Dôvod darovania vajíčok

12. okt 2023

Je to možno citlivá téma, aspoň v mojom okolí sa o tom nehovorí ale ja o tom už dlhšie uvažujem a dnes som tu videla tiež tému o tom, tak to skúsim napísať sem. Rozprávala som sa o tom s mamou aj s partnerom, oni ma nepodporujú.
Som mladá baba, študujem na výške a mám partnera 2 roky, on tiež študuje.
Nehovorím, že peniaze nepadnú dobre ale nie je to o tom. Partner vždy tvrdil, že on nechce deti. Čo sa môže zmeniť, nemusí. Môžme sa časom rozísť, nemusíme. Kto vie čo bude o rok, dva,..
Teraz k prítomnosti.. Už dlhé roky cítim potrebu 'dať život' niekomu. Mať vlastné dieťa by bolo v našej situácii veľmi sebecké, jednak partner nechce (a toto je rozhodnutie 2 ľudí), zároveň i napriek mojej túžbe, nevedela by som to dieťa zabezpečiť tak ako si zaslúži. Pritom každý mesiac "márnim" s možnosťou dať na svet nový život (možnosť otehotnenia). Pritom ju mám. Rada by som pomohla párom, ktorí sa o dieťa vedia postarať ale túto možnosť nemajú a pritom i mne by sa z časti naplnila túžba. Čítala som diskusie kde je práve toto to proti, prečo nie. Vedomie, že niekde vonku behá dieťa s mojou DNA. Pre mňa je práve toto ten dôvod, prečo áno.
Zdá sa vám to moc iracionálne? Aký máte názor?

tosaneda
12. okt 2023

..ako za mna otvorene poviem, ze na jednej strane dakujem kazdej zene ktora sa rozhodne darovat vajicka a tak pomoct niektoremu paru k vysnivanemu babatku. Na strane druhej (ja deti nemam zatial a tazko povedat keby som bola v situacii ze inak by sa nedalo ich mat) ale k pointe. Vezmi si ze mas vlastne deti, rozhodnes sa darovat vajicka (vsetka cest), ty vsak nevies komu vajicka pojdu a ci vobec sa to podari a bude dieta na svete. Dajme tomu ze teoreticky ano.. ty uz deti mas alebo sa chystas mat, nikdy nevies ci sa do buducna tvoje dieta cisto teoreticky nemoze "zapliest" s "tvojim" dietatom o ktorom vlastne (ne)vies.. su to tvoje geny, tak ci tak.. toto na tom vsetkom aspon mna odradza. Svet je naozaj niekedy maly a nikdy nevies. Vlastny surodenci by potom mali spolu svadbu, dieta.. Ja viem, velmi velmi nepravdepodobne, ale vylucit sa to neda. Ale opakujem vsetka cest tej ktora sa rozhodne darovat vajicka.

pribinak
12. okt 2023

Pomôžeš ženám ktoré nemajú šancu bez darcovských vajíčok sa stať matkami

rachel36a
12. okt 2023

Ze si skvela zena...vdaka jednej takej mame doma synceka..

bambieblue
12. okt 2023

,,Pritom každý mesiac "márnim" s možnosťou dať na svet nový život (možnosť otehotnenia). Pritom ju mám., Ako to vieš? Si si tak istá? Čo ak ani ty nebudeš môcť mať deti? Píšeš o iných ženách co nemôžu mať a čo ak si aj jedna z nich práve ty?

autor
12. okt 2023

@bambieblue to sa dá tiež zistiť pri vyšetreniach ak sa na to dám a v tom prípade kto vie, možno o 10 rokov budem vďačná ženám, ktoré uvažujú ako ja teraz

mikadooo
12. okt 2023

Za mňa ok, len zváž, aká bude reakcia okolia, keď prejdeš od slov k skutkom - píšeš, že ani rodičia ani partner ťa v tejto myšlienke nepodporili. Teda či ti to budú v budúcnosti moc "otrieskavať o hlavu", alebo ani nie. Lebo ty budeš v tom okolí žiť... (Ok, partner asi nevyzerá byť nejaký životný😁, ale matka tu bude stále). Ak si si vedomá týchto dôsledkov a si s tým ok, tak choď pokojne do toho. Plus ak nejak zásadne neprežívaš heslá typu že tvoja dna behá po svete a náááááhodou sa zamiluje do tvojho budúceho dieťaťa a blabla. Alebo analyzovať do nekonečna napríklad, že tvoje dieťa má dnes možno už jeden rok a ty ho nepoznáš a kto vie kto je čo je atď... Ja by som s tou myšlienkou dokázala pokojne spávať - jednoduchou som spravila dobrý skutok. Vajíčka som ale nikdy nedarovala, nemala som tú potrebu.

autor
12. okt 2023

Tak v zásade je to moje rozhodnutie a nemajú mi čo vyčítať. Skôr majú strach o moje zdravie. To jediné je to, čo ma ešte brzdí. Čítala som o ohhs a mám pred tým veľký rešpekt. Závažný stav vraj môže skončiť hospitalizáciou až smrťou,.. Neviem či to je ojedinelé alebo "bežné"..

lunademonica
12. okt 2023

Nebolo by ti luto, ze nikdy nespoznas to svoje dieta, ktore bude zit s cudzymi ludmi?
Co ak ti ludia nebudu dobri rodicia?
Mna by to trapilo....a ako pisala baba vysie, je to nebezpecne, pretoze potom je v spolocnosti vela ludi s neznamym povodom rodiny a teda mozu sa dat dokopy nevlastni surodenci a mat postihnute deti....a kedze sa toto praktikuje stale vo vacsom, no je to...desive trochu

vkatush
13. okt 2023

Poznám babu, ktorá darovala. Mala vtedy tuším 27/28.
Rovno povedala, že prvotné pre ňu boli prachy, aj keď nežila vôbec zle. Ale tak privyrobiť si takto "ľahko", prečo nie, ak môže a je zdravá.
A druhotne, ona deti nechce. Má ich rada, je v školstve, ale sama svoje nechce, je zameraná na kariéru a aj jej manžel ju v tom podporuje a je s ňou na rovnakej vlne. Tak keď vie niekomu takto pomôcť, prečo nie.

Tiež som toho názoru ako baby vyššie, že toto by som dala len niekomu, kto je rozhodnutý nemať deti kvôli možným incestom v budúcnosti (aj keď áno, človek nikdy nevie, či o 10 rokov nezmení názor alebo či sa mu nešmykne alebo čo).

veselo_neveselo
14. okt 2023

Ak ta to zaujima, chod do centra a popytaj sa tam, ako sa postupuje. Tam ti daju vsetky relevantne informacie.
Co sa dovodov tyka, je to tvoje telo, je to len a len na tebe. V centre ta informuju aj o moznych rizikach, aj o ohss.

Za mna, clovek denne robi veci co mu skodia, a aj tak ich robi. Je to na tebe, si dospela, suhlas ani podporu partnera ani mamy nepotrebujes.
Aj blby ibuprofen ti moze sposobit tazke skody na zdravi, a das si ho ked mas bolest. Nehivoriac o hormonalnej antikoncepcii, alebo o jazde autom, ci piti alkoholu. A pritom uplne bezne veci.

wejuska7910
15. okt 2023

Ak to tak citis chod do toho✊🏻ohss sa nemusis bat,da sa tomu aj predist a mozno ti to vobec nehrozi a mozno ani ty niesi uplne ok cele ti to povysvetluju a daju info v centre.
A na margo tych reci ze ti bude chodit po svete dieta a somariny,ty darujes iba vajicka nie embrya a vobec nemusi ani vklad vyjst to su take teorie ze az 🙈🤦

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre