Dne neúspešné mimotelové oplodnenia

bobulka109
15. okt 2015

Ahojte, mozno tu uz bola taka tema, neviem, rozhodla som sa napisat, mam za sebou 2. neuspesne ivf, 1.ivf som absolvovala v Splne v Ke, mala som kratky protokol (gonal, cetrotide), opu ziskanych 17 oocytov, z toho 15 zrelych, oplodnene ICSI, po Pk prezilo 7, z toho 6 bolo dxpandovanych blastocyst a 1 morula, vzhladom na velke vajecniky- 10 cm ( lahky ohss) bol realizovany et 1 exp. blastocysty, hcg menej ako1, isla dom dalej na ket pri medikcii prednison, fraxiparine, estrimax, dokopy 3x ket, vklady 2 embryjok, vobec ani naznak uhniezdenia, hcg takmer 0, teraz som bola v Helios Martin, mala som nabeh na ohss, po opu mi podavali 5 dni solu medrol, nalez sa zlepsil, vajecniky sa stiahli, cize bol realizovany ET 1 expandovanej blastocysty, dla embryologicky krasne, sliznica bez esttimaxu v poriadku, vcera -10 den po ET som zacala spinit, dnes uz krvacat, zasa nic, pred 3 rokmi som mala stimulaciu s clostilbegytom, hned 1x sa mi podarilo otehotniet, ale bolo to len biochemicke, 4.tyzden potrat, bez kyetaze, nasledne zasa 3x stimulacia s clostilbegytom, neuspesne, 1x iui neuspesne. Ja mam PCO, mam velmi vysoke LH (okolo 50), takmer nulovy progesteron (anovulacne cykly), genetika v poriadku, hysteroskopia realizovana na 28 den cyklu pri uzivani noretisteronu- sliznica zodpoveda sekrecnej faze 21.dna cyklu, hematolog . vys. PAI homozygot ( brala som Clexane inj), imunolog. mi robili v ke ale asi len taky zaklad- protilatky proti trofoblastu, spermiam, antifosfolipidove- vsetko negat., manzel ma astenoteratozoospermiu lahk st, mam 31, muz bude mat 32, som z toho strasne nestastna, zufala, neviem co mam dalej robit, bojim sa dalsieho neuspechu, skusala som uz rozne prirodne veci, aloe vera, alchemilka, inofolic atd..., neviem coho sa vyvarovat, alebo naopak vsetko hodit za hlavu, ale to nie je jednoduche, stale mi je do placu, muz uz na to nema nervy, hovori ze sa musim pozviechat, co viem aj ja sama, ale je to neskutocne tazke, vie ten , kto to zazil. Nevzdavam sa, chcem bojovat dalej, sle mam strach z dalsieho neuspechu. Chcela som, aby sa niekto podelil ak ma podobne skusenosti, ev. co by sa dalo podstupit apodDakujem za vsetky nazory.

pouzivatelka
18. okt 2015

Ahoj ja som bola na ET 2x .Prví som mala z vlastním embryom a druhí vklad z darcovskym embryom. Nevyšlo to. ☹ Ale čo sa dá podstupit aby vyšlo tehotenstvo?Neviem či su na to lieky,rady?! Doktor spraví všetko preto aby pomohol a naše telo musí prijať embryo ktoré zmení náš život. Ja mám len jednu šancu otehotnieť a to z darovanym embryom ale ty máš ešte viacej možností,ciest ako otehotnieť.Tak že to raz určite vide a to zufalstvo,smutok čo máš v sebe to prežíva každá z nás ale ja verím že dnešná medicína dokáže zázraky a pomožu nám k tomu aby sme boli šťastné.

sono2
18. okt 2015

@bobulka109 možno by som investovala do halospermu, ak má manžel zlú dna A robíte len icsi, možno sa nevyberaju dobre spermie. Alebo ste mali pisci?

bobulka109
autor
18. okt 2015

@pouzivatelka dakujem, ja sa nevzdavam, dufam,verim, len to cele nechapem, ale viem, ze je nam takisto kazda 1 z nas, ktora tym prechadza, prajem vsetko dobre, nech ti to vyjde, drzim palce

bobulka109
autor
18. okt 2015

@sono2 my sme mali aj icsi aj picsi, aj ked embryologicka povedala, ze si mame vybrat ci aj picsi chceme, icsi robili kvoli tomu, ze aj pri prvom ivf sme to mali, pricom ten spermiogram nie je hlavny problem, embryologicka preto povedala ze vzhladom k tomu, ze tamtie vklady vtedy nevysli, aby sa zvysila uspesnost tak mozno urobit este aj picsi, mydlis si, ze tie spermie by mohli byt dovodom? ja uz uvazujem aj nad PIGD, aj ked som necitala vela pozitibnych ohlsov a potom este vysetrenie reprodukcnej imunologie. Ty si uz bola na IVF?

sono2
18. okt 2015

@bobulka109 ťažko povedať no, máte tam tých problémov viac. Áno boli. Mm je totálne v poriadku aj Haló spermie sme boli, môže robiť darcu, tak kvalitné má spermie. Ja mám len nepriechodné vajcovody ináč mám všetko v poriadku, či cyklus, či hormón, či imuno. My sme mali zatiaľ len jedno ivf bez hormónov. Ťažko povedať, prečo sa nepodarilo, mala som polyp na maternici, hroznú chrípku som po et dostala, dodatočné embryologicka povedala, že to si myslí, že bolo na vine. Embryjko bolo zevraj z hľadiska delenia dokonale bola to HB. Aj som mala chvíľu pozitívny test. Druhé ivf som nemala dobre vajíčka to bolo hormonálne ivf ja myslím, že boli staré alebo čo proste zle som bola nastimulovana boli štyri aj sa všetky oplodnili ostali dve pomalé embrya. Nič Z toho. Po tomto všetkom nám embryologicka povedala pri konzultácií pri halosperme, keď som jej rozprávala nás príbeh, že si myslí, že sme mali len smolu a proste musíme skúšať. Ja už na hormonálne ivf ísť nechcem len na nativ,už za buducu nedeľu mám opu A bez icsi. Mám aj polyp preč tak ja dúfam, že to teraz vyjde. No A u vás, neviem veru, mne embryologicka vysvetľovala, že oni čiastočne vidia pri embriu, či sú vajíčka ak alebo spermie. Že tá blasta vyzerá ináč aj ten priebeh toho celého, tie fragmenty proste, že sa to malinko da. Ja by som do pig nešla. 1, nemáš záruku že otehu, aj keď Embryo bude super, oni sa aj tak vyselektuju tou pk a dávaj zavádzať dve. No A reprodukcnu nemáš? Absolútne? Možno máš proti niečomu protilátky. Stačí trofoblast A je problém. No A šla by som aj do toho halospermu pozrieť to dna, my sme to robili úplne zbytočne, ale som rada lebo viem, že manžel má všetky spermie teda 95 percent zdravých proste chýbala mi táto info. Takže ja ti doporučuje ešte toto.

sono2
18. okt 2015

Ono sa to zdá ale ja som čítala že aj pre dní som, medrol dokáže žene, čo nemá problém urobiť paseku V tele, takže nie každému táto preventívna medikacia sedí, že vie pekne zvýšiť ths no A to máš hneď problém. Ak nemusíš ja by som ho nebrala na budúce, A preferovlala vklad bez všetkých liekov, mne aj Dr V Brne povedal, že aj to je niekedy moc A že vyložene niektoré centra na svete robia to že hneď všetko mrazia A zavádzajú embrya , pokiaľ má žena maternicu sliznicu OK, bez hormonálne ho zaťaženia. Ved koľko ketov sa podarí A ety nie možno aj tam je problém, . Je to hrozné ťažko A je to znicujuce, ja osobne tiež vladam vela nádeje do tohto ivf, keď sa nepodarí opäť sa vyrevem A keď bude čas, lebo ten nám chýba Z robot neni ľahké sa uvoľniť, pôjdeme O mesiac na ďalšie A raz sa dúfam podarí A viac nechcem žiadne ivf vidieť!

bobulka109
autor
18. okt 2015

@sono2 ohladom tej imunologie som bola vysetrena v kosiciach Mudr. bobak, vsetko bolo negativne (protilatky proti spermiam, trofoblastu, antifosfolipidove), ale ine mi nerobili, tu som citala, ze sa vysetruju aj nk bb, cytokinyatd., nikto nam to nevysetroval, stale sa len mihlo rukou, ze je to zbytocnost. Embryologicka aj v Kosiciach a aj teraz v Martine hovorila, ze embryjka su ukazkove, vsetko je tak ako ma byt, delia sa dobre, tak tiez neviem ci by to bolo zo strany embryjka, ja mam stale taky pocit, ze to telo to nejako neprijme, ked sme sli na et tak ma trosku pobolievalo hrdlo na jednej strane, v tu noc po embryotransfre som sa strasne spotila, musela som si vymenit pyzamo, ci to bola nejaka vitoza, bolesti hrdla dalej pokracovali, davala som si zabaly, caje atd. Mozno aj to tomu dopomohlo, ale to bolo teraz, tym ze to uz bol 5. vklad a stale hcg menej ako 0,1, cize ani naznak toho zeby sa to tam uchytilo, ani akoby tam nebolo. Chystam sa do Prahy na tu reprodukcnu imunologiu, uvidime. Ty chodis do kt. centra?Budem drzat palce, nech to uz teraz vyjde

sono2
18. okt 2015

@bobulka109 Ďakujem, ty toho šťastia potrebuješ viac 😔 veľmi držím palce. Môže byť že ti to telo neprijíma, ja fakt neviem. No a na tie cytokiny aj keby, tí nedajú nič len prednoson 😖 to je taký všeliek. Napríklad kamarátka mala skoro všetky zvýšené A otehotnela normálne lebo prišli na veľké ani tpo protilátky proti štítnej A štítu, tu máš OK? Ja do Brna reprogenessis, to mám najnovšie A zdá sa mi, že som konečne správne centrum našla. Takže normálne ovu nehrozí? No a Áno chrípka že je hrozne zlé, že angina je ok proste všetko bakterialneho pôvodu, že okamžite napáda Embryo. Tak dúfam, že ti prídu na niečo, napíš mi potom!! No a ak máte úplne peniaze na zvys daj pig. My nemáme ani genetiku ani do pig by som nešla. S tým totiž nejde nič urobiť no A buď sa podarí alebo nie, ale ja dúfam, že sa dočkáme.

bobulka109
autor
18. okt 2015

@sono2 dakujem, ovulacia nehrozi, velmi vysoky LH, kt. to vsetko blokuje, ale verim, ze niekedy aj motyka vystreli😀, stitnu zlazu mam v poriadku, ale moja enfokrinologicka mi dava euthyrox 25 mg, hovori, ze pre pripad ak by som otehotnela, konzultovala som to s inym endokrinologom a ten tvrdil, ze je to zbytocne, ze taka davka nic nepomoce, je to ako placebo. Este skusim nejake vitaminy, vyzivove doplnky, bylinky, aj ked uz ich bolo neskutocne mnozstvo, ale nadej musi byt stale. Drz sa!!!

sono2
18. okt 2015

@bobulka109 aj ty.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre