Dobrý podvečer. Chcela by som sa spýtať, aký máte názor na extrémne hladiny FSH, a hlavne na definitívne konštatovania doktorov na tému vysoké FSH... Moje hodnoty boli 80, 90, 92,....stále sa to akurát stupňuje. Lekári ma teda odpísali a zaškatuľkovali ako "po prechode",(v 24 rokoch) nulová šanca spontánneho otehotnenia. (preto nás o pár dní čaká ivf a darcovstvo vajíčok) Nie je tu nejaká zázračná žena, ktorej takto skonštatovali osud, a napriek tomu sa jej raz v živote podarilo otehotnieť normálne? Je to naozaj definitíva? (moja diagnóza sterilita prim., príčina nezistená - buď genetika alebo postpill syndróm). Ďakujem za akúkoľvek odozvu.
Ďakujem... žiaden lekár ( a to som už pochodila 3 centrá) mi nevie povedať na 100 percent, či je táto diagnóza konečná...neverím na zázraky, chcem len vedieť, či je to naozaj ako rovnica - vysoké FSH rovná sa prechod a konečná...
Zaujímalo ma, či niekto zažil to, že by mu spontánne FSH začalo klesať ...
neviem. príčina sa nezistila...možno antikoncepcia, možno genetika, možno, možno......
@malinka26 moze ist aj o adenom hypofyzy.musi to riesit endokrinolog.opakovane /adpon 2 mes.za sebou/ zobrat 2-5 den ceklu FSH LH..A aj gynekolog v ramci cyklu odobrat krv na fertil.hormony 8-13-20 den. Mne FSH kolise 7 rokov a narusaMi mens. cyklus.Sama patrala a dotlacila ich k MRI hypofyzy...bum...adenom.neskor sa zmensil..ale FSH beha hore dole...6, 15, 25 , 49, 7, 12, 21...t.j.adenomje hormonale funkcny..goci pisali 6rokov horm.nefunkcny..Musela sama ako samoplatca si brat opakovane hormony aby mala dokaz. pri ich kontrole x6mes..ak bol 6..ze fajn..ak15 nuz idete do prechodu...ak 20..ze som v prechode...ak znova 7ze nechapu, /mam 45 a toto deje od 38/ behaju aj estrogeny /cysty z nich rastu aj do 9cm/ praskaju..nikto nic..ze vsetko vybrat.Ak by som posluchla nikdy by sa neprislo na pravu pricinu. Androgeny vysoke tiez co nebyva ak su vysoko estrogeny.Vsetkym je to jedno...riesim sama uprava stravy a byliny.Mne sa vsetko skomplikovalo po 2.porode v 37 rokoch..odvtedy total hormonal.dysbalancia...hypoxia hypifyzy tlakom a velkou /tazky a dlhy porod/ stratou krvi
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@malinka26 boze to ma mrzi 😢 viem co prezivas, ja tiez budem podstupovat ivf s darovanymi vajickami. lekarsky fundovane sa zial neviem k tvojej otazke vyjadrit, no poradim ti jednu vec... aj ked to bude velmi tazke, nenechaj si zobrat nadej 😔