Genetická vada na mojom X chromozóme a šanca mať zdravé bábätko

mmatkam
1. máj 2021

Ahojte, je tu niekto taký, kto ma zdravé bábätko po umelom oplodnení, z dôvodu genetickej vady? Som prenášač, uz mam za sebou jedno ukončenie v 20tt, teraz zamlknuty potrat v 9tt 😭 uz nevládzem, potrebujem svetlú nádej. Ďakujem

amelie2017
1. máj 2021

Ahoj, je mi to velmi luto. Aku mas geneticku vadu? Ja mam translokaciu 13. a 14. chromozomu. Pri prvej dcerke sme to o tom este nevedeli, teraz som opat tehotna, 29tt, bola som aj na amnio a maly vsetko ok, nezdedil to.

mmatkam
autor
1. máj 2021

@amelie2017 a otehotnela si prirodzene? My máme tiež jedného zdravého chlapca, vlastne zázrak lebo chlapci to dedia 50:50...dievčatá môžu len prenášať, neprejavuje sa to. Druhé tehotenstvo bol chlapec, zdedene☹ . Cdpx sa vola ta diagnóza, jeden X chromozom mam chorý, druhý ok. Len po tom co to už viem, by som do toho rizika ze zS zdedí ten zly chromozom uz nešla☹ hlavne keď to vyzerá ze vždy čakám chlapcov ☹

rk123
1. máj 2021

@mmatkam ja osobne nemam skusenost, ale pri ivf sa da dat predimplantacna genetika embrya a vlozia ti len geneticky dobre embryjko, takze nezufaj, urcite sa to da poriesit. drzim palce

amelie2017
1. máj 2021

@mmatkam ano, prirodzene. Ty mas asi komplikovanejsiu diagnozu. Drzim palce. Asi by pomohlo to ivf, vedia vybrat len zdrave. Na genetike nam to vravel dr.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre