Genetické vyšetrenie

janickamalicka1988
18. nov 2021

Ahojte. Dnes sme mali prvu konzultaciu v CAR, kde nam povedali, aby sme si dali spravit geneticke vysetrenie a ja hormonalny profil. Snazime sa 2 roky, zatial sme zistili len ze manzel ma zlu morfologiu 1%. Inak som nebola ani raz tehotna, ziadny potrat… Moj gyn, ktory mi ma vypisat ziadanku sa pytal na zaklade coho nas posielaju na geneticke vys, pretoze tam posielaju len pary, ktore uz mali napr.potrat, ale ze nam ziadanku samozrejme vypise, len nevie zarucit, ze nas vezmu. Osobne by som tam rada sla, aby sa nieco nepodcenilo, ale ako to spravit, co povedat pri objednavani sa, aby nas neodmietli vziat. V CAR nam toto vysetrenie spravia, ale kedze ideme chodit do Brna (300km), poradili nam, ze na SK nam ho spravia zadarmo a nemusime kvoli tomu tolko dochadzat.

petkasaurus
18. nov 2021

@janickamalicka1988 nam sa tiez nedari, ani raz potrat a bez problémov nas vzali, praveze vysetruju aj take pary..

janickamalicka1988
autor
19. nov 2021

@petkasaurus tak to som rada dufam ze aj nas bezproblemov vezmu. 🙂

soraya004
22. nov 2021

@janickamalicka1988 ahoj, ja som si už pred prvou návštevou car nechala spraviť všetky vyšetrenia: hematologia, endokrinologia, genetika páru a imunologia. Úplne jednoducho som povedala obvodnej, nech mi vypíše výmenné lístky, objednáš sa. Ale dosť dlho sa čaká aj na termíny a potom tiež na výsledky. Ale aspoň vieme, že okrem spg nie je inde problém, ktorý by bolo potreba riešiť aby sme sa vyhli prípadným potratom alebo tak.
Tiež sme v Brne.
A hormonálny profil ti zrobí gynekológ hocikedy.

janickamalicka1988
autor
11. jan 2022

Ahojte, takze genetiku sme zvladli. vcera nam prisli vysledky, vsetko vyzera byt v poriadku a doktorka nemala ziadny problem vypisat ziadanku. Dakujem baby 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre