Ahojte kocky podelte sa o svoju skusenost v helios v kosiciach pomozete tym mne a hlavne aj inym babam 😊
Ja som mala 2x Ket v splne neuspesne!!
A konzultaciu v Helios ano pristup profesionalnejsi pocit dobry dr.hladky bol fajn mily ludsky to pise kazda zena ale pristup je jedna vec ale co uspech?? Pomohli vam prave v Helios ??
@jazlyn Ahoj. Ja som bola aj v SPLNe aj v Heliose. V SPLNE sa nám zadarilo a KET vyšlo na druhýkrát. V HELIOSE nevyšiel ani jeden zo 4 KET. A prístup: mne sa v SPLNe zdali milší, empatickejší, usmievaví.. Ale bola som tam v 2017, možno sa to tam zmenilo. Jediná nevýhoda je, ze nepracovali cez víkendy. V Heliose mi to prislo ako na beziacom pase. V SPLNE som mala prísť na kontrolu ultrazvukom v stanovenom čase, v Heliose medzi 7hod a 8hod ráno, spolu s cca 20 ženami. Chápem, že čím viac zien, tým väčšie zisky, ale zasa aj pristup sa ráta. A mne sa to teda nepacilo.
@231ivana som rada ze konecne napisal Niekto aj zlu recenziu citam same chvali
Pristup a vsetko aky su najlepsi ale zaujima ma kolkym to vyslo Ja som v splne dr.lazar velmi ludsky mily chapavy cely kolektiv tam posobi ako jedna velka rodina ... on vzdy veseli co je fajn helios o cosi profesionalnejsi pristup a teda dr.hladky mi toho vysvetlil viac ako dr.lazar
Ja viem ze dolezite je aj ako sa zena citi v centre ale po neuspesnom ivf je mi to uz jedno kto sa namns smeje a je mily alebo ci je niekto svojsky a vazny len nech preto urobi vsetko v splne mi to prislo ze... mohli urobit viac ak vydeli ze ma manzel zle spermie ja pcos a prvy ket neuspesny poslat na vysetrenia mozno zmenit davky niecoho no nic.. 🤷♀️🤷♀️
Ale zase niesom nadsena ani z helios ako pisu baby a ani zo splnu
@jazlyn ja momentálne podstupujem prvý ivf na odber idem 15.12 je to na bežiacom pase ale kde nie tak to asi nefunguje ;) vôbec som nečakala toľko žien ale išlo to rýchlo v heliose dokonca idem na odber do mt keďže nerobia genetiku v ke a aj tam všetci mili všetko poriadne vysvetlili a určite dám vedieť ako sme dopadli ale až vo februári nakoľko genetiku posúvame do Brna a robí sa 4tyzdne ;) nech sa Vám všetkým darí 🙂 aby sme mali v roku 2021 😇👶🏼👧🏽
@jazlyn no mne liečbu nezmenili ani v Heliose. Brala som presne to isté ako v SPLNe. Na ziadne dalsie vysetrenia ma neposielali. Vsetko, co som mala urobene v Splne im stacilo. Aj po neúspešných KET u nich mi liečbu nechali rovnakú. Pýtala som sa, či nieje niečo iné, tak, že nie. Dávky rovnaké..takže za mňa rovnaký postup, len v SPLNe boli milší a tým, že sa mi venovali v presne určený čas, tak som mala pocit, ze robia niečo viac. Ale je to v podstate to iste. Trošku v Heliose by mohol byť ten druhý lekár jemnejší, lebo niekedy bol ako mäsiar, ale my zeny vydrzime všetko, len aby sa to podarilo. Držím palce, aby to v Heliose vyšlo.
@231ivana to zase ja nemozem povedat dr.hladky nam hned dal vymenne listky na vysetrenia ktore nemame ... hned povedal co mi zmenil co by urobil inac... vysvetlenie preco sa embryo nezahniezdi kedze som uz mala 2 vklady a neuspesne manzel bol na spermiograme a co sa mi velmi pacilo ze do IvF netlacil hned povedal ze ak spermiogram bude dobry skusime IuI alebo
Clomid na vyvolanie ovulacie kedze mam pcos a skusime 3 cykly prirodzene sa snazit ale vsetko zalezi od spermiogramu mne urobil ultrazvuk a nikdy nikto mi tak vsetko nevysvetlil ako on co pozera ako to vyzera atd atd dokonca mi vysvetlil vsetke moje vysledky a protokol ktore som Mala v splne co znamena co a co bolo zle konkretne umna a pre moju diagnozu... takze ako fajn pocit Fajn ale ano nieje taky zase mily ako dr.lazar no bolo to fajn.... ale ako hoovorim ja uz nejdem riesit vobec pocity z lekarov... je mi to jedno.. len nech preto urobi vsetko ...
A preto som aj pisala baby chvalia helios ale nikto nepise ci prave Tam to vyslo alebo Nie len ake mali pocity a som rada za kazdu aj Zlu recenziu
Prva konzultacia v centre neznamena nic a preto sa este stale rozhodujem medzi splnom a helios takze aj preto tato tema a dakujem krasne 🙂
Kazdy ma zial stastie inde.. bohuzial je to tak tam kde tebe nepomohli mne mozu a tam kde mne nepomohli tebe ano ... 🤷♀️🤷♀️
@jazlyn ja som navštevovala v r. 2017 a 2018 gyncare... Dva IVF, 3 vklady a nic..v marci 2018 som šla do splnu s tam tretie IVF, nešla som hneď na et lebo som mala zápal v tele, tak až ket, ktoré nám aj hneď vyšlo, mam 19mes.syna a mame tam ešte jedno zmrazené, po ktoré sme chceli ísť na jar, ale Boží zázrak nás predbehol a ja som otehu prirodzene, čiže sa do splnu vrátime po neho, ak Boh dá, o dva rocky az.. Píšem, čo sa týka SPLNU , lebo bol tu spomínaný... V heliose som nebola.. Držím palce😊
@jazlyn papajte aj ty aj manžel vceliu materskú kašičku 1g každý deň nalačno... Pri 3.ivf sme to obaja takto... Spermiogram bol u manžela dobrý, ale po materskej kasické ešte lepší, a ona upravuje aj ženám hormóny, najmä tým s pcos, čo bol aj môj prípad a skvalitnuje vajíčka u ženy.. On do odobratia spermií a ty ak sa zadarí a ostaneš tehu, tak do konca druhého mesiaca😉 držím palce
@jazlyn ja som ju mala priamo od vcelara, neprerobenu... Ľudia v mojom okolí si objednávajú, ale z lekárnickych stránok a pochvaľujú si... Ale o5 si myslím, že priama neprerobenu je silnejšia... Treba to ale v každom prípade držať v chladničke a pozor, prvých 5-6 dní bránia môžeš mať bolesti hlavy alebo točenie hlavy.. To si telo na ňu zvyká a detoxikuje ho.. Čiže je to normálna reakcia, ktorú ak máš, tak môžeš vedieť, že účinkuje
Ahojte. Chodila som do SPLNU, bohuzial 2x KET nam nevysiel. Ale... pred odberom mi neurobili ziadne vysetrenia...iba zakladne. Kdezto v Heliose hned na zaciatku robia imunologicke a hematologicke vysetrenia. Nam v splne nebolo urobene nic take co ma stve lebo podla mna isli na slepo a len skusali ci to vyjde alebo nie..viem ze to je aj o stasti ale bola som na imunologii a vyslo mi ze mam histaminovu intoleranciu a co je dolezitejsie chyba mi jeden imunoglobulin. Uvidim ake testy budu z hema ale podla mna nie je profesionalne robit odber vajicok a vklad len tak bez nejakych vysetreni. A este jedna vec ktora myslim ze zavazi.. v heliose vkladaju 5 az 6 dnove emryo,kdezto v splne iba 4dnove a pocas celeho toho obdobia som nebola na kontrolu ani raz a v heliose sa chodi 3x, kde vsetko pozoruju a upravuju ak sa im nieco nezda. Mozu byt v splne ludskejsi a priatelnejsi ked tak nie je profesionalny pristup. V heliose ak je nejaky vacsi problem tak sa obracaju priamo na Brno. Zo splnu som sklamana.
@1212katka1212 a zabudla som este. V splne mi davali prednison, iba tak na slepo..imunolog krutil hlavou ze pri tak znizenej imunite mi boli podane este aj take lieky ktore tu imunitu znizuju este viac..ale v splne to vediet nemohli lebo ako som pisala ziadne imunologicke vyse.mi nebolo urobene!
@1212katka1212 je to o šťastí... Mne napr.spln pomohol k vytúženému dieťatku... Nerobili ani mne žiadne vyšetrenia, lebo ja som bola poučena už z gyncare a došla som po 2 neúspešných IVF z gyncare do splnu so všetkými vyšetreniami.. Zamrazili sme 4dnove, ale mne nemohol byť robený vklad kvôli zápalu, a zamrazia ho aj keď o to požiadas a povieš, že nechceš vklad 4dnoveho...to len treba vedieť komunikovať.. Doktor ži splnu ohľadom mňa komunikoval s profesorom doc.v Ostrave... Čiže aj tam vedia od komunikovať alebo poslať...
Jednoduchi si myslím, co nepase jednej môže pasať druhej a naopak... Čiže čisto len o stasti to je
@1212katka1212 a pokiaľ viem, centra asistovanej reprodukcie nerobia vyšetrenia kadejaké, oni len odporúčajú ísť na tie vyšetrenia a sprievodný lístok treba hľadať od svojho gyn. Ak Helios osobne robí takéto vyšetrenia a majú u seba aj imunológia hematologa atď.,tak klobúk dole
@habibim doktor Lazar mi nasadil prednison, co imunolog len pokurutil hlavou ze sa to nemalo ani moznost uhniezdit. Ja mam nizku imunitu a tym ze mi to nasadil ju este znizil...takze keby p. Dr. Lazar dal urobit prvotne vysetrenia uplne na zaciatku a nerobil pokusy mohlo to aj vyjst..nehovorim ze muselo ale mozno by to vyslo... az ked sme Lazarovi povedali ze sme citali ze v inych centrach robia vysetrenia hned na zaciatku , ze preco nam ich neurobil on, tak len hapkal a ze ok ze nas posle na tie vysetrenia... a ano je to o stasti ale len tak strielat hoc ake lieky bez toho aby aspon zistoval kde je problem mi pride dost neodborne... to je tak ako ked ides na operaciu a ti neurobia predoperacne vysetrenia ani sono a rovno ta idu operovat...
@1212katka1212 operácia je o chirurgoch... Chirurg tiež neurobí interné a EKG napr. K nemu ideš na hotovú vec... Tako ako aj do centier... Ja som napr.mala Dr. Lazarom predpísaný prednison a až po ňom som otehotnela... Dovtedy som mala iné lieky, už si názov nepamätám, nejaké na M a noc mi nepomohli... Čiže co sa nepodarilo jednej, podarilo sa druhej... Mne napr.len tak strieľali do šťastia a peňazí v Gyncare... Čisté vyhodenie 2tisicok...ak sa už bavíme o orofesionalnosti, v splne sú istretovejsi a profesionálnej si než v Gyncare... A toto je zase môj pohľad, lebo mne spln pomohol... Tak ako nejakej môže pomôcť Helios a iným nepomôže, tak aj ten iný bude na neho len zle písať... Čiže preto vravím, že tu v týchto centrách ani v jednom neide o nič iné len o šťastie... A šťastie závisí o endorfonoch a endorfiny sa vyplávajú len vtedy, ak je žena sama so sebou stotoznena aj s problémom otehotnieť, vyrovná sa so všetkým aj so stratou a nechá to všetko plynúť mimo seba... Centrum je len spojka medzi ženou a Bohom... Čiže tu sa nedá nič urobiť
@habibim ja nedavam za vinu a nehovorim zle o centre lebo sa to nepodarilo. Nemusi sa to podarit ani v heliose alebo gyncare a neviem kde este. Ja som na nich nastvana ze neurobili ziadne vysetrenia, tot vsjo.
@1212katka1212 ja ti rozumiem, ale ako som napisala, centra nerobia vyšetrenia... Oni len davaju odporúčania na vyšetrenia ak pacientka po pár pokusoch nema žiaden úspech.. Dajú odporúčanie, o vodnému gyn, ten da sprievodný lístok a pacientka ide a robí vyšetrenia... Preto píšem, ak má Helios týchto doktorov, ktori inak v centrách nebývajú, tak klobúk dole... Väčšinou keď ženy idú do centier tak už majú vyšetrenia porobené lebo ich pošle obvodný gynekológ.. Nepoznám prípad, že by žena šla do centra "naslepo"
My sme z Heliosu sklamaní, máme za sebou 2xIUI a 1xIVF - mali sme nakoniec iba jedno embryo a vklad bol neúspešný...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jazlyn skus pozriet, uz tu tych diskusii bolo viac
https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/gyncare-verzus-helios-kosice-2/