkrat, kde nám vysvetlil ako dopadli vyšetrenia a keďže je všetko v poriadku, tak manžela poslal na HALOsperm za 180€ , pričom má výsledky podľa jeho slov OK a ja sa mám objednať na vyšetrenie krčku, čiže postkointálny test a že ak tam bude problém, tak máme podstúpiť insemináciu cca 200€. No neviem, nejako sa mi to nezdá nespomenul ani priechodnosť vaječníkov, čo viem, že by sa malo pred tou insemináciu robiť, niekde som zas čítala , že ak mám ukážkovú ovuláciu tak priechodnosť robiť netreba. Ja neviem ale mám trošku pocit, že z nás ide ťahať peniaze :/ Možno nie, len potrebujem vaše názory prosím čo si o tom myslíte a ak ste mali všetky vyšetrenia OK aký ste mali postup. Ešte ma napadlo, že či ma nemal poslať aj na iné vyšetrenia ako genetika páru, reproimunológia, enokrinológia?? Na kontrole síce povedal, že štítna žľaza je Ok, ale ja už fakt neviem :( Menštruácia je pravidelná, ovulácia každý mesiac ukážková aj podľa testov aj podľa hlienu.

niky100
autor
2. mar 2023

Ešte doplním, k tomu defektu hlavičiek, na čo p. doktor povedal, že dôležité je jadro spermie, preto chcel asi dať urobiť halosperm?

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
niky100
autor
2. mar 2023

@bilberryday no mne tu ide hlavne o to aby som absolvovala všetky vyšetrenia a až tak padla reč o inseminacii, nechcem vyhodiť za toto peniaze a nevyjde to a nakoniec zistim ze problém bol niekde inde a vyriešilo by sa to napríklad liekmi a potom by som otehotnela prirodzene ... nejde mi to do hlavy ze mame zatial všetky vyšetrenia v poriadku a mam podstúpiť inseminaciu ... nerozumiem prečo ti je doktorov ľúto?? Túto poznámku som trocha nepochopila

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sparkling
2. mar 2023

@niky100 k spermiogramu a ph - objednala by som sa k urologovi na vasom mieste, k halosperm - bez neho by som do ivf ani nesla, pretoze zakladny spg sa moze tvarit v poriadku, ale fragmentacia byt v poriadku nemusi. Od fragmentacie sa potom odvija pouzitie technik oplodnenia a bez toho by som si to ja urcite neriskla. Nerobi sa priechodnost vajecnikov ale priechodnost vajcovodov a tam mas moznosti dve - bud v car ako hyfosy co byva myslim bolestive a zaplatis si alebo laparka v nemocnici. K morfologii - bud spokojna so 4,1 lebo morfo je ozaj taky parameter, ze malokto ma lepsi ako 4 %. Endokrinologia sa riesi ak nemas v poriadku tsh a neposle ta tam ani obvodna ani nikto pokial mas hormonalny profil a tsh v poriadku - jedine mozes ist ako samoplatca. Reproimunologiu helios velmi neuznava, ak ju chces, pytaj vymenny od gynekologa. Genetiku paru by ti mohli dat vymenny listok aj priamo v heliose. A inseminacia je vzdy lahsie a setrnejsie riesenie pre telo aj penazenku ako samotne ivf. Niekedy aj poistovna vyzaduje pred liecbou ivf inseminaciu pokial sa nenajde problem, pre ktory sa nedari otehotniet a nie je ocividny (napr. Chybajuce vajcovody, nepriechodne vajcovody a podobne).cize tu lekar postupuje spravne.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sparkling
2. mar 2023

@niky100 ale co chces riesit liekmi, v car ked mas vysledky v poriadku a ovulujes, amh mas ok…Nech ide muz k obvodnej a vypyta si vymenny k urologovi a vezme zo sebou vysledky spermiogramu. Nechcem trepat blbosti, ale za tym ph moze byt infekcia, ak chces prirodzene otehotniet, ries po svojej linii urologa pre manzela, u svojho gynekologa si vypytaj listok na reproimuno a objednaj sa. K endo som ti napisala vyssie a hematku neviem, ci ti daju len tak, to netusim. V kazdom pripade, toto kym obehas, ja by som poziadala v heliku o hyfosy a az tak o inseminaciu a uvidis

sparkling
2. mar 2023

@bilberryday to moze byt pravda, avsak osobne mam trochu lepsie helios obehnuty a viem, aky maju na to nazor a tiez na medrol. Ale ano, kosicky helik viem, ze dava. Tak uz ked tam sedim, otvorim si usta a poviem, co si prosim, si ja teda myslim aspon. A ked mi nedaju na moju ziadost, idem inym postupom. Len otazka je, co autorka teda chce. Ja som do caru dosla s vysetreniami hotovymi, ale zas ja mam iny problem 🤷🏼‍♀️

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sparkling
2. mar 2023

@bilberryday skus precitat aj tu na koniku diskusie 😉aby si mi nahodou nepovedala, ze niekoho ociernujem, tu je vyjadrenie samotneho primara:
https://www.sanatoriumhelios.cz/neuspesne-trans...
Tych diskusii je viac a najdes aj zo slovenskeho heliku a takisto baby o tom v diskusiach pisu a ja hovorim z osobnej skusenosti. Hadam si nemyslis, ze tu verejne budem trepat sprostosti dve na tri. Autorka chcela vysetrenia, poradila som jej ako sa k nim dostane tak alebo onak. Ale handrkovat sa nebudem 🙂.

sparkling
2. mar 2023

@bilberryday tak ja by som to riesila kombinaciou vysetreni a inseminaciou. Zas vyhodit prachy za ivf a vkladat a vkladat a nemat vysetrenia tiez nie je boh vie co. A to nehovorim o zdravotnom hladisku.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sparkling
2. mar 2023

@bilberryday no ved som ti tam hodila vyjadrenie Texla z heliosu priamo k medrolu, ono tych prispevkov od neho je k tomu viacej a aj od Krajkovica. Ja nechcem mudrovat, nie som lekar. Uz utvorit si musi kazdy nazor sam.

terinka24
7. mar 2023

Tiež som tam absolvovala inseminaciu (zial neúspešne) a nestalo to vtedy 200 eur ale nejak okolo 120 ale bolo to 2 roky dozadu ale nebolo potrebne robit vyšetrenie na priechodnosť vajecnikov ani to nikto nespomínal. Nakoniec som teda absolvovala IVF s tým ze hneď prvy vklad bol úspešný avsak len do 7 týždňa. Nakoľko to zrejme bola geneticka vyvojova chyba plodu tak ideme na genetické vysetrenie a reproimunologiu. Na hematologiu ma poslali az pri IVF. Pri insmeninacii stacil obycajny spermiogram a hormonalny profil plus ja som brala hormóny na vyvolanie ovulácie.

adara777
14. mar 2023

@niky100 nemyslím že ťahajú z teba peniaze, len sa budú snažiť nejako pomôcť. Všetko máte v poriadku a rok sa nedarí, môže byť ešte niekde skrytý problém, alebo to príde samo ani sa nenazdáš. Muž má dobrý spermiogram, môžeš byť v kľude. Ja si dám na tvojom mieste určite vyšetriť najprv priechodnosť vajcovodov a či sú ok.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre