Dĺžka liečby v centre asistovanej reprodukcie pri nízkom AMH

martinam1812
7. jan 2017

Mám S-Anti-Mullerian hormón 0,03.Beriem púpalku forte a začala som aj nosifol duo. Clostylbegyt mi dala na doktorka na tri mesiace no nebola optimistická. Zaberie? Uvažujem, že s ním ani nezačnem( asi je to zbytočné). Máme ísť do centra asistovanej reprodukcie? Mám už 37 rokov a ide mi už o čas keďže len do 38 to prepláca poisťovňa. Ako dlho trvá liečba pri nízknom AMH a čo mi asi nasadia? Ako to tam prebieha na prvom sedení? Ďakujem za každú radu a skúsenosť.

skalar
7. jan 2017

Zavolaj a objednaj sa na prvu konzultaciu, za to nic nedas. Ja som mala iny problem ale teraz by som hned isla do car a nie robit pokusy s gynekologom.. drzim palce 😉

martinam1812
autor
7. jan 2017

@skalar však doktorka ma tam posielala, no ja som jej navrhla ten clostylbegyt. Ako sa hovorí topiaci sa aj slamky chytá, tak som chcela skúsiť. Asi ho nezačnem brať. Mala som začať vo 4 deň menzesu a dnes je 1. Zajdem za ňou, nech mi dá papiere a kontakt a objednám sa.

skalar
7. jan 2017

Ano, to poznam, clovek skusa mozne aj nemozne. V car maju predsa len vacsie skusenosti, viac lekarov..

zus_ke
7. jan 2017

@martinam1812 ahoj, ja som mala pred rokom v januari amh presne ako ty, 0,03... a to mam 27 rokov :( po 2 neuspesnych ivf , kde som nemala ani jedno vajicko, a to som pichala 350 IU denne, som zacala uzivat dheu a ine doplnky a isli sme na dalsie ivf v septembri, tam som mala amh 0,21 a mala som konecne 2 vajka... jedno sa oplodnilo, to mi aj vlozili ale neuchytilo sa..... dalej som pokracovala s dheou a v novembri som mala amh 0,54... lekar mi sam povedal, ze dhea moze dvihnut amh, ale mozno je to aj inymi doplnkami co som brala.... uprimne na tvojom mieste necakam a idem hned do car.... velmi ti drzim palce aby sa ti to co najskor podarilo 🍀✊🏽

zus_ke
7. jan 2017

@martinam1812 a ozaj, na to aby si sa objednala do car nepotrebujes ziaden papier od lekarky... proste len si zavolas a objednas 🙂 drzim palce aj pri vybere car ✊🏽

catherinah
7. jan 2017

@zus_ke prosim Ta, co si este brala okrem DHEA? Dakujem.

lucinka511
7. jan 2017

@martinam1812 no ak mas nizke AMH tak tam nieje liecba ale ide sa ana umele uz.....omo mozno casom aj pri takom nizkom amh by si otebotnela ale ak ta tlaci cas kvoli preplacaniu.tak neviem.ci je dobre cakat.

zus_ke
7. jan 2017

@catherinah brala som vitamin D,E, vceliu matersku kasicku, melatonin.... a kvapky od valovica ;)

zus_ke
7. jan 2017

kocky, jedna baba raz pridala prispevok co vsetko brala atd... ja som si z toho vybrala to "svoje" ;) tehotna sice niesom, ale aspon sa mi uz spravili kvalitne vajka a zvysilo sa mi amh.... ktorymi konkretne doplnkami to je netusim, ale mozno aj vam to pomoze 🙂 taaak studujte a drzim palce kazdej jednej 🍀🙏🏼

zus_ke
7. jan 2017

CO ROBIT PRED A POCAS STIMULACIE?
1. na samotne IVF a stimulaciu je treba MYSLIET UZ PAR MESIACOV VOPRED. Nestaci si mysliet, ze za tu dobu, kym stimulujem, tak spapam nejaky multivitamin a vsetko bude ok. Ja som sa nastavila na doplnky uz dva mesiace pred samotnou stimulaciou, nasledne celu stimulku az do OPU, potom som nieco vynechala, nieco pridala.
2. Pocas tych v podstate 3 mesiacov /2 pred stimulkou a celu stimulu/ som brala toto:
Inositol 2g
materska kas 6000mg 6% 10-HDA
melatonin 5mg
D3 4000IU /stimulovala som v zime/
vit E 800 IU
Q10 400mg
selen 200mcg
omega 3 mastne kys. 4g
NAC 1200mg
velke davky probiotik a psylium /vela/
Mozno niektore nepoznate NAC /N-acetyl-cystein je "odnaskovač" - ak je v tele poskodena bunka, ona sa maskuje, skryva, aby su ine - napr. silne antioxidanty /Q10, E, C, selen/ - nedokazali rozpoznat a znicit. Ak ale prijimas NAC tak tie vadne bunky su viditelne a mozu byt zneskodnene antioxidantmi. /neviem to jednoduchsie vysvetlit
Melatonin znizuje stresovu hladinu v oocytovej tekutine - teda zase pozitivne ovplyvnuje kvalitu vajicka.
No a probiotika su taky nenapadny ale o to dolezitejsi cinitel na pozadi - ked mame dostatocne mnozstvo rozmnozenych probiotik v tele, tak to pozitivne ovplyvnuje vsetky chemicke procesy v tele. Psylium na seba viaze skodlive latky, kt sa nam v tele skladuju a dostava ich von z tela.
3. Celu tu dobu som NEMALA V RUKACH ZIADEN CISTIACI PROSTRIEDOK 🙂 skutocne okrem Puru som ani v rukaviciach nic necistila – sanitu, kupelne, podlahy... som na 3 mesiace prenechala manzelovi /slo mu to velmi dobre 🙂 Ono sa to mozno nezda, ale cez kozu sa nam do tela dostava strasne vela chemie a prave v obdobi, ked zo seba chceme vyprodukovat kvalitne „potomstvo“ 🙂 by sme sa tomu mali vyhybat. Preto som sa ani
4. NEKUPALA len sprchovala a to vo vlaznej vode – akokolvek milujem horuci dlhy kupel, ale to mnozstvo chloru, kt sa tym dostane do tela som rada oželela. Nepouzivala som antiperspiranty.
5. Nevypila som ani kvapku alkoholu/vina, oslavy sice boli, ale ked som na seba nechcela upozornovat, tak som si v kuchyni naliala DEALKOHOLIZOVANE vino – chut sice nic moc, ale ucel splnilo. Pochopitelne nefajcim.
6. CVICENIE je pre mna kazdodennou zalezitostou – vobec som sa neobmedzovala ani pocas stimulacie az do OPU. Mnohe strasia s tym, ze „popraskaju vajicka“ - NIE JE TO PRAVDA. Tlak na brusnu dutinu by musel byt enormny úani neviem, k comu to prirovnat/ aby doslo k prasknutiu folikulu. Takze aj sex pred OPU je uplne v pohode – ja som chut nemala, ale ak vy mate... Jedine 2 dni, kedy som vynechala cvicenie boli OPU a den vkladu – hned na druhy den po vklade som sa vratila do bezneho kolotoca povinnosti a aj k cviceniu /bez skakania a vacsich otrasov/ Dcera ma 2r3mes. a 15kil – dvihanie, nosenie... vsetko bez obmedzenia.
7. V den odberu vajicok som nasadila
Bromelain 2x500mg
Kajanske korenie v tobolkach - 4-5 denne po jedle
anopyrin 50mg
a vysadila som E,D,selen, melatonin, ostatne som brala dalej
8. PILA som pocas stimulky 3,5 – 5 litre cistej vody denne – striktne, po vklade som polavila na 2 litre

catherinah
7. jan 2017

@zus_ke mas moj obdiv. Mne by z toho hrablo.

zus_ke
7. jan 2017

@catherinah nie nie ten prispevok co som tu dala som ja vobed takto nerobila 😂 teda to ze ziadne cistiacie atd.... to pisala raz jedna kocka tu na modrom koniku.... ja som si z toho zobrala len niektore doplnky ;)

zus_ke
7. jan 2017

@catherinah takze ten dlhocizny prispevok je skopirovany od nej ;)

catherinah
7. jan 2017

@zus_ke aha. No lebo to je sila. Uz vidim jak mm upratuje a umyva riad 3 mesiace 😀😝

zus_ke
7. jan 2017

@catherinah nie cosi 😂 mne to pride aj trosku prehnane... trosku dost 😂 naozaj ja som si z toho zobrala len niektore doplnky, nie vsetky .... ale tak dala som to tu presne ako to pisala ona, mozno si niektora ina baba z toho vyberie nieco ine 😋 a inak ten riad by ani moj nedal 😂

martinam1812
autor
7. jan 2017

Baby a ktoré centrum odporúčate? A ako to teda prebieha CAR?

daniela.ho
16. feb 2017

@zus_ke ahoj, ktore dhea si presne brala? Ja mám amh 0,9 a beriem D a materskú kašičku zatiaľ, dakujem

zus_ke
19. feb 2017

@daniela.ho od firmy swanson

andreagilda
28. feb 2017

ahojte, ja sa chystám koncom apríla na moje 3 IVF. Som prekvapená, aké vitamíny všetko beriete lebo mne dr neodporučili nič na moje amh 0.16. Moja gynekologička mi poradila inositol, tak ho už beriem tretí mesiac. Uvažujem aj o zmene centra. Máte s nejakým dobré skúsenosti??

mariannamk
28. feb 2017

@andreagilda CAR to neodporuci, lebo je to alternativa ku ich hormonalnej "liecbe" a na SK nie je taketo vitaminovanie ani tak velmi rozsirene.

ivanka12
20. apr 2017

@martinam1812 ahoj, ja mám tiež AMH 0,03. Boli sme v centre v Martine, v Heliose aj v Iscare ale v oboch nás tlačili už len do darcovských vajíčok. IVF mi vôbec nenavrhovali. Ty máš ešte pravidelnú menštruáciu? Lebo ja som už nemala od októbra. Žiadna ovulácia, žiadny menzes.

martinam1812
autor
20. apr 2017

@ivanka12 ahoj my chodíme do CRM v BB, to je pobočka Heliosu. Aj mne ako prvé navrhli darcovský program, no to som odmietla a povedala, že chceme skúsiť IVF. V máji by som mala začať s krátkym protokolom, no už som 47DC. Minulú stredu som bola na gyn a pichla mi agolutín-vyvolávačku, no zatiaľ nič. Mne blbne cyklus cca od novembra po vysadení HAK. Tiež mám anovulačné cykly a ovariálnu rezervu. Keď sa tak zamýšlam, tak sa mi to začalo asi po pôrode, lebo aj vtedy som nedostala MS pol roka až keď som začala brať HAK.

ivanka12
20. apr 2017

@martinam1812 presne to aj mne. Od porodu sa mi zacali tieto problemy. Inak pri prvom som otehotnela prirodzene do pol roka snazenia. Tak myslis ze keby som aj ja povedala ze chceme vyskusat umele tak by mi vyhoveli? Aki su tam doktori? Ja som z Lucenca tak by sme to mali do BB najblizsie. Cenovo je to ako?

martinam1812
autor
20. apr 2017

@ivanka12 aj nám sa malá podarila za štyri mesiace. Sú tam tí čo v Martine Heliose. Oni sa tam striedajú. Bol tam Dr. Bornay, ten bol veľmi milý a potom Dr. Rosová. Určite by ti vyhoveli. Cenovo to nie je lacné ale za pokus to stojí. Inekcie nás zatiaľ vyšli cez 400€ a ešte robili partnerovi halosperm, ten stál 100€.

ivanka12
20. apr 2017

@martinam1812 a vajecniky mas dost velke? lebo mne sa uz dako zmensili.....lavy uz ledva vidno....tak drzim palce nech vam to vyjde...potom daj vediet ako pokracujete

martinam1812
autor
20. apr 2017

@ivanka12 asi sa zmenšili aj mne. My sme z Rim. Soboty, preto tiež chodíme do BB. Je to bližšie a tí istí lekári. Určite dám vedieť a aj ty sa ozvy a keď sa budeš ešte chcieť niečo opýtať kľudne píš 😉

martinam1812
autor
4. máj 2017

Ahojte, vytvorila som diskusiu centrum asistovanej medicíny v Banskej Bystrici-skúsenosti, pridajte sa 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre