Endometrická cysta a otehotnenie IVF

20. mar 2024

Dobrý deň. Som v procese umelého oplodnenia IVF a na prvej kontrole po šiestich dňoch stimulácie mi zistili endometrickú cystu. Predtým som ju nikdy nemala, ani raz sa nikto nezmienil, že mám endometriózu. Naposledy som bola na sone 2x niečo vyše mesiaca dozadu (kvôli KET), predtým ďalší mesiac dozadu. Myslíte, že by ju tam vtedy mohli vidieť? Doktor mi povedal, že nebráni v odobratiu vajíčok, ale na ET nemôžem ísť a potom sa vraj dohodneme, čo ďalej. Viete si predstaviť, ako sa bojím, keď neviem, čo sa bude diať. Myslíte, že kým mi ju neodstránia, nemôžem ísť na vklad? Po akom čase po odstránení môžem ísť na vklad? Akou metódou ju odstraňujú? Čítam o tom a je pravda, že posledný pol rok mám prvé 2 dni silný menzes aj kúsky sliznice, ale skrátil sa mi na 5dní, inak sa mi upravil na 28dní.

veklipo
20. mar 2024

Ja som mala IVF práve kvôli endometrioze. Odstraňovali mi ju laparoskopicky - 1dnova chirurgia.
O pár mesiacov som šla na cyklus a IVF vyšlo na prvýkrát.

autor
20. mar 2024

@veklipo takže to, že mám túto cystu znamená, že mám určite endometriózu, alebo, že ju mám už aj dlhšie, ale neprišli mi na ňu skôr? Ako dlho trvá zákrok? Myslíš, že ďalší cyklus, tiež nepôjdem na vklad?

gejb
20. mar 2024

Som laik, ale podľa mňa by si cystu všimli. V Car majú dobré vybavenie a Sono robili viac krát. Nehovoril doktor ci to nespôsobila stimulácia? Predsa len, sú to silné hormony...

autor
20. mar 2024

@gejb Pri tej poslednej kontrole mi našli aj polyp. Doktor sa ma spýtal, či mi už niekedy niečo predtým diagnostikovali a keď som povedala, že som predtým nič z toho nemala, povedal, že to môže byť aj stimulaciou. Tak možno sa to prejavilo práve tým. Vlastne som ani nevedela, čo sa ho mam vtedy spýtať, tak ma to vystrašilo.

veklipo
20. mar 2024

Nemyslím, ze máš endometriozu. To by ti dávno zistili. Iked sa na 100% da potvrdiť len laparoskopicky, mala by si ďalšie príznaky + zvýšené onkomarkeri v krvi.
Zákrok je jednoduchý, robili mi ho priamo na klinike, trval asi 30Min. Večer som šla domov.

autor
20. mar 2024

@veklipo ďakujem, budem sa modliť, aby si mala pravdu a nepotvrdilo sa mi to. Teraz som nadopovaná 💉💉 , tak ma rozhodi úplne všetko 😞

18monca18
20. mar 2024

Ja som klasicky s cestou šla na vklad , nebráni ničomu

autor
21. mar 2024

Tak dievčatá, dnes mi počas OPU tú cystu odsali. Doktor mi čosi o nej vysvetloval, ale vlastne som nepochopila, o akú cystu sa jednalo.

lina1993
28. mar 2024

Ahoj. Ja tiež mám endometrióznu / čokoládovú /cystu na pravom vaječníku, cca 8 cm. Pred 3 rokmi som mala na ľavej strane, odstránili laparoskopicky a ešte k tomu aj resekovali z vaječníku. Ja takto viem, ze v tehotenstve tá cysta nemoze zavadzat.Tiež som v procese IVF.V januari som mala odber vajickov. Po OPU som dostala hyperstimulaciu vajecnikov, prave preto sme museli vynechat 2 cykl. Vcera som mala transfer, berem tie lieky ktorí mi dali. No uvidíme 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre