Ferticent - skúsenosti

lydia1995
20. mar 2022

Ahojte

Chcela by som sa vas opýtať aké máte skúsenosti s Ferticentom. Sú tu diskusie ktoré už sú staršie a preto by som ich rada obnovila a zistila niečo viac o tejto klinike ako to tam prebieha Aké máte z nej dojmy z tejto ako vám pomohli Kedy ste tam boli plánované tam ísť priateľom nakoľko nás moja gynekologička tam odporučila a neviem čo presne očakávať Aké sú postupy vieš že priateľ sa tam má prihlásiť na spermiogram už bol raz na spermiograme ale moja gynekologička poslala na túto kliniku Ja mám ísť zajtra v pondelok ešte na krv a tam mi zistia teda asi ten hormón z krvi a ďalej Uvidíme podľa výsledkov z krvi ako budem ja postupovať a pravdepodobne tam pôjdem aj ja na poradenstvo takže by som vlado vedela Aké máte skúsenosti

riskoh
20. mar 2022

My sme boli ored 7.rokmi,velmi mile,ustretove centrum,bola som osoba a nie cislo,podarilo sa nam ivf ale neskor uz ket nie,bol tam este Mudr. PINTER-ustretovy ,mily a chapavy doktor,avsak neskor som sa dozvedela,ze zomrel.

lydia1995
autor
20. mar 2022

@riskoh škoda ze zomrel mali by sme rovnaké priezvisko 😊 a ak ta ne obťažujem ako to tam funguje

riskoh
20. mar 2022

Tak majskor bol vstupny pohovor,pozreli ake vysetrenia mam,kedze my sme uz predtym boli v unom CAR,potrebne vysetrenia sme mali,vzhladom k veku34,sa nic nwpredlzovalo a hned sme dostali lieky potrebme na stimulaciu,cca kzde 2-4dni sme chodili na kontroly,v narkoze odobrali vajicka,dali sme si predlzenu kultivaciu-pocet vajicok18 ,nasledne bol vklad,davala som si lepidlo nejake,uz sa ale neoamatam nazov,no a uz sa len cakalo....

lydia1995
autor
20. mar 2022

@riskoh ďakujem pekne za vysvetlenie 😉😊

butterfly333
22. mar 2022

Tiež som teraz prešla do ferticent doktor veľmi príjemný tak dúfam že nám pomôže. 🙏🙏🙏

janie7
25. mar 2022

@butterfly333 Aaale, to je mi novinka😉 Ty chodíš k môjmu gynekológovi? A nespomínala si Nitru?

janie7
25. mar 2022

@lydia1995 Ahoj, ja mám Mudr. Maršíka ako gynekológa, je veľmi príjemný, vtipný a keby som nechodila do Brna, tam už mám svoje “lásky”😍, rozhodla by som sa pre toto CAR 😉

butterfly333
25. mar 2022

@janie7 no veru prešli sme do ferticent vieš v gyncare som mala stimulku no žiaľ nič z toho tak mi ju stopli.

janie7
25. mar 2022

@butterfly333 Joj, tak to ma mrzí 🙁Ono soft všeobecne nebýva tak úspešný ako klasické IVF. A čo odporučil Maršík?

nikajve
27. mar 2022

@lydia1995 Ahoj, budem k tebe uprimna a je mi uplne jedno, co budu hovorit ine zeny - obranovat Ferticent. Poviem ti cely moj pribeh...Na zaciatku bolo snazenie prirodzene, ale to som nepoznala (ano, viem blba), ze existuju ovulacne testy, kedy byva cca ovulacia, proste som vobec nepoznala, ako funguje zenske telo v tejto oblasti...A tak po roku snazenia som na zaklade kamosky, kt. len pocula o tomto centre navstivila toto centrum...A teraz pride ta realita, je to len o biznise...Prvy den nas privital MUDr. Marsik s usmevom, potom prisli tvrde sprchy. Ze vsetko zle. Ja nizke AMH, priatel katastroficky spermiogram; proste nas uplne odpisal a ze jedina moznost je IVF. Popritom ma predvolaval vzdy 13-14 den, kedy mi tvrdil, ze som po ovulacii a ked sa budeme v ten den snazit, tak mozno ani nebudeme potrebovat jeho pomoc. IVF (umele oplodnenie) 3x preplaca poistovna, no aj tak si 1000 eur treba pripravit na lieky, kultivaciu embryi.Nic mi doktor nepredpisal, iba injekcie na tvorbu vajiciek a ovulaciu. Existuju pri tomto, ze vraj rozne prokoly, ale ani o nich mi tiez nic nepovedal. A ako dopadlo IVF?Samozrejme neuspesne. Jedna vec je, ze chceli na mne usetrit s kyslikom aj pri uspati, ked mi odoberali vajicka, ale anesteziolog to nastastie nedovolil! Potom mi boli vlozene 2 embrya. Nechali ma tam lezat 15 minut a paci sa domov. Kedze som si robila testy, vedela som v case odberu krvi, ze hcg nebude ziadne a ani nebolo. A potom ani ziadna reakcia, ze nevadi, nechcete skusit zase?Nic, bolo im jedno, ci sa spytam na druhe IVF alebo nie...Totiz, ako sa stali tieto veci, zrazu som zacala mat ine pocity...Prisla som potom na konzultaciu na vlastnu moj podnet k 2. IVF. Opisala som doktorovi, ze som bola asi tehotna alebo teda, ze sa nieco so mnou deje. Na to mi povedal, ze ja som v zivote nemohla byt tehotna! Povedal, ze ani ziadne vitaminy neexistuju atd. A to mi stacilo...Odisla som od neho, kupila si INOFOLIC COMBI, priatelovi FOLANDROL (ale aj kotvicnik nie je zle 😉 ) a predstav si podarilo sa mi otehotniet a PRIRODZENE! Ale prisli ockovania na COVID.. Po kazdy krat som bola 10/11 DPO, ciarky na tehu teste, potom ockovanie a ciarky slabli a prisla MS. Mam odfoteny test, aby mi to v inom centre verili...Pocuvam info, ze sa mnohym parom po ockovani rodia mrtve deti a sestry v porodniciach musia byt ticho...Takze takto som dopadla, aby som nebola stvana celou spolocnostou aj Magistratom Hl. mesta SR Bratislava primatorom Matusom Vallom, pretoze, ked bol clovek zamestnany na magistrate protestovat proti ockovaniu, primator a riaditel sekcie socialnych veci zariadili, ze ten clovek dostal VYPOVED!!! A tak som isla cestou ockovania...Este aj ta hnusoba Brazinova - epidemiologicka klamala a povedala, ze ockovanie tehotnym neublizi...Ale vratim sa spat do reality...Po troch ockovaniach sa mi stale nedari zostat tehotna...Ciarky zacnu byt a potom nic...Takze opat asi povedu moje cesty do ineho centra...Viem, ale na 200 %, ze Ferticent to uz nikdy nebude. Marsik bol zacinal v Iscare, potom bol v Repromedice a teraz ma toto vlastne biznis centrum...Ak pomohol inym, tak to som rada, mne vsak rozhodne nie, neporadil mi, co moze napomoct ku kvalite vajicok, proste ja s priatelo sme pre neho boli iba dalsie prachy do kasy...Ale mozno ty budes mat u neho ine skusenosti...Drzim palce 🙂

nikajve
27. mar 2022

@lydia1995 A Marsik je prijemny len preto, aby oblbol cloveka. Clovek ma najprv skvely pocit, ze je to fajn, potom natvrdo vytiahne graf, kde zena v 40 je uz neplodna. Nie, takto si pomoc a starostlivost od taketo centra nepredstavujem. Tu vas odpisu. Urobia jedny testy a dovidenia. Priatel mal zly spermiogram, zacal brat kotvicnik, potom mal o viac ako 50 % lepsi!!!Najprv nas odpisali, ze vajicka oplodnit LEN vlozenim spermie do vajicka, embryolog nam vsak povedal, ze mozeme skusit aj prirodzene...Iste opat islo o prachy...Je to strategia, na zaciatku Marsik mily, vtipny, potom vas odpise katastrofickymi vysledkami a "krutou" realitou, ze ina cesta okrem IVF pre vas neexistuje...Neodporuci ziadne vitaminy, neporadi vam, co este skusit, ak to nevychadza...Staci, ze poviete, snazime sa rok a viac sa neriesi. Ale vravim, mozno niektore mate lepsie skusenosti a podarilo sa vam v tomto centre otehotniet...Mne nie

janie7
27. mar 2022

@nikajve Fuuu, tak toto bolo silné café, ja chodím do CAR do Brna a mám Maršíka ako gynekológa, no je vždy ku mne veľmi milý a vždy poradí ochotne, telefón mi vždy zdvihne, až normálne nechápem, že hovoríme o tom istom človeku, samozrejme, týmto ho vôbec nechcem obhajovať. Mne po druhej dávke očkovania strašne chaosí menstruácia, aj keď som ju mala pravidelnú ako hodinky, takže určite tie vakcíny na ženskú plodnosť nevplývajú najlepšie, sám Maršík mi pritakal, že to môže byť vakcínou.
Držím silno palce nech sa bábo konečne podarí 🤗🍀🤞🏻

nikajve
28. mar 2022

@janie7 Dakujem pekne. Aj tebe nech sa dari a podari 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre