Ahojte, momentalne som po druhom MA. Obe tehotenstva sa podarili na prvykrat, napriek tomu, ze manzel ma zlu morfologiu. Prvý bol 0% normálnych, opakovaný sa zlepšil na 0,5% normálnych. Fragmentáciu DNA ma 20% co je v norme. OStatné hodnoty spg ma nadpriemerné, až na tú morfolófgiu. Doktorka v CAR nám hneď odporučila IVF, ale s tým zatial nie som stotožnená a keď sme sa dožadovali vysvetelnia alebo konzultácie, tak potom povedala, že pravdepodobnosť otehotnenia máme 10%, ale ak sa podarí, tak by som nemala potratiť. Prvé tehotenstvo sa nevyvíjalo, boli to prázdne plodové obaly. Druhé tehotenstvo- na kontrole v 7. tyzdni bola akcia srdca, teraz v 9. si je doktor neistý lebo akciu nevidí. Takže náhodou som otehotnela bez problémov aj druhýkrát a to nemáme ani pravidelný sex. Bola som na hematologii-zakladne vysetrenie, zakladne vysetrenie v CAR tiež v poriadku.
Máte za sebou 2xMA a naozaj to bola len náhoda?
Ešte stále prevláda názor, že morfologicky zlá spermia by neoplodnila vajíčko?
Akú skúsenosť máte prosím s CAR? Aké odporúčate? Máte pocit, že je to len biznis a tlačia vás do niečoho, čo by sa dalo riešiť aj prirodzene a lacnejšie?
Aké vyšetrenia vám boli doporučené?
este nie, povedali mi ze potratit je normalne a pri prvom a aj druhom to moze byt stale nahoda. Doteraz sme sa upínali na tú teraztozoospermiu, ale asi by sa to 2x bez problémov neoplodnilo s touto diagnozou. Asi bude problem inde.
@basenka3004 ja by som si dala urobiť tu repro Imuno, môže aj tvoje telo zabíjať plod, možnosti je veľa. Keď je hemato ok mohlo ísť o náhodu ale aj o niečo iné.
@basenka3004 ahoj, ja akurát riešim niečo podobné, tiež som išla do CAR po 2x MA lebo môj gyn to nejak moc nechcel riešiť. Gynekologicka v CAR mi povedala ze s najväčšou pravdepodobnosťou to bola len náhoda, čiže nejaký geneticky problém. Ja uz jedno dieta mám, cize tam sa to aj inak posudzuje Ale idem na reprodukčnú imunológiu a hematologiu. Nechaj si porobiť testy a skúste popracovať na zlepšení plodnosti, viac sa tam robiť nedá. Zjavne nemáš problém otehotnieť tak si nemyslím ze je hneď namieste ist do IVF, to je ale len môj názor.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Podrobnejšiu repro Imuno máte?