Ahojte baby,
zajtra idem na punkciu. Som dosť nekľudná ale bude to v narkóze, tak hádam to zvládnem. Horšie je to s embryotransférom. Lekár neodporúča opäť narkózu. Ja mám strach z toho transféru , nakoľko vraj treba mať plný mechúr a k tomu byť uvoľnená. No celkovo mám problém s vyšetrením u gynekologičky, pretože výter z krčka maternice ma bolí neskutočne, dokonca celý deň (aj keď mi ten výter urobia ráno). Pri predstave, že ten kateter má prejsť cez krčok ma priam desí. Ak nebudem uvoľnená , k čomu by ste prirovnali tú bolesť pri vklade embrya? Ďakujem
A to že to prejde cez kŕčok maternice to neboli ? Ja si to predstavujem tak,že výter proste len začiatok krčka a ten katater cez celý kŕčok tak preto mám obavy
Bojím sa že má nebudú vedieť otvoriť resp že budú musieť nasilu
@anicka654 ja mam za sebou 10 transferov ani jeden ma nebolel. Treba si uvedomiť prečo to robíš. A povedať si že pre bábätko zvládneš všetko a ukudnit sa hlavne. Takto si nepomáhaš. A nechur vôbec nemusí byť plný. Ja som vždy pred vkladom išla na WC a vypila aspoň 3 deci vody a vždy bol mechúr v poriadku.
Ja som mala punkciu oocytov bez narkózy, pri plnom vedomí a to ti poviem, že bola najhoršia bolesť v živote a zvládla som, čo by som neurobila pre bábo. Transfer trvá pár sekúnd a neexist aby ťa to bolelo. To ani nezaregistruješ, pokým ti lekár nepovie, že už je hotovo. Dám ti jednu radu, ak sa bojíš niečoho tak malicherného ako je obyčajný transfer, tak to ani radšej tehotná nebuď, lebo sa zblázniš z tých stresov a bolesti, ktoré tehotenstvo prináša.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@anicka654 bežnej gyn. prehliadke, ale bez vyteru. Vyter byva nepríjemný lebo ti pretru sliznicu,ale vloženie embrya necítiš. Je to hladká tenucka trubička. Vôbec o nej nevieš