Embryotransfer August 2018

sweat
13. aug 2018

Ahojte dievčatá. Nájde sa tu niekto, koho v najbližšej dobe čaká ET a chcel by sa podeliť o pocity, skúsenosti, úspechy či neúspechy?

sweat
autor
13. aug 2018

My sme sa po 8 rokoch snaženia konečne rozhodli podstupit IVF, v našom pripade ISCI. Dnes som 4 Dc a picham už tretí deň rano a večer po 150 I.E Bemfolu. Ja by som mala byť zdravotne ok, až na nizke Amh a už aj vyšší vek (35). U nás je problemom mužský faktor, a teda ťažký stupeň mužskej neplodnosti. Spermie máme len vďaka operácii TESE, ktorú manžel podstúpil v júni. A pomaličky ma chytá panika z neistého výsledku. Ako bojujete vy s takýmito pocitmi?

melinnda
13. aug 2018

Ja som podstupila ivf 3 jula. Bolo to nase prve a hned uspesne.vybrali sme si metodu macs.

alexwarring
13. aug 2018

@sweat ahoj, ja som mala teraz 6.augusta KET, tak teraz nedočkavo cakam na //

sweat
autor
13. aug 2018

@melinnda zo srdca gratulujem. Ako si to cele prezivala, ak sa smiem spytať?

sweat
autor
13. aug 2018

@alexwarring drzim palce, nech to dobre dopadne. Kedy ides na krv? Alebo sa chystas testovat?

melinnda
13. aug 2018

Dakujem 😊 ja som na to nejak ani nemyslela az potom som tak trpla ked mi mal uz test a krv.ukazat vysledky. Lebo vlastne v den ocakavanej mrchy som mala.bolesti a zaspinila som tak som myslela ze.to nevyslo a predsa.vyslo ja som potom.spinila cca do 7meho tyzdna. A mne osobne kazali uz tyzden pred vkladom jest mliecne vyrobky hlavne tvaroh, to som poctivo jedla este 1-2tyz. po vklade. A po vklade som sa mala sprchovat cistou vodou vraj tie vone embryjkam vadia tak som sa asi tyzden dole umyvala len cistou vodou. Vela mi poradili co mam robit a ja som s snazila dodrziavat to. Neviem ci je to aj uspesne kvoli tomu ale verim ze ano. A v den vkladu som nesmela.pouzit parfem ale ten som tiez potom dlhsie nepouzila 😀

alexwarring
14. aug 2018

@sweat paradox ako vždy, chcela som začať s testovaním dnes, ale môj mechúr predbehol moje myšlienky :S :D, na krv mám ísť až budúci utorok, daaaleko a termín MS mám v nedeľu :/ Tiež držím palciaky nech Vám to vyjde na prvý šup a nemusíte sa viac trapit

ivushkaa
14. aug 2018

Ahojte, ja som bola 8.8. na ket, dnes mam 6den, príznaky ziadne tak som zvedavá. Bolo to prve ivf. Asi zajtra skusim test. Neviem ako to vydržím. Chodime do Martina do Heliosu. Musí nám to všetkým vyjsť 😊😊

sweat
autor
14. aug 2018

@ivushkaa @alexwarring takže zajtra sa testuje? Držím palce a povinne hlásiť // 😉 Dievčatá aj pred KET sa podstupuje nejaká stimulácia, alebo sa to robí v prirodzenom cykle?
Ale to už zase predbieham, ešte som sa ani k ET nedostala a už plánujem KET.

@melinnda super rady,tvaroh asi kvôli bielkovinám a pripadnemu OHSS, alebo to má aj nejaký iný priaznivý vplyv na uhniezdenie?

Ešte mám jednu otázku... V akom čase ste stimulovali? Alebo čo vám odporúčali v centrách? Keďže ja mám tento týždeň poobednú, musela som stimuláciu nastaviť na 11.00 a 23.00, co sa moc doktorke nepáčilo, ale u mňa je viac menej nemožné brať injekcie so sebou do práce a tam aplikovať, tak dúfam, že to nejak negatívne neovplyvní celý proces,keďže u mňa tých vajíčok bude tak či tak pomenej

alexwarring
14. aug 2018

@ivushkaa ET si nemala?

alexwarring
14. aug 2018

@sweat ja som mala injekcie len ráno a ovitrelle mi padol na sobotu. Dokopy som mala asi len 5-7 injekcií, specialny protokol. A čo sa týka prvej otázky, od 1dc pred ketom len estrimax 3x denne na stimuláciu maternice

melinnda
14. aug 2018

@sweat ja som si pichala o 22.00 + - max hodina tiez som robila na smeny. Pichala som si do kopy 3tyzdne. Mne moj lekar.ohladom vajicok siel na kvalitu ako na kvantitu ako mi to vravel on. Mala som ich 8 tri mam zmrazene a jedno sa vlozilo. Ten tvaroh asi bolo aj na ine ako len na OHSS lebo na ten mi stale prizvukovali pit vela vela vody. Ja vam velmi velmi vsetkym drzim paste!!!hlavne mysliet tak ze ina moznost.nieje len ta ze to musi vinst. Ja som si inu moznost nepripustala aj ked.obcas boli myslienky kadejake.hlavne.ked.som zacala spinit. Aj ked to vyslo a cakam miminko stale trpnem a cakam na koniec 3 mes. A stale sa.pozorujem. drzim vam paste a hlavne pozitivnu mysel

sweat
autor
14. aug 2018

takže dievčatá, treba myslieť pozitívne, pozitívne, pozitívne, ako radí @melinnda 😉
ďakujeme za milé slová, a ty tiež nezabúdaj myslieť pozitívne 🙂 všetko dobre dopadne. A 3 zamrazene je slušná zásoba, takže časom určite pôjdete pre súrodenca. Mali ste PK?
U mňa videla doktorka 1 DC len 3 folikuly. tak neviem, či sa ešte môžu objaviť ďalšie. Uvidím vo štvrtok, čaká má prvá kontrola.
No a tvaroh teda skúsim, aj keď ho neznášam, ale čo by človek neurobil pre bábo.

melinnda
14. aug 2018

Ved to ze mne tie jogurty a tvarohy isli hore krkom 😀 ale v lidli som si kupovala take ochutene a tie mi ako tak brali. Ja som mala PK a vkladali mi 5dnove emryjko. Ale sla som na pn aj este stale som kedze som spinila za to mi nic nestoji ked som sa uz na to dala. Tiez mam vyssi vek 36 takze uz nejdem s nicim riskovat 😀 tak snad este do 40 stihenem aj to druhe 😉 musim 😊

alexwarring
14. aug 2018

@sweat mne na jednej kontrole našli 16, napokon mi vybrali 28, z toho 15 vajicok, zrelých bolo 14, oplodniť sa podarilo 13, osem sa hneď mrazilo a päť slo do PK, prežili všetky, ale tri sa vyvíjali pomalšie, tie mi potom zlikvidovali, jedno vložili čerstvé nevyšlo, teraz bola vložená druhá blastocysta

cikitinka
14. aug 2018

ahojte ja som mala et 8.8. tak teraz cakam...
@ivushkaa ja ja uvazujem,ze zajtra skusim test,tiez prve ivf a ziadne priznaky...
@alexwarring a ty mas nejake priznaky?

ivushkaa
14. aug 2018

@alexwarring Nie nemala lebo embryo sa pomalsie vyvijalo, bolo to stále nejako pozadu, čakalo sa pri predĺženej kultivacii 6dní. 6den z toho bola blastocysta ale v Heliose neodporúčajú vkladať potom, že sa im to neosvedčilo. Takže vraj lepšie zmraziť a vložiť budúci mesiac.

ivushkaa
14. aug 2018

Skúsim zajtra ten test, dnes ma znovu boli podbrusko. Najprv ho musím kúpiť.

alexwarring
14. aug 2018

@cikitinka ahoj, no mam to v plane, zajtra budem 9 dni po ket, tak snad na to nezabudnem, test som si uz nachystala na nocny stolik :D vcera takmer nic, prsia ma bolia v podstate uz od vkladu, to je zrejme z estrimaxu, ale vcera par krat a dnes hlavne k veceru to bolo intenzivnejsie take tahanie, pichanie alebo ako to nazvat dolu v oblasti, kde by mala byt maternica, dufam, ze je to dobre znamenie 🙂

alexwarring
14. aug 2018

@ivushkaa ja som kupila včera v DM 7x pepino, su v akcii balene po dva kusy v krabicke

ivushkaa
14. aug 2018

@alexwarring super ďakujem za info, zajtra naletim do dm 😊😊😂

alexwarring
15. aug 2018

Ja hlásim bielo, ale nevzdávam sa, videla som už aj testy, kde sa duch ukázal až na 12 deň po vklade a to čakali pritom dvojičky

ivushkaa
15. aug 2018

@alexwarring Ja som sa ešte z domu nedostala ale pôjdem a dám vedieť ako som dopadla. Jasné treba myslieť pozitívne, este vôbec nič nie je stratené. Určite to výjde, držím silno prsty 😊😊

alexwarring
15. aug 2018

@ivushkaa upokojuje má moja pichlava maternica ;)

sweat
autor
15. aug 2018

@alexwarring tak veru, este sa nevzdavaj, mozno sa len embryjko neskôr zahniezdilo. Este nic nieje stratene
@ivushkaa @cikitinka a vy ako? Testovali ste?
@melinnda vidim ze aj ty uz patris medzi tie "zrelsie" rocniky 😉 ale veru do 40-tky casu dost, mozno este dalsie 2 stihnete. Zajtra veru nabehnem do obchodu na jogurty a tvarohu

Baby ako ste znasali stimulku? Mne je akosi blbo, zaludok ako na vode, vobec nemam chut jest, uz som schudla 2 kila 🙂 tak neviem,ci to je z toho, ci nervy... Lebo mi sa este k tomu vsetkemu stahujeme, tak u nas vladne momentalne chaos

sweat
autor
15. aug 2018

@alexwarring pichlava maternica je dobre znamenie. Nieco sa tam deje 😉

alexwarring
15. aug 2018

@sweat u mňa úplná pohoda, až neskôr ma začali bolieť zvacsujuce sa vaječníky, som nemohla poriadne ani sedieť

ivushkaa
15. aug 2018

Môj test je biely, po ciarke druhej ani stopa ale tak uvidime co bude za pár dní. Ešte je možno skoro len ja som nedockava. 😊

ivushkaa
15. aug 2018

@sweat ja som pri stimulácii mala akurát velmi nafúknute brucho, ináč žiaden problém som nemala

cikitinka
15. aug 2018

Ja dnes tiez bielo..zajtra skusame opät? 😁

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre