Ahojte
hľadám nejaké aktuálne info o tomto centre, čo očakávať na prvej konzultácii, aké máte skúsenosti s Dr. Kralovičom, koľko krát ste tam chodili zo začiatku, koľko vám tam trvalo kým ste si našli dve čiarky na teste ? Ďakujem za info ideme 14.4 prvý krát
@sirillkamafi ďakujem za odpoved snáď bude fajn 🙂 ak sa smiem spýtať čo vám našli aký problém ? A čo idete podstúpiť ? Držím palčeky aby sa vám to podarilo 😊
@janulka155 kľudne sa pýtaj 🙂
Mame jeden jediný problém a to je spermiogram.. všetko ostatne mame v poriadku.. no spermiogram je katastrofálny.. takze IVF
@janulka155 my mame s nim dobre skusenosti, dostali sme sa po 2x na iui, predtym mi porobil všetky vysetrenia, islo to rychlo.... Ja som si ale este na vlastnu past dala potom urobiť reproimunologiu, hematologiu a genetiku, lebo oni uz mi chceli robit ivf a potom som otehotnela prirodzene, tak nebolo tam uz treba chodit..
@sirillkamafi a nemal žiadny problém spraviť genetiku alebo nejaké iné vyšetrenie ? U nás bude tiež skôr problém spermiogram plus sa chlap lieči na štítnu a minulosti mal problemi s hormonami tak nám odporučili nech sa dáme vyšetriť v nejakom centre lebo sme mladý a rok a pól sa snažíme a nič, plus moja gynekologička nemá žiadny záujem má nejak vyšetriť iba vždy sono a to že je v poriadku že čo by som chcela veď som mladá
@janulka155 no on hneď ako videl výsledok spermiogramu povedal, že urológ a genetika..
@janulka155 ja som mala veľmi pozitívne skúsenosti s gyncare v Nitre. Na recepcii, telefóne vždy veľmi ochotny, mily prístup, aj sestričky aj pani doktorka. Pred prvou konzultáciou mali sklz, čakali sme vyše hodinu, ale ponúkli nám kávu, takže ten čas prešiel príjemne.
Ja som sa s nimi dohodla, že ešte pred konzultáciou spravíme hormonálny profil, krvné testy aj spermiogram (tie sme teda absolvovali 1-2tyzdne pred konzultáciu), a keď sme išli k pani doktorke, ona už mala v rukách výsledky. Podrobné zobrala anamnezu a potom nám bod po bode vysvetlila výsledky, čo co znamená, čo ovplyvňuje. Vyšetrila ma ultrazvukom, stanovila plán.
U nás problém bol na oboch stranách (endometrióza, neustále medzimenštruačné krvacanie, nižšia progresívna motilita aj počet spermií s normálnou morfologiou). Plán sme mali vitamíny pre manžela, hysteroskopiu s kyretážom pre mňa, o 3 mesiace kontrola a keď sa spermiogram nezlepší, tak IVF, vraj s takými výsledkami IUI nemá význam.
Pozitívny tehotenský test som našla presne 15 dní po 1.konzultácii. Takže príroda to zariadi niekedy naozaj vtedy, keď to vôbec nečakáme. Teraz sme už v 28.týždni. Predtým sme sa snažili rok aj pol.
Ahojte tak dnes som bola prvý krát a velmi sa mi tam páčilo. Sestričky strane milé aj pán doktor celkom zlatý len rýchlo na mna rozprával 😂 priateľ ide až utorok na spg+ krv tak som zvedavá ako to zvládne on 😁 nemôžem sa dočkať ďalšej návštevy čo nám povie 😊
@janulka155 ahoj ja chodím Kráľovičovi zatiaľ som spokojná chodím tam druhi mesiac prvi krát mi navrhol umele oplodnenie to zme odmietli chceli zme mat babo prirodzene a navrhol nám inseminaciu tak idem nato a uvidím ako to dopadne
ženy, my sme tiež u Kraľoviča a poslal manžela na urológiu, tam sa ale na neho pozerali, že čo tam chce, že oni plodnosť ani neriešia. Ani spermiogram nechceli vidiet. Kde ste boli v NR u urológa? Čo sa očakáva od takého vyšetrenia? To má byť posledné vyšetrenie pred začatím IVF, o týždeň máme ísť do centra ale neviem, čo sa reálne dr. očakáva. Bojím sa, aby sa nám to zase neposunulo o mesiac, že nám niečo chýba.
@cokoladova_babovka Ahoj. Nás tiež poslala pani doktorka Hladovcova na urológiu. Boli sme v súkromnej klinike v TN u pána doktora Sokola. Odporúčam. Ak je to ešte pre Vás vôbec stále aktuálne 🙂
@miskarybanova ahoj, prosím ťa, koľko ste čakali na termín a ako to prebiehalo? Prípadne koľko ste platili za vyšetrenie? Ďakujem krásne 😊
@tanya289 ahoj. My sme čakali na prvu konzultáciu cca mesiac. Ale bolo by to aj kratšie, len sme termín plánovali a posunuli kvôli menštruácii.. prvá konzultácia je zadarmo. V rámci nej nám zobrali krv, mne urobili zakladne gyn.vysetrenie a manželovi spermiogram. Za spermiogram sme platili 15€. Nic iné sa neplatí. Potom sme čakali na výsledky cca mesiac.. a na základe nich sme začali riešiť ostatné vyšetrenia (urológia a genetika). Prepáč že píšem takto oneskorene, veľmi sem nechodím.. snáď som pomohla.Nemas sa čoho báť. Dôležité je začať 🙂
@miskarybanova Ďakujem za odpoveĎ, áno toto sme už všetko absolvovali, ale zaujímalo ma skôr ako to prebiehalo u Sokola, nakoľko tam máme termín o pár dní a len vstupné vyšetrenie bude stáť 100€ a vôbec nevieme čo to obnáša a tak keby si mala nejaké info, čo doktor robil, prípadne koľko Vás to vyšlo, bola by som rada, ďakujem 🙂
@tanya289 prepáč ja som si až neskôr uvedomila, že si myslela asi na urológa. Vstupné vyšetrenie/konzultácia trvala chvíľku. Manželovi urobil sono, postláčal brucho, prezrel pohl.organy a bolo. V zásade rýchlovka, úplne bez bolesti. Nemusíte sa ničoho báť. Na základe sona hneď zistil, že má varikokelu (kŕčove žily) ktore spôsobuju prehrievanie semenníkov a tým aj veľmi zlú kvalitu spermií.. tak ho hneď objednali na zákrok cca o mesiac. Teraz sme boli na kontrolu a vyzerá že pomohlo. Spermiogram sa veľmi zlepšil. Uvidíme ako ďalej.. doktor Sokol je odborník a veľmi príjemný človek. Aj sestricky su veľmi milé.. Neviem si predstaviť, že by sme išli niekde do štátnej nemocnice. Vstupné vyšetrenie nás stálo 100€ a ten zákrok 1000€. Je to síce dosť peňazí, ale človek v takejto situácii na to celé nejak inak pozerá 😔 akože popravde po tej vstupnej konzultácii sme boli taký trochu v rozpakoch, pretože fakt to trvalo krátko, ale s odstupom času a po kontrole vidíme že to bola správna voľba .. Verím že aj vam pomôže. Daj vedieť ako ste dopadli.
@miskarybanova ďakujem veľmi pekne za info! Teším sa, že ste teda objavili problém a pohlo sa to ďalej. My ideme v piatok, tak som zvedavá. Len som trochu prekvapená, že nerobil na mieste žiadny spermiogram? 😱 Keďže to je u nás problém, čakala by som aj vyšetrenie toho. Každopádne nebudem predbiehať, ďakujem za odpoveď a dám vedieť, ako sme dopadli 🙂
@tanya289 My sme mali so sebou výsledky dvoch spermiogramov z gyncare. Aj u nás je toto problém. Manžel mal veľmi veľmi zle výsledky..Ale pokiaľ chcete, viete sa na ten spermiogram objednať aj tu v TN (snáď budú mať v ten piatok voľno). Ale pokiaľ si zoberiete tiez výsledky z gyncare asi by to bolo zbytočne. Doktor sa bude pýtať aký máte problém atď. Dosť potom aj vysvetloval a na obrázkoch manželovi ukazoval čo to vlastne má a aký zákrok mu budú robiť..My sme boli na spermiogram až potom v rámci kontroly, ale tiež z vlastnej iniciatívy sme sa obj. Nie je to zrejme štandardné urologicke vyšetrenie. Inak manžel užíva už dlho vitamíny folandrol a ferti duo. Nedávno som mu ešte kúpila vitamíny na báze trudieho mlieka 🙂 A boli sme aj u bylinkarky vo Vrbovom a tá mu naordinovala čaj z vrbovky 😀. Hotové ceremónie okolo toho 😁 Ale urcite aj tieto všetky vitamíny v niečom pomohli. Ak tvoja polovicka nič neužíva skúste.. A ozaj neviem či poznáte TN, ale tak trochu horsie sa tam potom parkuje. Verím, že aj vám zistí v čom je problém a pomôže to. My nemáme asi vyhráte, uvidíme či sa podarí prirodzene.. ak do septembra nie pôjdeme do gyncare. V piatok na vás budem myslieť. 🙂 Držte sa. Neboj dobre to dopadne.
@miskarybanova ďakujem za odpoveď. Asi najskôr počkáme, ako sa doktor v piatok vyjadrí, ešte máme termín u jedného aj v Komárne. 😐
Trenčín nepoznáme, sme z ďaleka trochu a prídeme vlakom ale ďakujem za info ohľadom parkovania 🥰
My máme len jeden spermiogram z Gyncare, bohužiaľ nebol ani navrhnutý kontrolný, a ešte jeden z novembra 2022 u môjho gynekológa, ktorý vyšiel ale v úplnom poriadku a tu v gyncare vyšiel hrozný, bez šance IVF.
Takže bojujeme ďalej a ďakujem ako Ferti duo berie teraz folandrol a inofolic sme už brali dávnejšie...😐
Držím palce aj ja Vám, na tejto dlhej ceste samej prekážok 😐😘
@tanya289 nám pani doktorka Hladovcova tiež povedala že v našom prípade to určite bez IVF nepôjde. Ku komu chodíte? Prvý spermiogram mal úplne zlý, navrhla ešte kontrolný (ten vyšiel trošičku lepšie ale stále zle) a ďalšie vyšetrenia aby sa zistila príčina. Išli sme najskôr na urológiu kde teda hneď zistil príčinu. Potom genetika v gyncare. Externý lekár Križan povedal že po operácii nebude treba ani ivf, bola tam však aj lekárka z gyncare a tá nás trochu schladila tým že aj tak väčšina párov po operácii varikokely ide na IVf. Sokol na kontrole zas že nevidí vôbec dovod na IVF. Tak ja som z toho totálne zmätená fakt.. nechali sme si čas ešte do septembra a ak nič ideme asi na IVF. Zvláštne že ten prvý spermiogram ste mali super.. podľa mňa je veľmi veľká nádej že to nebude nič vážne a znovu sa to zlepší.. možno sa nakoniec stretneme v gyncare 🥰 je to fakt veľmi ťažka cesta toto..koľkokrát som uz psychicky celkom na dne 😔 Ale musíme veriť a podporovať sa. ♥️
@miskarybanova vy chodíte k Hladovcovej? Aká je? My chodíme ku Kráľovičovi, ale nie sme až tak spokojní, nás hneď odbil, že ani umelé 😐nám vyšiel hneď zlý a nenavrhol žiadny kontrolný , tak sme ostali prekvapení, nakoľko pred pol rokom u môjho gynekológa vyšiel spermiogram dobrý...takže úplny rozdiel ..včera sme mali genetiku, z toho doktora sme mali sme veľmi dobrý pocit, zaujímal sa o nás, tak uvidíme výsledky. Ešte nás čaká urológia u dvoch lekárov, verím, že sa niečo nové dozvieme 🙂
September je už za dverami veru, držím Vám palce, hlavne sa od toho treba odosobniť i keď už sa to občas nedá 😐🙄
Áno, nikdy by mi nenapadlo, že toto budem musieť riešiť 😐 ale čo človek narobí, musí si ísť za svojimi snami 🥰
Tie psychické dná poznám s dosť často mávam také vlny, takže pokojne si môžeme popísať aj v súkromných správach ak pomôže 🥰
@tanya289 vieš čo po vstupnej konzultácii sme mali také rozpačité dojmy z pani doktorky. Ale potom už na druhom stretnutí keď nám hovorila výsledky bola veľmi milá, zlatá, empatická, dosť nás povzbudzovala, poradila aj tohto urológa.. stanovila hneď aj kontrolny sperm. Že môže byť že tento druhy vyjde už v poriadku (no ale nevyšiel). A že musíme zistiť najskôr príčinu prečo sú tie hodnoty takéto zle a na základe toho už budeme ďalej riešit. Tak uvidíme čo bude a aká bude ďalej... Dosť sa toho bojím. Už som uvažovala aj nad tým že pôjdeme do Brna..ale to fakt len vymýšľam asi zbytočne. Nám na genetike nerobil žiadne testy, vlastne na základe krvi čo nám brali v gyncare asi zhodnotil že je to ok a problém je urologicky (ale to sme mu my povedali pretože urológa sme mali skôr ako genetiku). Budem velmi rada keď si budeme písať súkromne správy. veľmi dobre padne keď sa mam s kým o takýchto veciach porozprávať (hlavne s niekým kto prežíva podobnu situáciu). A ako ste dnes dopadli? Celý deň na vás myslím 🙂
@miskarybanova @tanya289 baby prosím vás, aké hodnoty mal váš chlap že ste šli na urológiu? Ten môj má zlú morfologiu len 3% ale urológ povedal,že nič nevidí. No nerobil sono ani nič detailnejšie.
A tiež ma zaujíma že z akého dôvodu vás poslali na genetiku a či sa niečo platilo. Nás tam zatiaľ nik neposlal. Kralovic hneď že IVF, urológ povedal, že netreba. Príčinu nedarenia zatiaľ nevieme
@cokoladova_babovka ahoj. Môj muž mal ťažkú oligoasthenoteratozoospermiu (malo, nepohyblive, zlá morfologia) . Čiže všetko čo môže bolo zle. Pani doktorka Hladovcova nám nariadila kontrolny spermiogram a ak sa tie výsledky zopakujú tak urológ a genetika. Čiže v gyncare nás hneď objednali na genetiku a pani doktorka odporučila urológa MUdr. Sokola.Genetika vyzerá byť v poriadku (platili sme tuším 50€) a urológ hneď zistil kde je zadhrel. Po zákroku a poslednom spermiograme sa výsledky veľmi zlepšili. Urológ tiež tvrdil že to už s týmito hodnotami nie je na IVF. Jedine pohyblivosť je taká hraničná trochu. Ale inak vyzerá všetko v norme..Ale neviem 😔 zatiaľ sa nám teda prirodzene nepodarilo. Tak asi sa v septembri obj. Ku pani doktorke.
@cokoladova_babovka ahoj , tak ako písala miska, tiež mužovi vyšla tá istá diagnóza. Na základe výsledku sme šli k MUDr. Sokolovi, zobral krv aj sono robil a takisto máme za sebou genetiku, kde čakáme na výsledky. Mudr. Sokol objednal manžela ešte na špeciálny spermiogram, takže podľa toho sa uvidí, čo ďalej. Držím palce, bohužiaľ nie je doktor, ako doktor.
Ahojte môžem sa opýtať?aj my chodíme do gyncare tento mesiac sme boli prvý krát robili nám spermiogram krv brali obom a mne robili stery ešte.V pondelok o týždeň ideme na kontrolu po ms že či ovu bola alebo prebehne ešte..Máme už jedno dieťa spolu len 2 roky sa nám nedarí nejak.Tak sme sa prihlásili aj my dali nám pani doktorku Belušakovu zatiaľ dobre no len sa bojím za výsledky keďže nám do telefónu nepovedali.Mali ste nejakú skúsenosť s pani doktorkou?na umelé nechcem ísť.. ďakujem za odpoveď..
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@janulka155 ahoj, my sme boli u Kralovica 1x 17.12.
Muž bol na spermiogram, mne robil vyšetrenie plus krv..
Muža poslal na vyšetrenie k urologovi a spolu sme boli na genetike.. genetiku sme mali v gyncare..
Na výsledky sme čakali 6 týždňov..
Na termín cca 2 týždne..
Keď sme mali komplet vyšetrenia s výsledkami tak sme si dohodli konzultáciu aby sme sa dohodli čo ďalej.. to som mala akurát 3DC.. čiže sa to o mesiac posunulo.. potom som prišla týždeň pred MS a už picham injekcie.. a mala som aj jednu kontrolu..
Kralovic na mna ako prvý dojem nespravil, no dala som mu ešte šancu a teraz som maximálne spokojná s tým aký je..
Za mna gyncare odporúčam, prístup, jednanie..