Ahojte mam po prvom IVF v GF ZA- nízky AMH-negatívny výsledok po IVF.
Bol to kolotoč a veľký boj, veľa bolesti, nie som si istá momentálne ničím-veľmi som dúfala, že to bude mať šťastný koniec.
Chcela som sa Vás preto reálne opýtať komu vyšlo tento rok IVF v Žiline a komu v Brne, na koľký pokus?
Mate niekto skúsenosti z Univerzitné centrum reprodukčnej medicíny na Antolskej-aktuálne?
Ak má niekto možnosť napísať koľko ho stálo Brno ako to tam prebiehalo a hlavne ako ste to riešili s diaľkou-dochádzaním?
Tiež sa môžete podeliť o zážitky z GF-ideálne tohto ročné.
Ďakujem
My sme v GF ZA, ešte len začíname, včera som si bola pre protokol. Ja som zatiaľ spokojná, nemôžem sa sťažovať na nič, uvidiíme, ako to celé dopadne. Nemáme nijaké vážnejšie diagnózy, všetky výsledky v norme, jedno dieťa máme prirodzene, takže sekundárna neplodnosť. Poznám odtiaľ veľa párov, čo majú dieťa od nich, aj na stránke deklarujú, že majú na konte už cez 7tis detí a 90% úspešnosť. Cenovo to vychádza určite lacnejšie ako také vychýrené centrá ako RF Martin, alebo Brno, ktoré majú top embryológiu, ale keď to má vyjsť, tak to vyjde aj na Slovensku. V podstate je to centrum, ktoré je na Slovensku najdlhšie, majú 20 ročné skúsenosti, tak im dôverujem, že hádam vedia, čo robia...
@baskustek Myslím, že sa Vám to ľahko takto hodnotí keď už 1 dieťa máte a nemáte vážnejšie diagnózy. Budem rada keď napíšete po IVF ako ste dopadli, veľmi držím palce.🙏
@natalis1998 Ďakujem ako by ste hodnotila postup Brna, riešili Vás ako pár, komplexne? Jeden cyklus na poisťovňu, aký bol výsledok? bol úspešný? Je to 1cyklus ktorý ste mala k dobru z tých 3na SK, alebo aký je postup? Slovenská poisťovňa hradí aj v CZ?
Áno, viem, ešte mám možno veľké očakávania a som dobre naladená, keď to mám ešte len pred sebou. Ale tiež som si toho prežila viac než dosť, neboj, 2 roky negatívnych testov, február 2024 boľavý MA v 16tt, takže moja psychika je tiež skúšaná. Držím palce aj ja tebe
Za mna postupovo každý postupuje rovnako ale za mna je dôležité správne nastavená liečba - dávky liekov a ako som spomínala vyššie embryológia. Slovenské centrum môže mat super čísla koľko sa im narodilo deti ale povedzme si úprimne koľko z nich je pri plánovaním styku a inseminacii a potom zo samotného ivf je to už niečo iné.
Ja som v gyn Fiv išla na “istotu” a išla som k Harbúakovi ale mne to prišlo že jeden lekár nevie čo robí druhý. Napríklad boli sme dohodnutí že u nás je potrebné ICSI a druhý lekár mi zas povedal že netreba. Tak je to take divne keď sa nevedia zhodnúť. Potom pri prvom ivf mi sestrička povedala zle dávku injekcii takze som si dala o jednu injekciu menej a takto by som vedela písať. Zle nám zvolili separacnu metódu na spermie, napríklad pri druhom ivf nás ich embryolog ukecal na metódu ktorá sa robí pri relatívne dobrých spermiogramoch a my sme potrebovali MACS a PICSi čo zas oni nerobia lebo to vraj ničí vzorku spermií ale keď to pár potrebuje ? Ďalej čo hodnotím ako take trochu amatérske že vôbec nerobia nejaký report embryi čo sa s reprofitom nedá porovnať. Tam dostaneš report na 2,3 a 5,6 deň. Vieš kvalitu a aj ako každé embryo napreduje.
No ja som zatiaľ v Brne absolvovala jeden cyklus bez transferu. Transfer plánujem až v januári. V gyn Fiv som mala jeden na poisťovňu a jeden ako samoplatca. To či bude úspešný neviem, ale pri spermiograme môjho manžela je toto veľký zázrak. My sme už boli nastavení na darcovské spermie..
Na záver nechcem teraz niekoho odradiť od gyn Fiv, ale za mna to pre naše diagnózy s mužom nebolo dostatočne centrum a ako som spomínala vyššie určite ľahkým formám neplodnosti vedia pomôcť.
Ja mám z gynfivu ZA dcérku a švagrina má od nich 2 detičky. Ja som bola spokojná. 🙂 Ja mám PCOS, ťažký stupeň. Mali sme IVF v 2022. Zadaril sa hneď prvý vklad. Švagrina nízke AMH 0,4 a brat katastrofálny spg, dcéru majú z inseminácie z roku 2021. Teraz čakajú chlapčeka, ten je z IVF.
@natalis1998 Ďakujem moc za otvorenú odpoveď a veľmi držím palce aby transfer dobre dopadol🙏
Ahoj pripojím sa ti tu, zaujímajú ma čerstvé informácie -recenzie ohľadom Reprofit Brno, hlavne čo sa týka žiadosti 🙈, ktorá je sama o sebe veľký zážitok...mesiac mi ju nevedeli vypísať...potom mi ju vypísali zle, oklamali ma , že mi to môže potvrdiť môj gyn, ten odmietol, lebo by porušil svoju zmluvu, poslala som ju e-mailom Petrenkovi, lebo tak to vybavil žene, ktorá od neho žiadala podpis pred časom ....a čakám a čakám....
@kuggis ohľadom žiadosti ja som problém nemala. Boli sme na prvej konzultácii a povedali sme hneď že chceme ísť cyklus na poisťovňu. Do týždňa mi poslali na email vypisanu žiadosť tu som si vytlačila zaniesla obvodnému gynekológovi ten mi ju podpísal a potom som ju osobne zaniesla na poisťovňu do max 2 týždňov som ju mala schválenú a mohla som začať. Dôležité ale je že lieky a celkovo začiatok stimulácie musí byt az potom čo obdržis schválenú žiadosť. Ja som si napríklad zisťovala aj to kedy potom musíš poslať najneskôr na poisťovňu. Musíš to odoslať 6 mesiacov od OPU alebo 6 mesiacov od transferu pokial k nemu dôjde. Čo je možno nevýhoda že niekedy predpisu lieky cez email a keďže sa mne nechce kvôli tomu ísť do českej republiky tak to vyberiem na Slovensku vtedy to nepreplatia a lekárne niektoré nechcú taký recept schváliť tým že je poslaný emailom. Ale malé lekárne s tým problém nemajú. Ja som to takto nerobila pri drahých liekoch ale napríklad keď som potrebovala estrofem a profesteron tak len vtedy . A tiež sa dá sono počas stimulácie absolvovať na Slovensku v reprofite doplatok je ale 30€ možno niekomu sa to viac oplatí ako tam cestovať. Krv počas stimulácie neberú na hormóny len na progesteron pred transferom a ešte predoperacne do 40 rokov nie je potrebné riešiť pokial je žena zdravá. Asi take základne info som spisala.
@natalis1998 ja sa stretávam na tejto ceste s prekážkami, keď sme boli na konzultácii tak doktor mi povedal,že sestričky vypíšu žiadosť, jedna sa mi ozvala s inštrukciami a potom ostalo ticho tak som sa musela pripomenúť s tou žiadosťou...aj to mi zle vypísala, ďalší deň v keli...a potom ten môj gynekológ sa odmietol pod to podpísať...to je des , vidíš chcela som rovno do dôvery napísať, že ako to je
@bejbs123 súhlasím. Normálne tie žiadosti gynekológ podpisuje nemá prečo prísť o zmluvu.. myslím že tie sestričky sú tam fakt milé a všetko pripravia.
@bejbs123 ale ja som už Petrenkovi neposielala, vraj to netreba. Aspoň vseobecna to nevyžaduje neviem ako iného..
@natalis1998 tak to sa mohlo zmenit,ja som podstupila stimulku pred 2rokmi
@kuggis ja tiež chodím do Brna a tak isto, žiadosť som mala doma za 3 dni a všetko úplne bez problémov 🙂
Môj gynekológ mi ju podpísal, Petrenka som neriešila vôbec a za 2 týždne bola schválená poisťovňou.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj, ja ti napíšem moju skúsenost. Mala som 25 rokov, PCOS AMH 8, a manžel OAT. Dávali nám v gyn Fiv Bratislava samozrejme veľké šance že to pôjde rýchlo. Prvé ivf nič ani jedno vajíčko vhodne oplodnenia a druhé ivf bez embrya. Viac som tam už nechcela pokračovať mám svoje dôvody veľa veci ma tam sklamalo, nebudem rozpisovať.
V Brne v reprofit som od apríla, absolvovala som tam jeden cyklus na poisťovňu. Mame prvé embryo a čakám na výsledky aby som mohla ísť na prvý vklad. Zatiaľ som zaplatila 4500€ plus 1500€ za vyšetrenia ktoré som si vyžiadala.
Dochádzanie sa dalo keďže sme z ba, nebolo to až tak nákladne a vlastne prvá kontrola si berieš protokol potom 2 ultrazvukové a potom opu. Takze reálne 3 návštevy.
Zhrnutie- ak nemáš čas, máte zlý spermiogram tak idem do Brna. Laboratórium je za mma top. Gyn Fiv je podľa mna pre pary kde ten problém nie je az tak vážny- ako mierna odchýlka v spermiograme. Ja ľutujem že som do Brna nešla hneď.