Druhý pokus mimotelového oplodnenia - jeseň - zima 2012

gelinka75
23. aug 2012

Ahojte kocky,
chystame sa na 2. pokus IVF, tak budem rada ak sa nas najde viac a budeme moct pokecat o nasich starostiach aj radostiach. 🙂

katuska54
23. aug 2012

@gelinka75 ahoj,mna caka KET asi v septembri 😒

gelinka75
autor
23. aug 2012

@katuska54 ahoj, my sme mali mat KET a nerozmrazilo sa ani jedno, takze musime ist do dalsieho IVF, do ktoreho centra chodis?

katuska54
23. aug 2012

@gelinka75 ja chodim do Iscare v BA. ja dufam,ze sa rozmrazia dobre. mame ich 7 tak snad nieco bude dobre. A ty kam chodis?

gelinka75
autor
23. aug 2012

@katuska54 ja chodim do GF v BA, nam sa nerozmrazilo 5, takze neviem kde bola chyba ☹ takze musime znova poziadat poistovnu o schvalenie a potom nam to vyjde tak na november asi, ja dufam, ze u teba bude vsetko ok, ze vraj to moze byt nahoda, niekomu sa rozmrazi vsetko a niekomu nic

katuska54
23. aug 2012

@gelinka75 a kedy si mala ist na KET od prveho IVF? mala si nejaku pauzu,alebo nie. ja teraz mam pauzu jeden cyklus a uz by sme mali ist nato. som nedockava 😒 uz chcem byt tehu 😉 co som tu citala na MK tak KET bol uspesnejsi ako IVF. tak dufam,ze toto nam uz vyjde. A neboj aj ty uz budes uspesna. Uz musime verit,ze to dobre dopadne. A kolko si si dala vlozit pri prvom? ja iba jedno,tak asi preto nevyslo. ale teraz uz dame dve 😉

gelinka75
autor
23. aug 2012

@katuska54 aj ja som citala, ze niekomu zaberie prave KET, prave vcera sme mali mat, ked mi rano volali, to bol ako zly sen, ze nic, este den predtym mi embryologicka tvrdila, ze mame velku sancu na rozmrazenie, pri prvom som dala vlozit 2, sliznica bola idealna a vidis nic, embryjka boli po PK a kvalitne, teda podla ich usudku, ci boli kvalitne naozaj to nikto nevie, teraz co citavam tu na MK ze niekde trvaju na vklade len 1ks, ze to ma väcsi uspech, ale neviem kvoli comu

katuska54
23. aug 2012

@gelinka75 a to si bola kolky DC ked si mala ist na KET? aby som vedela kedy nas to asi caka. Aj my sme mali PK a embryjka ukazkove a nic z toho. dr. nam odporucila vlozit iba jedno aby neboli dvojky a nevyslo to.tak teraz som rozhodnuta,ze pojdu 2.

gelinka75
autor
23. aug 2012

@katuska54 mala som to mat na 17DC, teraz cakam na mrchu a uvidime co bude dalej

evagy
27. aug 2012

@gelinka75 ahoj, ja som si dnes začala pichať puregon. ako si na tom ty? už si dostala mrchu? či čakáš ešte ? chcem vedieť či ešte niekto je na tom podobne ako ja aby sme si mohli vymieňať skúsenosti.

gelinka75
autor
27. aug 2012

@evagy ahoj ja som dostala po vysadeni estrofemu na 4 den, bol to neuspesny KET, nerozmrazili sa nam embryjka, takze zaciatkom septembra davame novu ziadost, takze my budeme este dlho cakat az kym zacneme, ale kludne vymenim info aj s dalsimi babami ak sa pridaju

gelinka75
autor
27. aug 2012

@katuska54 ahoj ako si na tom? stale cakate?

evagy
27. aug 2012

@gelinka75 ďakujem za odpoveď, som zvedavá ako my dopadneme máme 1 IVF... po prvom puragone sa cítim fajn tak dúfam až dokonca to bude také.

olivia31
27. aug 2012

Ahojte aj my sa pripravujeme na druhí pokus ale asi až začiatkom roka čakáme na výsledky z genetiky. Všetkým vám držím palce do druhého kola. 😉

gelinka75
autor
27. aug 2012

@olivia31 cauko a to vas poslali v car na genetiku, ci sami ste sa rozhodli?

olivia31
27. aug 2012

@gelinka75 Ahoj nie poslali nás s centra po nevydarenom prvom Ivf ......a keby že mi to nenavrhne sám dokt, tak sa sama pýtam na to ...o dva mesiace budú výsledky je to dosť zdĺhavé vyšetrenie.

gelinka75
autor
27. aug 2012

@olivia31 a do ktoreho centra chodis? to vysetrenie robia niekde tu na sk?

olivia31
27. aug 2012

@gelinka75 Ano robia to aj na slovensku my sme boli v Martine a chodím do car v Martine do Heliosu ...Martin :M- genetik, s.r.o. /Doc. MUDr. Mišovicová CSc. / tel. 043 4222778 odporúčam strašne milá pani doktorka a aj sestrička.......Žilina OLG NsP / MUDr. Cisárik, CSc. / tel. 041 5110245 ...041 5110698................Banská Bystrica : Gendiagnostica BB s.r.o. /RNDr. puskailerová / tel 048 411208820...........Trenčín OLG NsP / MUDr . Valachová tel 032 6566796

olivia31
27. aug 2012

@gelinka75 Ak sa budeš objednávať do Martina daj sa prednostne ale platí sa na osobu 16.50 eur. povieš aký máš problém a objedná ťa ešte teraz ale len prednostne aj partnera lebo má volné termíny len na začiatok budúceho roka.

gelinka75
autor
28. aug 2012

@olivia31 dakujem za info, mozes mi prosim ta povedat este ako prebieha to vysetrenie a co presne zistuju? ideme buduci tyzden do centra na konzultaciu tak sa popytam, ci by to bolo pre nas vhodne to absolvovat

katuska54
28. aug 2012

@gelinka75 ahoj 🙂 stale cakam na mrsku. a potom zacnem papkat ten estrofem. a ty ako si natom? este ste nepodali novu ziadost? ak sa mozem opytat v akej si poistovni?

gelinka75
autor
28. aug 2012

@katuska54 ja teraz cakam, buduci tyzden ideme podpisat novu ziadost, som vo vszp tak to bude trvat mozno aj 2 mesiace kym to pride, no nepotesi.. co sa da robit, ratam s tym, mne bolo dost zle z toho estrofemu, tomu jednemu som teraz rada, ze uz ho neberiem..ale ked ma pomoct tak to je jedno, vsetko vydrzime 🙂

katuska54
28. aug 2012

Baby robili vam niekomu v iscare imunologicke vysetrenie zrazanlivosti pohl.makrelov a buniek? dufam,ze som to napisala dobre,lebo to neviem precitat po mojej dr. 😒

katuska54
28. aug 2012

@gelinka75 aj ja som vo VZP a mam tam tel.na tu pani co to vybavuje. ak ma dobru naladu vie to posurit 😉 dufam,ze ja to budem dobre znasat. a ake si mala vedlajsie ucinky?

tinkatinulka
28. aug 2012

Ahojte,rada by som sa pridala k vam. My síce čakáme ešte len na naše prvé IVF ale asi bude najskor až na jeseň. Žiadost podaná v máji a doteraz neni schválená, poistovna dovera nam zamietla a žiada genetiku pre oboch a interne drahemu. Genetiku v Martine máme za sebou, výsledky nič moc nakoľko ešte musíme na hematologiu, tiež v Martine ale tam je strašne dlha čakacia doba. Takže čakáme kedy sa dopracujeme k výsledku.

gelinka75
autor
28. aug 2012

@katuska54 na tu pani mam aj ja cislo, ale nejak sa mi nezda, zeby mi to prve schvalenie surila, musela som sa dopatravat kde mam ziadost, ale aspon to spravila, ze mi to potom skenovali do centra, z toho estrofemu mi bolo zle od zaludka, niekedy aj cely den, niekedy zas nic, a taka ospalost na mna chodila, ze bol problem sediet aj pri pc, proste len zavriet oci a spat, pribrala som na vahe cca 3 kila za 2 tyzdne, tie sa teraz snazim odpratat, lebo si myslim, ze to moze byt vo väcsine len zadrzana voda

gelinka75
autor
28. aug 2012

@tinkatinulka ahoj, no pekne ako dlho cakas, a aku mate diagnozu, ze ste este museli dokladat aj genetiku?

katuska54
28. aug 2012

@gelinka75 aha,ja som mala dobru skusenost s nou. ja som terz PN tak myslim,ze nebudem mat problem cely den spat z toho esrtofemu 😉 to nemyslis vazne ze si pribrala 😠 ja uz nechcem dalsie kila navyse. uz tezar som jak balon 😠 😠 a ked si mala stimulku pred ivf pribrala si? ja som vtedy nabrala 2 kg a potom som 4 schudla 😀

gelinka75
autor
28. aug 2012

@katuska54 ano? ty si este schudla? 😀 pocas stimulky to islo hore cca o 1kg, ale ako som s tym skoncila tak to kleslo spät, takze to nic nebolo, ale tento estrofem ma fakt prekvapil, sice som do seba ladovala vselico, ale 3 kila za 2 tyzdne to je dost, no uvidis, mozno na teba nebude mat ziadny vplyv

tinkatinulka
28. aug 2012

@gelinka75 Ja som bola doposiel v poriadku ale drahy ma oligotherazoospermiu-tak nejak sa to píše, spermie máme ale morfológia 0% ☹ . Z genetiky mne našli mutácie a podozrenie na trombofílny stav. V Heliose nam Krajkovič povedal, že šanca na prirodzene teho je minimalna a našou šancou je iba IVF. Ked nám zamietli žiadosť, sám doki nechápal čo poisťovňa štrajkuje a zbytocne nás natahuje. Zatial čo my sa snažíme-trápime otehotnela moja sestra aj švagriná a to nám na nálade nepridáma moc, nakolko obe na 1x. A vy máte aký problém?

katuska54
28. aug 2012

@gelinka75 pytala som sa tu trochu vyssie na to ci mala niektora imunologicke vysetreneie a zatial sa nikto neozval. ty si to pdstupila pred ivf?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre