Gyncare Nitra - MUDr. Hladovcová

bolarazjedna
22. júl 2021

Ahojte, hľadám recenzie na CAR v Nitre, ako aj na pani doktorku. Zatiaľ čo som čítala o nej, samé dobré ohlasy. Plánujem sa odhodlať a prihlásiť sa na vstupnú konzultáciu, ibaže ja nie som stotoznena s myšlienkou umelého oplodnenia (nateraz, možno neskôr budem zúfalá a premyslím si), určite by som chcela vyskúšať všetko, čo sa dá, aby sa to podarilo bez IVF. Mam endometriozu, pred rokom už raz som bola tehotná, ale bolo to MA s prázdnym gestacnym vakom.
Bojím sa, či budú mať dosť empaticky a individuálny prístup, či nepovedia, načo som prisla, keď nechcem IVF,, či ma do toho nebudú tlačiť, keďže čítam tu, že je to veľakrát skôr o biznise ako o tom, aby sa vyskúšali všetky možnosti. Ešte by som sa chcela opýtať, kto ste tam boli nedávno, aké sú teraz čakacie dobu na úvodnú konzultáciu? A stále platí, že manžel nemôže prísť dovnútra kvôli korone? (sme obaja zaočkovaní) Ďakujem vám všetkým za rady.

petkasaurus
22. júl 2021

Ahoj, ja tam chodim, ale k doktorovi, ten je super.. Citala som ale o Napro pristupe, ze oni idu ako keby naopak, najskor riadne zistit príčinu, to je v inom meste.. Ale nemam s tym skusenost..

frida1990
29. júl 2021

@bolarazjedna ahoj, MUDr. Hladovcova mne sedí, mňa vôbec netlačí do ivf, práve naopak, podporuje nás aby sme skúšali prirodzene a skúšali sme už aj prvýkrát IUI, lebo my máme take výsledky že nie ideálne ale nie ani vyslovene na ivf, takže žiadne tlaky z jej strany necítim. U nás manžela nikdy nevzali dnu iba keď sa bral spg, začali sme chodiť na jar tohto roka a je to tak prakticky doteraz. Inak iné centrá asi nie su na tom inak, ale tu v Gyncare NR toho majú hrozne veľa a aj doktorka častokrát nevie kde jej hlava stojí a hrozne sa naháňa a potom niekedy je to také že keby som ja nemala všetko naštudované už dopredu, tak tam by som sa toho veľa nedozvedela , lebo je to celé také hop hop rýchlo. A nevýhoda že v prípade IUI nerobia vôbec víkendy. A vysvetli svojmu telu že neovuluj cez víkend...A momentálne majú asi nedostatok personálu, mne sa s nimi stal jeden kix, sledovali sme folikulometriu , naplánovali IUI na pondelok, všetko bolo dohodnuté a v piatok čiže 1 pracovný deň pred IUI keď som im volala mi len oznámili že na pondelok nemajú androloga a že naše IUI sa nekoná, že skúste prísť o mesiac. Ja na nich kukám že to nemyslíte vážne, u nás to nie len tak, my žiaľ nie sme tak flexibilní aby sme stále chodili na folikulometriu a potom voľno na IUI , sj tie nervy okolo toho, a navyše ja mám ľavý vajcovod nepriechodný a dlho sme čakali kým bude folikul na priechodnej strane,a potom zadrú toto.. zachránili ma v Martine v Helliose, spravili ten pondelok IUI lebo ja už som mala pichnutu aj ovitrelle. Takže s odstupom času, som toho názoru že MUDr. Hladovcova sama o seba je síce veľmi dobra odborníčka, navyše sympaťáčka s ľudským prístupom, vedela si hned získať moju dôveru, len asi tam majú organizačne nedoriešené veci , čo potom nepôsobí profesionálne a spôsobuje stratu dôvery... Aspoň i mňa je to tak.

frida1990
29. júl 2021

@petkasaurus počula som tiež o Napro a páčil sa mi ich prístup, oni su tuším na východe že? Škoda že nie su kdesi bližšie.

petkasaurus
30. júl 2021

@frida1990 to je dost neprofesionalne, normalne mi je za nich trapne.. Drzim ti palce 🙂

petkasaurus
30. júl 2021

@frida1990 vies co, mne nevysli IUI, hned mi bolo navrhnute IVF, ale myslim, ze este rok pockame a skúsim ine pristupy.. Ja idem skusit fyzioterapiu, odblokovanie panvy atd, mojzisovku, ze strasne vela zenam pomohla, nakolko u nas nebol zisteny problem..

frida1990
30. júl 2021

@petkasaurus dobre rozmýšľaš, inak odkiaľ si? A ako budeš riešiť odblokovanie panvy, masážami? A cviky na panvové dno tiež nejaký kurz alebo cez fyzio? Ja tiež zatiaľ nie som nastavená ma IVF, ale tak už 30tka u mňa preč, neviem... Dnes som 12 dní po IUI a test negatívny, zasa z toho nič nebude.
Veru aj mňa sklamal ten prístup gyncare, normálne som to musela rozdýchavať, ako by riešili túto situáciu so ženami ktoré by boli práve rozstimulované a ja neviem mal by sa zrovna odber vajíčok robiť, a mali by výpadok personálu? Neviem si to celkom predstaviť.

petkasaurus
30. júl 2021

@frida1990 napisem ti ss

etela_bucanska1
10. aug 2021

@frida1990 mne sa to stalo. Isla som do stimulacie, dostala som menzes, to bol piatok. Volala som hned doktorovi ale mal dovolenku a na recepcii povedali nech teda idem podla protokolu. Tak som si v sobotu a nedelu pichla hormony a reku v pondelok pojdem na predoperacne. Ked som si to vybavila tak som potom volala doktorovi a ten mi to stopol lebo osmy den som mala ist na kontrolu a to akurat vychadzalo ze vsetci mali dovolenku a ten dalsi pondelok bol sviatok tak ma ani nema kto pozriet lebo mali 4 dni volna. A ja som uz mala z roboty dovolenku… tak som sa mierne psychicky zrutila, tyzden to rozdychala a potom si zvysok dovolenky zrusila. Tak sme si naplanovali vyvolavacku na tento tyzden a ze potom pojdem do stimulky nanovo. Ale moje telo si povedalo ze menzes pride o tyzden skor a sam od seba akurat v case ked zase mali vsetci doktori dovolenku. Tak uz od maja cakam kedy vobec zacnem stimulovat a ci to vobec vyjde idealne.

petkasaurus
10. aug 2021

@etela_bucanska1 to sa hrozne cita, je mi to luto.. Drzim palce!

frida1990
10. aug 2021

@etela_bucanska1 ach nemám slov... Nie je to takto dobre poriešené, nechápem že nemajú doriešený zástup, každý tam má byť zastupiteľný pre takéto prípady, ja keď som videla ako sú v Martine super zorganizovaní som len zírala. Mne z tej situácie bolo vážne nepríjemne čo šlo "len o IUI" a bez stimulácie, nie ešte takto ako ty hovoríš, žena sa ma prispôsobovat lekárom kedy oni sú dostupní? Nemalo by to byť naopak? Ženské telo nie je počítač čo sa naprogramuje že teraz je doktor náhodou v práci tak teraz ideš. Keby to tak fungovalo. Držím palce nech to už vyjde, ako to vyzerá tento mesiac? Chápem že každý má právo na oddych a to treba aby nevyhoreli tí lekári veď ich potrebujeme, ale je chyba vedenia že ich nemá vykrytých...

etela_bucanska1
10. aug 2021

@frida1990 dakujem. Koncom mesiaca mam ist na kontrolu. Urobi mi ultrazvuk a uvidime ci bude spravne postavenie hviezd a ci mi bude nakloneny vesmir a dal by mi asi vyvolavacku a pojdem stimulovat. 😀 takze stale musim cakat. Je to nekonecne. Aj priatel sa uz jeduje ze tam chodim a stale sa nic nedeje. Tiez chapem ze maju to tam zle zorganizovane. To sa deje uz pomaly vsade. Aj u nas v praci. Preto mam aj v praci si problem vybavit volno lebo ma nema kto zastupit a to ma depta este viac.

frida1990
11. aug 2021

@etela_bucanska1 no veď práve, to nie je jednoduché ani u teba v práci, nehovorím o tých nervoch a tlakoch, to nikto nezohľadňuje... No držím veľmi palce nech už všetko ide ako má a aby si mohla vydýchnuť

bolarazjedna
autor
11. aug 2021

Je mi to ľúto, že máte také skúsenosti, dúfam, že bude ich co najmenej a verím, že vaše prípady sú skôr výnimočné, než obvykle. Pani doktorka za tieto organizačné veci určite nemôže. Sama robím v zdravotníctve, tak vidím koľko je nedostatkov v systéme, materiálovo, organizačne, pristupovo a to bežný pracovník ako sestra aj lekár to nezmení, jedine teda ten prístup, to je ta tom danom človeku.
Vaše komentáre ma presvedčili, že tam stretnem s milým a empatickym prístupom, že nebudem iba jedna ako na pásovej výrobe, ktorá im ešte bude zbytočne komplikovať postupy pretože nechce sa hneď hrnut do IVF. Ak náhodou neplánovane zrušia IUI, tak stále môžeme skúšať prirodzene, stále môžeme zrušiť dovolenku. Aj keď viem, že je to veľakrát náročné, hlavne počas dovolenkovej sezóny, plus človek to nechce ani veľmi vešať na nos kolegov, aj ta psychika, že človek sa na to chystá, a potom sa to ruší, aj tie dávky hormónov....

Verím, že všetky sa dočkáme vytúženého zdravého bábätka a ze to bude čím skôr ☺️

etela_bucanska1
11. aug 2021

@bolarazjedna ja chodim k panovi doktorovi a som s nim spokojna. Vsetci su tam mili, na recepcii, aj sestricky. Len je to malinke centrum. Skoda ze to tam maju naprd zorganizovane. Ale zatial tam ostavame na prve ivf a uvidime. Ja si uz pockam na zazrak, ked som dokazala cakat doteraz 😁

77majuska77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bolarazjedna
autor
18. aug 2021

Ešte by ste mohli napísať, kedy sa vám tieto nepríjemnosti stali, lebo napr ak pred rokom, tak možno sa už ťa organizácia zmenila, zlepšila..

To ze embryo bolo nepoužiteľné, žiaľ není ich chyba... Co sa týka toho ostatného, ako to robia v iných centrách? Su k dispozícii 7/24? Ci aj inde sa stávajú podobne problémy?

etela_bucanska1
18. aug 2021

@bolarazjedna mne sa to stalo teraz jun, jul… teraz mali dovolenku..s priatelom sme sa dohodli ze dame im sancu na prve ivf, kedze mam doma injekcie atd. Ale ak to nevyjde tak pojdeme do heliosu v martine. Tam robia 24/7 aj vikendy.

etela_bucanska1
18. aug 2021

@bolarazjedna v maji tohto roku mi poistovna schvalila ivf a cakam doteraz ze kedy budem moct zacat.

77majuska77
18. aug 2021

Mne sa to stalo teraz jul-august 2021. Minulý rok som bola v Gyn fiv BA, tam boli 24/7 k dispozícii. Zmenila som na odporúčanie svojho gynekológa.

bolarazjedna
autor
18. aug 2021

A keď ste prešli do iných centier, zas odznova vám robili všetky vyšetrenia? Ja už mám sem termín, v podstate je to aj k nám najbližšie, a na gynfive som nepočula dobre ohlasi, a ísť inde ďalej by bolo ešte náročnejšie časovo. Takže len dúfam, že tie výkony sa nebudu krížit s víkendom.

77majuska77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kundiboo
2. máj 2022

@bolarazjedna ahoj, chcem sa spýtať či si nakoniec chodila k mudr Hladovcovej a ci sa podarilo?

bolarazjedna
autor
2. máj 2022

@kundiboo ahoj, bola som u nej a 1.konzultacii v októbri, no o 15 dní neskôr som mala pozitívny tehotenský test, takže nakoniec úplne spontánne, bez zákrokov sa nám podarilo, zajtra začíname 32.tyzden ☺️

andrea1208
18. júl 2022

@petkasaurus plne stebou súhlasím doktor je úžasný ;) 😉 v piatok idem na krv hcg som zvedavá ;)

kinita
26. jan 2023

@andrea1208 mozem sa spytat po kolkych dnoch na krv? ja som po ket a mam ist uz na 9. den, ale v inych centrach citam, ze chodia az 14. den.l... dakujem

etela_bucanska1
26. jan 2023

@kinita v gyncare sa chodi na 9. den

kinita
26. jan 2023

@etela_bucanska1 len mi to prislo prilis skoro... ked som citala ze v inych chodia az 14. den... dakujem 🙂

etela_bucanska1
27. jan 2023

@kinita ak sa potvrdi krv tak sa pojde na kontrolne odbery zas o par dni ci hcg rastie

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre