Helios - druhá konzultácia

malulienka
27. jan 2022

Ahojte
Po vysledkoch z 1.konzultacie mam zníženu tvorbu vajíčok( ale na moj vek v norme) a zhoršenu morfologiu zo spermiogramu.Do telefonu mi nic ine nepovedali.Aký bude daľší postup? Budu tlačiť do IVF alebo najskor IUI? Podelte sa so svojimi skysenosťami.Ďakujem vopred

lulus13
27. jan 2022

@malulienka nas tiez tlacili do umeho od prvej konzultacie. Bola som neoblomna a skusili sme inseminaciu. Po tomto zakroku som sa psychicky zrutila. Na umele som nechcela ist hned pokial sa nedam dokopy. A dobre som urobila. Ked som sa ako tak dostala do normalu tak som zacala vela citat. Manzelovi som nasla androloga chodil k nemu ani nie pol roka. Chceli sme ist nakoniec do brna, ale nemuseli sme lebo som otehotnela a teraz uz len cakame na porod som 37tt, pocali sme prirodzene.

nafka0483
28. jan 2022

@malulienka Nemozes mat znizenu tvorbu vajicok - vajicka sa totiz netvoria, mas definitivne dany pocet uz pri narodeni. Mozes mat praveze nizsiu ovarialnu rezervu (cize mensie "zasoby"), to napovedana hodnota AMH.

A k postupu: v KE nas do nicoho netlacili. Najprv sme vyriesili vsetky vysetrenia aby sme nasli pricinu a nasledne navrhli skusit IUI.
Vysetrenia:
- kompletny hormonalny profil a usg ti uz asi urobili
- stery na bakterie - mozno uz tiez urobili
- folikulometria
- endokrinologia (ty) hematologia (ty), obaja: genetika a reprodukcna imunologia
- hyfosy - priechodnost vajickovodov
- postkoitalny test
- partner: kompletne andrologicke vysetrenie (hormonalny profil, usg, stery na bakterie)

Tiez sa nam podarilo prirodzene a mala ma uz dva mesiace.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre