Dominantný folikul - KET

31. okt 2024

Baby ktoré máte 32-35 dňovú dlžku cyklu, približne v ktorý deň je vidno dominantný folikul?
Bola som 11DC na sono ale nebolo ho vidno.
Odporučená kontrola na 14DC a vtedy sa rozhodne či bude KET.
Viem že sa všetko dozviem o pár dní ale som len zvedavá 🙂
Do nedeľe je daleko 🙈
Ďakujem.

stellarstar
31. okt 2024

Folikul pri KET?

simca115
31. okt 2024

Neviem čo to má spoločné s dominantným folikulom a KET.Myslím že je to individuálne. Mne to vychádza cca 16. Den

autor
31. okt 2024

@stellarstar ano, idem v natíve.
Čiže treba odsledovať či prebehne ovulácia.
No zatiaľ sa nevidel dominantný 🙂

autor
31. okt 2024

@simca115 16. Deň máte už ovuláciu? 🙂

simca115
31. okt 2024

Sekla som sa o jeden deň tak na 15 deň a mám 30 dňový cyklus . 😊

autor
31. okt 2024

@simca115 super ďakujem Vám😊
Tak možno bolo skoro sono robené a preto sa nevidel 😌

stellarstar
31. okt 2024

Nemyslíš náhodou IUI? Lebo pri KET dom.folikul nepotrebuješ

autor
31. okt 2024

@stellarstar nie, ide o KET v natíve 🙂
Takto mi to povedal lekár.
Sliznica bola dobrá ale že nevidno dominantný folikul a preto nevie potvrdiť či prebehne ovulácia.
V závislosti od dňa ovulácie treba pychnúť ovitrelle.
Keď ho nebude vidno v nedeľu tak nebudem ovulovať. Tým pádom sa ruší KET a naplánuje riadený KET v nasledovnom cykle 🙂

stellarstar
31. okt 2024

Ale pri KET ti vkladajú predsa už oplodnené vajíčko?!

simca115
31. okt 2024

Ty myslíš soft cyklus umelého oplodnenia? 🙂

stellarstar
31. okt 2024

Pri IUI potrebuješ folikul aby ti mohli vyvolať ovu a ptm vstreknú spermie do maternice
ET je vkladanie oplodneného vajíčka tam folikul nepotrebuješ len dobrú sliznicu maternice
A KET je vkladanie rozmrazeného oplodneného vajíčka a platí to isté ako pri ET
Takže ty tu nieco pletieš

autor
31. okt 2024

@simca115
@stellarstar
Niee baby fakt KET natív 🙈
Nepletiem nič takto som mala vklad aj pred 2r.
V natíve sa ide bez liekov, iba ovitrelle ktorý iba zaistí alebo "potvrdi" ovuláciu ale keď ide o KET natív tak ten folikul potrebujem mať aby produkoval hormóny.
Dúfam že sa ozve niekto kto to objasní zrozumitelnejšie od mňa.
Neviem presne aké hormóny sa produkujú 🙂

stellarstar
31. okt 2024

Mne toto pri KET ani pri ET neriešili, dôležitá bola hrúbka sliznice maternice

simca115
31. okt 2024

Tak zas je pravda že nepoznáme všetko čo sa v dnešnej dobe robí. Hlavne nech to dobre dopadne

mirkam3
31. okt 2024

@stellarstar ja som to mala PRESNE TAK ISTO AKO AUTORKA - KET v native, čakalo sa na dominantný folikul aby mi po OVU spravili vklad, bez neho by natív nešiel keďže sa v mojom prípade simulovali podmienky ako pri prirodzenom opehotneni.

Autorka - ja som mala podobne dlhé cykly ako ty. V jednom kedy som chcela KET folikul zial nenarástol dostatočne (po OPU som 2-3 mesiace mala cyklus rozhádzaný), v tom ďalšom mi nasadili (tuším) na 5 dni Letrozol, folikul začal rast, už na 9ty a potom aj na 11ty deň cyklu ho bolo pekne vidno, samotný KET bol potom v 19 deň cyklu.

michaela329
31. okt 2024

Pre KET v native ovuláciu sledujú, už som mala 5 takých. Pri Tvojej dĺžke cyklu je tá kontrola fakt skoro 🙂 Mňa kontrolujú 10.-11. DC a moje cykly majú 25-24 dní. Neboj sa ešte, ten 14. DC môže byť všetko inak 🤞

autor
31. okt 2024

@mirkam3
@michaela329
Ďakujem baby, tak dúfam že je to teda na dobréj ceste a že sa ešte ukáže 😊

katarina1812
31. okt 2024

Ja som mala KET v native a vyšiel mi až treti cyklus keďže sme to nevedeli dobre a hneď načasovať - na druhu kontrolu som vždy prišla už v prebiehajúcej ovu čo bolo neskoro keďže som si nestihla pichnúť ovitrelle.

autor
31. okt 2024

@katarina1812 veď toto, je to trošku komplikované, dúfam že do neprešvihneme 🙂
Neviem ako rýchlo to rastie tak hadam za tri dni to už nebude neskoro 🙂

frida1990
31. okt 2024

Ja mávam tiež takto dlhé cykly, a na prvú kontrolu idem až 14 DC. Keby idem 11 DC, dominantný folikul by ešte tiež u mňa nebol vidieť. Určite sa ti neskôr ukáže a podľa toho naplánujú, kedy sa pichne ovitrelle a kedy bude vklad. Ja mávam ovuláciu bežne až cca na 19DC, takže ak to tak bude aj teraz, predpokladám, že KET sa naplánuje potom až niekedy okolo 24 DC podľa veľkosti folikulu. Kedy máš ďalšiu kontrolu? 🙂 daj potom vedieť, celkom ma to zaujíma keďže to máme asi dosť podobné🙂

autor
31. okt 2024

@frida1990 tiež máte plánovaný KET na tento cyklus a ste v príprave? 😊
Kontrolu som mala mať v nedeľu ale volali mi akurát z CAR že by bolo dobre presunúť na sobotu práve kôli folikulu, dám vedieť ako to dopadne 🙂

bambulka711
31. okt 2024

@stellarstar samozrejme, že potrebuje dominantný folikul a dokonca musí prasknúť, aby vzniklo žlté teliesko Ak ide v natívnom cykle samozrejme. To neplatí v riadenom, kedy ale nemá telo vlastný progesterón a musí prvý trimester byť na liekoch žena.

e1i
31. okt 2024

@stellarstar omyl aj pri ket v native treba dominantny folikul a ovulaciu. Ved pri et sa za den ovulacie berie opu...

michaela329
31. okt 2024

@bambulka711 to aj pri native máva žena progesterón celý prvý trimester 🙂 Inak súhlas.

bambulka711
1. nov 2024

@michaela329 máva, ako píšeš, iba myslím, že menšiu dávku, lebo má to žlté teliesko 😊

michaela329
1. nov 2024

@bambulka711 záleží od toho, ako to má konkrétna žena. Ja som mala napríklad 2x200-0-2x200 - celkom dosť 😅 Bola som šťastná, keď som sa toho zbavila.

katarina1812
1. nov 2024

@michaela329 a zbavím sa toho asi až po 12. týždni? :D

michaela329
1. nov 2024

@katarina1812 ak nemáš problémy 😃 A záleží aj od CAR. Niekde v 10. Kamoška s ľahkým spinenim (dvakrát asi) brala do 16tt...

katarina1812
1. nov 2024

@michaela329 a prosím ta ešte jedna otázka. To že momentálne moje bruško vyzerá ako v štvrtom mesiaci - to je z toho progesteronu? Som len 15 dpt 🤣

michaela329
1. nov 2024

@katarina1812 môže byť 😅 Ja naň tiež tak reagujem. Celá som taká spuchlinka. Keď som ho v 12 tt vysadila, každý ma chvalil, že som schudla...hlavne v tvári 🤦

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre