Gyncare verzus Helios Košice

veronikaa006
9. okt 2020

Ahojte, chcela by som vedieť aké vyšetrenia robia v gyncare Ke.
Chodila som do Heliosu Ke, tam mi robili 1x hormonálny profil, ale čítala som, že sa má robiť viackrát za cyklus. Napr. stery mi tam nerobili žiadne. Robili mi akurat postkoitalny test, nejaké vyšetrenia na hematologiu, genetiku, reproimuno, endokrinologiu.
Rozmýšľam či začať chodiť do Gyncare alebo ostať v Heliose.
Do heliosu som chodila rok (no tlačili nás stále na inseminácie, alebo na umelé) po roku som otehotnela no bolo to mimomaternicové. Na umelé ísť nechcem a na inseminácie tiež nie (boli sme u andrológa a spermie sú v poriadku, tak povedal že iui je zbytočné).
Chcela by som vedieť či má zmysel zmeniť centrum alebo nie. Robili Vám nejaké vyšetrenia v gyncare navyše?
Ďakujem za každú odpoveď.

adara777
9. okt 2020

@veronikaa006 Ja som v inom centre. Ale podľa mňa ti urobili dosť vyšetrení a dosť veľa žien si chváli Helios. Teraz záleží,čo vám našli? Kde je problém že sa vám nedarí, ako dlho sa už snažíte a koľko máš rokov? Ak si ok, a ešte mladá tak môžete ešte skúšať. Ja osobne by som centrum nemenila, už ťa tam poznajú. V novom by si išla odznova.

veronikaa006
autor
9. okt 2020

@adara777 mám 29, manžel 32. Problém je len ten, že mám len 1 vajcovod a nie stále praskne folikul, ale tak nato mi dávali pregnyl. Snažíme sa už cez 2 roky, 2x som aj otehotnela no bolo stále mimomaternicové (najprv som otehotnela hneď a druhýkrát až po roku a trištvrte).

adara777
9. okt 2020

@veronikaa006 ešte si mladá 😉 ešte sa vám môže zadarit, aj keď máš jeden vajcovod, to nevadí ...iui by ti to možno urýchlila, trošku by ti to naplánovali. No musíš sa ty cítiť na to,či to skúsiť. Uvidíš čo ti ešte napíšu ďalšie žienky. Väčšinou sa všade píše, že na to nemysli, neplanuj a uvidíš. Ja už mám po 40ke...ja už veľa času nemám,tak sme šli hneď do Ivf. Držím palce 😀

hykjam
9. okt 2020

@veronikaa006 ja by som skôr porozmýľala nad zmenou gynekológa - ktorý ťa vie sledovať, liečiť. Nakoľko IUI a IVF odmietaš, tak neviem ako inak by ti mali v centre pomôcť. K špecialistom ťa vie poslať aj gynekológ a predpísať clostyl a pregnyl tiež. Chodili sme do Heliosu, absolvovali sme jedno IUI a cyklus nato som prirodzene otehotnela. No mesiace s clostylom som mala za sebou od môjho gynekológa.

javiemneviem
9. okt 2020

Ahoj, poslali tá na kopec vyšetrení. vyšetrení ti urobili dosť aj podľa mna. Ja som navštevovala gyncare kosice. Bolo to na fázy. Po prvom roku neúspechu som to vzdala. Najprv mi robili len hormonálny profil a to tak, že mi krv vzali raz. Poslali ma na mnoho vyšetrení a sledovali či mávam ovulku. A potom mi nasadili hormóny - closylbegit a pregnyl. Lenže nepodarilo sa. Dali sme si s muzom po roku na istý čas pauzu, lebo som z lekárov bola vyčerpaná. Potom sme si povedali, že pôjdeme opäť do gyncare ale trvala som na tom, že chcem ísť k DR. Toporcerovej - od známych som na ňu mala veľmi dobre recenzie. Tá do mna nechcela pchať žiadne lieky kým nepride nato, či mám hormóny ok a prechodne vajcovody - to bola novinka. Hormóny v zmysle - trikrát v cykle som bola na krv. Po MS (pred ovu). Počas ovu a po ovu. Aby videla či tie hormóny rastu ako majú. Všetko bolo ok, takze další mesiac hyfosy, to ti v heliose nerobili? Možno by to pomohlo aj skrz to mimomaternicove. Ja som mala vajcovody vraj prechodne. Ale týžden potom som veľmi silno spinila. Každopádne som bola na prefuk a v ten istý mesiac, 24 dni po prefuku som zistila, že som tehotná. Teda takmer po dvoch rokoch, hormonálnej liečbe, rôznych vyšetreniach si myslím že hyfosy alebo teda prefuk pomohol. Takze som rada, že dom dala gyncare druhu šancu. Držím veľmi palce.

veronikaa006
autor
9. okt 2020

ja som bola 2x na iui no neuspešne, tak už nechcem ísť. Moja gynekolog. mi clostilbegyt nepredpíše, odmietla, lebo že ho netreba, ak mám ovu aj bez neho. Po tom druhom mimomater. som už nechodila do car iba k svojej gynekologičke, ktorá mi predpisovala pregnyl, stále keď som mala dominantný folikul na tej strane, kde mám vajcovod, no teraz ževraj už nemá SR licenciu na pregnyl, tak mi nemohla predpísať a ovitrelle mi povedala že ona predpísať nemôže....A kedže mi folikul nie stále praskne tak potrebujem pregnyl/ovitrelle, takže budem musieť zas do car.

veronikaa006
autor
9. okt 2020

@javiemneviem robili mi hyfosy a ten vajcovod, ktorý mi ostal je priechodný. Robili mi tiež hormon. profil iba raz a vyšlo im PCO ale z usg potvrdené nebolo, folikul mi každý mesiac narastie, no nie stále praskne.

hykjam
9. okt 2020

@veronikaa006 ak máš PCOS, tak čo všetko nato berieš? Ja ho mám tiež ... a ešte otázka, akú hodnotu prolaktinu ti zistili? Mne všade vraveli, že je to OK, až moja známa interná doktorka sa ma pýtala čo nato beriem (keď som jej ukazovala moje všetky výsledky) ... zaskočilo ma to a vysvetlila mi, že zbytočne beriem clostyl+pregnyl keď mám prolaktin zvýšený ... kúpila som si po tom neúspešnom IUI tabletky agnucaston + femi kvapky a možno náhoda, ale v tom cykle som otehotnela 😊😊

veronikaa006
autor
9. okt 2020

@hykjam prolaktin som mala 10,7 takže v norme. Beriem inositol a macu.

javiemneviem
9. okt 2020

@veronikaa006 aj ja mám PCO. Ale teda opačne ako ty - krv ok, ultrazvuk zle. Mna kvôli pco poslali na endokrynoliu a disbetologiu, ale tam má poslal môj gynekológ. Tam boli tiež dobre výsledky, ale na ultrazvuku som mala nález akoby pco syndróm. Tiež by v gyncare dávali pregnyl. Ale nevýhoda bola že mi napríklad pregnyl pichli vo štvrtok a skontrolovali má až v utorok. Čiže som nikdy vlastne nevedela, či folik po pregnyle praskol alebo nie... myslím, že tie centra majú asi všade približne rovnaký postup 🤷🏻‍♀️

81malicka
9. okt 2020

@veronikaa006 ahoj ja som práve zmenila po roku gyncare za Helios. V gyncare nám nerobili žiadne z vyšetrení ktoré sme absolvovali hneď v prvý deň v Heliose a to som išla len na konzultáciu- halosperm, imunológia, hematologiu do troch dní. V gyncare som mala 2 krát soft cykly s dvoma odobratymi vajíčkami a neúspešne Ivf. No u mňa je to len už ísť na Ivf 😏no aj tak som to na 3krat skúsila, ale teraz v Heliose. Vyhrala pracovná doba 7/24, prístup, konzultácie. Tiež som išla na odporúčanie kamosiek. A zmena centra- vnútorný pocit🙂

81malicka
9. okt 2020

@81malicka Aj keď mi to gyncare nevyšlo, doc. Toporcerova je fakt super aj lekárka aj človek. Ak sa rozhodujes tak ešte jedna vec - v gyncare teda mne v pondelok robili odber a v piatok vklad- 4 dňová morula namiesto 5-6 dnovej blastocysty, to tiež bol dôvod prečo som šla do Heliosu 😏

marida9999
11. okt 2020

@adara777 ahoj, a ako si dopadla na IVF.

adara777
11. okt 2020

@marida9999 ahoj, celkom dobre...6 blastocyst, chystám sa na KET

marida9999
11. okt 2020

@adara777 Písala si, že máš po 40, tak super... Držím palce.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre