Ahojte, som 5mesiacov po spontannom potrate v 20tt. Podla vysledkov z reproimunologie bola pricinou vysoka hladina embryotoxickych cytokinov ktore mali za nasledok ze moje telo bojovalo proti plodu a snazilo sa ho dostat von. Dr.Bergsndiova mi nasadila Medrol a povedala ze by bolo d9bre aby sa nam zadarilo do 3-4mesiacov. Mate niekto podobnu skusenost?
Zaroven doma som si v lekrskej sprave precitala dodatok ze vysoky o sah cytokinov brani prirodzenemu otehu. My vsak 1 dieta uz mame prirodzenou cestou ( r2016) a druhe sa toez podarilo prirodzene v roku 2017 no skoncilo potratom. V lekarskej sprave mam aj vyznacene hladiny cytokinov no nevyznam sa v tom lebo ona mi hovorila len ze som bojovala proti plodu. Voe poradit niekto?
Inak toto zaujima aj mna, v CAR mi dali dve IUI, ktore boli samozrejme neuspešne, ivf som odmietla. Až potom som si dala porobit na vlastnu päsť reproimuno a zistili mi embryotoxicke cytokiny CD4TNFAa zvyšene crp. Znamena to, že ked mam embryotoxicke cytokiny nikdy neotehotniem? V car vôbec neriešia pričiny a len dookola umele oplodnenie.
@lilyianka tak ale nam sa 2x zadarilo prirodzene tak hadam s tymto problem nebude, no neviem... je pravda ze ani raz to nebolo vyslovene planovane ale brali sme tak ze kedy sa zadari tak sa vtedy zadari cize nsviem ako dlho trvalo to kym sa nam zadarilo..neriesila som. Umele ja podstupit asi nechcem, neuvazovala som nad tym. A cim je svinstvo? Nieco konkretne? Kortikoidy su podla mna celkovo svinstvo ale tak predpisal to odbornik tak hadam vie co robi... dufam
@janinuska no toto praveze neviem. Mam tam konkretne napisane ze je to rizikovy faktor pre priodzene pocatie. A vravim, 2x som otehotnela prirodzene v priebehu 2 rokov. Ja mam v tej sprave vela tych parametrov spomenutych a nevyznam sa v tom ze co je co. Spravu som si krava az doma citala... potrebovala by som vediet co co znamena
@tamiiik tak medrol ti Bergendiova predpisala, pretoze naozaj znizuje hodnoty cytokinov, na to je urceny, lenze ma kopec neziaducich ucinkov..samoztejme ona ti povie len par, ako napr podrazdenost, unava, priberanie, ale potom su tu ostatne....napisem ti co konkretne medrol sposobil mne...pribrala som z neho 8kg, mesiackovita tvar,t.z.dvojita brada a hlava raz taka ako bezne, palenie zahy, zvacsene brucho, vyzerala som ako tehotna...dalej ochlpenie na tvari, brade, rukach, vyrazky, prsia sa mi zvacsili zo 75B na 80D...v neposlednom rade pri konci brania mi totalne zblbol cyklus a zacala som kedykolvek bezdovodne krvacat- kvoli medrolu...cize z 30dni som 20z mesiaca "krvacala", aj ked samozrejme sa nie vzdy jednalo o ms...dokopy ma musel davat gynekolog injekciami a nehormonalnymi liekmi...vysadila som ho postupne, trvalo to 2mesiace, chvalabohu kila idu pomaly dole, prsia veeelmi pomaly ( ostali na nich nepekne bordove strie), ochlpenie ustupilo a vyrazky tiez,ALE zase cyklus zblbnuty a co je najhorsie hrozne ma zacali boliet achilovky a kolena...docitala som sa, ze medrol odburava vapnik plus zabranuje jeho vstrebavaniu...takze som chodila ako stara babka, po schodoch som chodila po jednom, kym som rano vstala z postele musela som rozcvicit nohy, velmi tazko sa mi soferovalo, nastastie som si nasadila makovy olej a pomaly zabera....takze tolko moje skusenosti s medrolom, preto u mna nikdy viac!!
@tamiiik Áno, Medrol je hrozné svinstvo, brala som ho skoro rok a ľutujem túto svoju hlúposť.
@ressankajanka kurnik teraz ste ma zneistili..a co mam robit? Ja chcem mat este dieta, nerada by som znovy prezila stratu
@tamiiik Medrol je prijateľný, ak sa berie max. 3-4 mesiace, ale väčšinou ho gynekológovia nechávajú dlhšie, vtedy sa to na žene podpíše, dosť nepekne ☹ Mne k bábu pomohla homeopatia, napriek tomu, že som VRAJ vytvárala protilátky 🍀
@ressankajanka ano toto mi Bergendiova povedala ze by dobre ak sa podari otehotniet do 3-4mesiacov ale aj potom ked budem tehu tak 15tt sa to ma brat s cim nie som stotoznena lebo nechcem aby sa to podpisalo na babatku. Ale zas by som rada donosila. Idem o tyzden k svojej gyn s vysledkami tak uvidim co mi povie ona k tomu
@ressankajanka a co si brala?
@tamiiik Veď práve, že ani ja som nechcela dopovať bábo po otehotnení, prišlo mi to pritiahnuté za vlasy, keďže sú to naozaj silné lieky. Beriem napr. v tehotenstve kortikoidný inhalátor kvôli astme, ten si striekam len nutne a aj to mi alergologička dala slabší. Vysadila som ten Medrol po takmer roku, asi aj skôr ako som mala, preto som sa cítila príšerne. Keď si predstavím, že by som to vysadila v tehotenstve a pripísalo by sa mi to plus k tehotenským príznakom, bolo by to veľmi ťažké. Nakoniec som to vyrozprávala homeopatke, povedala, že z medicínskeho hľadiska je to správny postup, ale v skutočnosti to nesmierne zaťažuje telo a bábo, pri tej predstave ju striaslo. Predpísala mi homeo Calcareu Carbonicu, ale až po hodinovej konzultácii - podľa typu mojej osobnosti, tých homeopatík je viac. Povedala rovno, že sa nemám preto trápiť, že určite otehotniem, vraj takých už bolo 😉 Skúsim ti dať k tomu článok, aspoň pre info: https://svethomeopatie.cz/cs/28-maji-neplodne-p... Nakoniec som prišla k svojmu gynekológovi o 3 mesiace po vysadení Medrolu tehotná, on si ani nevšimol, že som brala kortiko, až po druhom ultrazvuku. Rovno som sa ho opýtala, či by som mohla nejako ohroziť bábo (v 1. trimestri) a samovoľne potratiť? Povedal, že by to už neriešil, že je to pasé, vraj to uzavrieme ako minulosť.
@ressankajanka a vysadila si ho sama od seba? Lebo mne povedala ze vysadenie je komplikovane, tak mozno preto si mala aj tazkosti...ci? A aj ti pomohol vobec? Tiez si mala tie cytokiny?
@tamiiik Snažila som sa ho vysádzať postupne, ale aj tak to asi bolo rýchlo, tým, že som mala potlačenú alergiu a astmu, tak to na mňa spadlo ☹ Ale už počas brania Medrolu som sa necítila dobre, dosť to ženu psychicky i fyzicky ubíja. Mňa lekár nikdy neinformoval bližšie o tých protilátkach, len toľko, že to musím stále brať, sledoval mi ovuláciu, povedal kedy sa máme snažiť a podobne, tiež to, že keď otehotniem, tak zhruba do 14tt ho musím naďalej brať, aby som neprišla o dieťa. Nejako som cítila, že toto cesta nie je, keďže mi nepomohli ani po roku snaženia sa 😒
@tamiiik Mňa by skôr zaujímalo, či sa to niekomu s Medrolom podarilo, skôr počúvam opačné prípady. Veľmi ti prajem bejby, naozaj veľmi! Neviem si predstaviť čo to musí byť prísť o dieťa. Si veľmi silná, že to zvládaš a hlavne nevzdávaš ❤ Držím palce 🍀 Tiež dúfam, že donosím bábätko, pre mňa je to prvé tehotenstvo a snažím sa myslieť pozitívne.
@ressankajanka no uvidime teda. Hadam sa zadari cim skor prirodzene. Ja som bola v tom ze mam oslabeny krcok lebo aj v nemocnici vraveli na prijme ze to vyzera na krcok a ked stitna aj hemato bola ok tak som myslela ze ani tu sa nic nezisti. Na jednej strane som chcela aby sa nieco zistilo nech mame co liecit ale teraz by som bola radsej keby sa nezistilo nic a bol to len ten krcok. Hlavne som neratala s tym ze aj v takom vysokom stadiu sa este nieco moze udiat. Vcera som mala.mat termin porodu :( A ty si teraz v kolkom tyzdni? Drzim palce aby dopadlo vsetko suplne super!
@tamiiik Ďakujem, si zlatíčko 😘 Teraz som tak v cca 16. týždni, nevedia to ani presne určiť, vždy mi podľa veľkosti bábätka pridávajú týždne, keďže som dosť dlho nevedela, že som tehotná. V podstate som tým pádom ani nemala čas stresovať, či sa niečo môže stať, išlo to nejako pomimo mňa 🙂 Mala by som končiť 4. mesiac, ale ako píšeš, stať sa môže kedykoľvek čokoľvek, to asi tak celkom neovplyvníme ☹ Veľmi ma to mrzí, lebo v 20tt to ozaj žena už nečaká, teší sa, neprajem niečo také žiadnej žene 😢 Ten krčok dáva zmysel, ak by to bolo ono, vedeli by to podchytiť, chodila by si na prehliadky častejšie ako raz za mesiac a sledovali ti to. Mne tiež povedal gynekológ, že budem rizikový pacient, ale nejako to teraz tak neberie, ak vidí, že sa to vyvíja prirodzene. Snažím sa myslieť pozitívne, ale asi každá žena niekde vnútri obavy má, to sa asi celkom ovplyvniť nedá.
@majinka81 ja som uz ivf podstupila..mala som 1xET a 2x KET....druhy KET mi robili ked som uzivala Medrol, ale kedze sa 3x nepodarilo tak som sa rozhodla, ze uz proces um.oplodnenia nepodstupim. Raz mi cely ten kolotoc uplne stacil a davam sa z Medrolu stale dokopy a este to nejaku dobu bude trvat kym budem ok...
@ressankajanka ahoj, prosím ta, smiem sa spýtať, aké homeo si brala na podporu? Ďakujem
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@tamiiik na medrol pozor, je to neskutocne svinstvo, ja by som to uz v zivote nebrala ani keby mi za to platili....