Baby, prosím vás poradte! Neviem do ktorého centra sa mam prihlásiť. V mojom okolí som uz pocula vselijake nazory, jedna hovori gyn fiv druha Ferticent.... 😒 Aj ked podpisujem, ze je to urcite individualne. Ake máte skusenosti s týmito centrami? Velmi pekne ďakujem! 🙂
Ahoj,my sme od roku 2010 v GF u dr.Stenovej,spokojní sme aj s ostatným personálom,vyšiel nám teraz tretí pokus u nich/klop-klop/ a keby aj nevyšiel šli by sme zas len k nim,kým by sa nezadarilo. 😉
na niekolkych konzultaciach a vysetreniach som bola vo Ferticente ale vtedy nemali podpisanu zmluvu s mojou poistovnou a tak zakrok som absolvovala v Gynfiv v oboch je personal ,lekary ,vybavenie ,pristup rovnaky 100% mili usmievavi ochotni odbornici 😎 ale keby som si mala vybrat ostanem vo ferticente je tam lepsia atmosfera ked denno denne budes chodit na odber,vysetrenie v GF je to ako v tlacenici na trhu o mandarinky 😝 rady zien na chodbach a pasovo vsetky vybavuju vo FC mas pocit individualneho pristupu 😵
@lubenka96 Dakujem ti krááásne za radu. Aj u mna teraz prevazuje Ferticent.Prosím ta pekne, napisala by si mi potom, ked odjdete z konzultacie, ze aky bol prvy dojem? Pomohlo by mi to 🙂 Drzim vam palceky, aby ste tam nemuseli dlho chodit a aby sa vam cim skor zadarilo 😉 Pekný den!
@annamary27 Ďakujem pekne za radu! Woww, super, ze vam to vyslo! Tesim sa s vami a drzim palceky, aby ste boli zdraví a stastní! 🙂
@cherryl 😀 to je podarene 😀 Tak sa manzel potesi, kedze to uz bude musiet podstupit 😀
No, aj ja som uz trosku citliva na masovku, pretoze nechcem , aby ma zase zanedbali. Preto nechavam svojho gynekologa a idem dalej do centra, pretoze si myslim a aj mam pocit, ze ma zanedbal. A nie preto idem na vyssiu uroven, aby som citila to iste. Takze ti moc dakujem, aspon si mi potvrdila , co som chcela ! Na meno lekara sa uz nepamatas u ktorého si bola? Alebo to je jedno, asi, ze? Aj tak mi asi oni pridelia lekara ked si vypytam termin na konzultaciu. Alebo neviem, ako to funguje. Momentalne som tam, ze by som tam chcela zavolat pre termin 😕
Ďakujem ti 😉
@monosana Vieš to je vždy tak, že tí, ktorým sa podarí otehotnieť svoje centrum vychvália do nebies, tí ktorým sa nepodarí sú nahnevaní, sklamaí budú nadávať...takže o každom centre sa vždy dozvieš aj pozitívne aj negatívne informácie. Ja nechodím ani do Gynfivu ani do Ferticentu, ale do Iscare, no ak by mi nevyšlo prvé ivf a nemali by sme už dostatok financií, tak by som prešla asi do Ferticentu, lebo tam je PK aj ICSI zadarmo, inde sa zato platí a nie málo.
Ahojte,
Ja som chodila do GF a vo FC som bola len raz. FC mi pripada mensie centrum, takze ked ma tam lekar vysetril a nasiel cystu, skonstatoval - porieste si cystu (akoze po vlastnej linii, niekde inde) a potom mozte prist...Cize on sam sa vo FC do nejakeho liecenie pustat nechcel. V GF su v tomto urcite komplexnejsi - takze zrealizuju aj laparku a pod. (neviem o tom,ze by laparku spravili aj vo FC, ale opravte ma, ak sa mylim).
Je fakt, ze v GF to rano vyzera ako za totaca na VIanoce, ked do zelovocu priniesli banany 😀 . Osobne mam zname, ktore otehotneli v GF, ale poznam aj take, co sa im podarilo prave vo FC. FC vyzera urcite domackejsie a rodinne, nakolko je to mensie centrum.
Nakoniec som v GF bola spokojna s laparoskopiou, ktoru mi tam robili. Ale pristup lekarky, mi pripadal prilis pesimisticky (takmer z kazdej navstevy som odchadzala s placom), nevysvetlovala veci, ktore vysvetlit mohla a mala. Neznasam, ked mi niekto len kaze, co mam robit, ale nepovie a nevysvetli, ze PRECO. Nepacilo sa mi, ze rozpravala len v odbornych terminoch, ale len vdaka tomu viem, co znamena (uterus, ovaria, obliteracia a pod 😀 ). Myslim, ze su dost zamerani na to, aby cloveka poslali za kazdu cenu na IVF, bez ohladu na to, ci su hotove vsetky vysetrenia a pod...Ale to je moj pohlad, po tom, co sme tam zazili asi viac sklamani ako povzbudenia...
Ale viem, ze napr. dievcata, ktore chodili do GF za Harbulakom, boli mimoriadne spokojne.
A mam aj dojem, ze FC je podla rozpravania lacnejsi (ale to mam len dojem, skus najst porovnanie tu na forach)
V kazdom z centier sa narodilo vela deticiek, verim, ze kdekolvek sa rozhodnes ist, ze aj Vam pomozu! 😉
@monosana Ja by som doporucila Ferticent. Mensie centrum, rodinna atmosfera. Doktor je jeden uzasny clovek. GF - masovka. My sme nakoniec sli do Brna (lebo Ferticent neriesil nas pripad) a podarilo sa na prvykrat. Drzim palce 🙂
my sme boli na 1 konzultacii v GF - je to naozaj masovka, ako na stanici plus velmi dlho sme cakali. Vo FC som sa necitila ako cislo, komornejsia atmosfera, a vzhladom na to, ze to u nas neprebiehalo "idelane" velmi dobre mi pomohol aj citlivy pristup a podpora personalu, ktory je naozaj velmi mily. A nikdy sme necakali dlhsie ako 5- 10 minut.. a nakoniec sme zatial klop klop uspesni..🙂
Ďakujem vám baby velmi pekne 🤐 Ste zlaté! Vsetkym vam drzim palceky! 😉
@lalia123 ďakujem ti krásne za rozsiahlu odpoveda radu 🙂 Aspon mi je to viac jasne. Nechcem tlacenicu a nasilu ist na umele, takze ostanem asi pri Ferticente, pretoze aj moj lekar ma zanedbal, nechcem aby aj sa v centre stalo to iste, len preto, lebo z toho maju vela a ide im len o peniaze 😠 A lekara si sama asi nevyberiem, takze s mojim stastim je to dost malo pravdepodobne, ze sa dostanem k tomu najlepsiemu.
Ty si tam isla tak, ze si si najprv vypytala termin a isla si na konzultaciu?Alebo uz rovno s odporucanim od svojho lekara? Alebo to az potom, ked ste boli na konzultacii? Prepac,ze mam tolko otazok, ale musim sa na to psychicky aj fyzicky pripravit 😅 Neni to jednoduche rozhodnutie , ale ty to urcite poznas.
Ďakujem za radu, a aj tebe prajem vsetko dobre 😉
Mne dal tusim lekar odporucania do CAR, ale mam tiez dojem, ze v CAR ho odo mna nik vlastne nechcel. Stacilo tusim len zavolat, dali nam termin a sli sme. Ale napr. kamoska si v GF vyslovene pytala Harbulaka a dohodli jej prvu konzultaciu s nim a u neho aj zostala a su uspesni.
Ak mas vysledky nejakych vysetreni, zober si ich so sebou, rovnako tak partnera 😉 a vela stastia!!!
@monosana Ahoj tak uz som z BA doma,no moz ti povedat ze ferticent ti mozem odporucit,,personal prijemny vsetci a hlavne embryologicka bola velmi mila,Pan.Mudr.Pinter posobi trosku chladne ale inak je velmi mily a maju to tam pekne vsetko ciste nove ja som spokjna,no nas caka este jeden spg.ziadost do poistovne potom injekcie samotna liecba a v januari nas caka IVF-ICSI ,tak ako sa rozhodnes je na tebe drzim palce
@lubenka96 Ďakujem ti krááásne.Uz som cakala, ze co mi napises. 🙂 Ja som uz definitvne rozhodnuta, ze idem do Ferticentu, uz si len najst dobre ho lekara. Lebo si ho mozes aj ziadat, ked dobre viem. Co presne zahrna IVF (akoze priblizne viem, ale nie som si ista 🙂 ).
Ďakujem krásne lubenka, aj ja ti drzim palceky, aby si uz v januari ci vo februari bola tehuuuu 😀
@cicussa21 Ahoj no mi sme tu liečbu a to všetko nepodstupili,pretože sa nam podarilo otehotniet prirodzene teraz už budem v 12 tt🙂No ale možem ti povedat tolko že nam v tt v nemocnici určili že manžel mal zly spg.nakoniec sme u odbornika zistili že to tak nieje,obaja sme boli o.k.Keby nie tak sa nam to nepodari....ach niektori lekari,sa mi nožík vo vrecku otvára,radšej si dnes pekne zaplatiť a maš aj taký pristup.No a ako to prebieha?no mi sme to nepodstupili ale mam nazbierane informacie....chvalabohu ich nebudem potrebovat.....,musiš ist do centra na zakladne vyšetrenia,stanovia vam diagnozu,určia kratky alebo dlhy protokol,podla toho prebieha nasledovne liečba a dalej čakate ....zase zaleži či ideš cez poistovnu alebo si hradite sami.Ak budeš chciet napíš IP a vysvetlím ti
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@monosana Ahoj,no vies je to individualne,niektore vychvaluju jedno ine druhe alebo nadavaju neviem tazko povedat,ja som riesila nie davno tento problem a rozhodla som sa podla vacsiny co som si nastudovala ci na konikovi alebo inych strankach a rozhodla som sa pre Ferticent,uz pozajtra ideme na konzultaciu a vysetrenia,prajem ti aby si sa dobre rozhodla a vela uspechov🙂