Prosím vás, má tú niektorá z vás aktuálne skúsenosti ako prebiehaju konzultácie, poprípade následné vyšetrenia v CAR pri niekolkorocnej snahe o dieťa no zatiaľ bezúspešne?
Ďakujem pekne
@zenazturca skus sa opýtať v skupine IVF. 😊
@sss777 je to všetko hormonálna liečba?
Lebo mne Dr navrhla stimuláciu v septembri, ale musela som odmietnuť.
A gratulujem
@zenazturca stimulácia býva hormonálna aby dozrelo co najviac vajičok. Tomu by ale malo predchadzat viacero vysetreni z krvy,sono.. aby zistili aj ci ovuluješ...Odporúčam sa ale na všetko pýtať hneď tam na mieste, nepovedia ti nič sami od seba...ja som až po IVF zistila ze existuje aj nejaký soft a natív ..a to tu na MK.
@gejb ďakujem. Ovulácia je u mňa pravidelná. Mám to potvrdené v gynfiv. Aj všetky krvné a sono vyšetrenia priam ukážkové. Len nemôžem riešiť hormonálnu liečbu. Preto hľadám iné riešenie.
@zenazturca ahoj, tiež som chodila do Gynfivu 🙂 Bohužiaľ iné riešenie ani nemáš okrem IUI...lebo ak by robili aj soft ivf tak aj tam sú hormóny ale zas nižšie dávky....neviem či tam robia aj nativ IVF....skús sa informovať..avšak ja som odtiaľ odišla 🙂
@andrea_r016 ako si dopadla nakoniec?
@zenazturca tu som dopadla neúspešne...1xbiochemicke a 1x MA a potom 3x nič....zmenila som centrum a som tehotná
@andrea_r016 v novom centre tiež len formou hormonálnej liečby?
Gratulujem
@zenazturca áno po ivf..dakujem 🙂
@andrea_r016 prosím ta mala si nejaké vedľajšie účinky po hormonálnej?
Netuším ako to prebieha, hradí to komplet poisťovňa?
@zenazturca nemala som žiadne vedľajšie účinky...všetko prebehlo bez komplikácii...poistovna hradi len základ a to kontroly a odber cca 1100e ...zybtok platíte vy a to za metody, inkubátor a iné veci čo odporučia v centre....nachystajte si cca 2000-2500e ...môžete ich minúť nemusíte ...mna na svk vyšlo ivf cca 2000e
@andrea_r016 ďakujem a asi akí dlho/myslím pocet mesiacov/ trval celý tento proces?
@zenazturca od začatia pichania injekcie na stimuláciu to je cca 14 dní do odberu....ale záleží aj od protokolu aký ti dajú ....začni ked sa budeš cítiť na to 🙂 ja som začala so stimuláciou 26.9. odber bol 9.10. a vklad 14.10. ...do mesiaca ak to pojde ako ma by si mala byt tehotná :D
@andrea_r016 rozumiem.
Pravda je taka ze na hormonálnu cestu nie som pripravená, nakolko pred pár rokmi som brala HAK a pokazilo mi to urcite vnútorné organy. /rozhadzany cyklus neriešim, ten sa dá upraviť/.
Ale ostatok bojujem doreraz.
No pri dlhorocnom snažení sa o dieťatko a bezúspešne ma to už štve a netuším ako ďalej.
@zenazturca ak prirodzene nie je šanca tak na vyber moc nemáš....porad sa v centre ci nie je vhodné soft alebo nativ...prípadne skoč aj do druhého centra a budeš mať aj druhý názor ...je ťažko radiť ked nie som doktor...
@andrea_r016 chodila som do gynfiv ale skončilo to tam že navrhla Dr hormonálnu cestu. Bola som na priechodnosti vajecnikov, tvrdila ze 3 mesiace po mám najväčšiu šancu otehotnieť. No tá doba už uplynula a beriem prírodné vitamíny, no zatiaľ nič.
@zenazturca bola som sa informovať aj v inom centre, tam tiež len hormóny alebo čakať a skúšať kedy sa postasti.
@zenazturca :D to vraveli aj mne a nič z toho :D tak skús iui....možno to vyjde....tam len picháš ovitrelle a vkladas progesteron
@andrea_r016 hradí to poisťovňa?
Sú to prírodné hormony? Koľko by to trvalo?
@zenazturca nie platíš to ty...cca 200e +50e lieky asi ....cca mesiac a v polke je ovu ...prírodne sú to neni...prestuduj na nete a dozvieš sa viac
My sme približne takto pred rokom začali okolo tohto chodiť, lebo sa nám nedarilo a malo to teda vplyv aj na moju psychiku a proste sa to zbieralo, bola som nešťastná, tak som si začala zisťovať ako to je s týmito centrami, ako to tam prebieha a išli sme do toho. Mám skúsenosť s Iscare, tak ak by ťa niečo konkrétne zaujímalo kľudne si aj v správe môžeme popísať 🙂
@dadula_15 dobre môžeš mi napísať správu
lenže ked to pomože k tomu, aby dvaja ludia mali dietatko, tak kludne
@mareri pomôcť by to pomohlo ale môže spôsobiť iné zdravotné problémy a rizika, je to ako HAK. S tým už mám skúsenosti a bojujem doteraz
s nimi skusenost nemam, my sme si zvolili kliniku repromeda a tu môzem len odporucit, su to odbornici so skvelym pristupom
tiez sme sa snazili dost rokov, nakoniec sme to riesili cez kliniku...ale inu, na zaciatku nam spravili vsetky mozne vysetrenia
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@zenazturca
Ahoj.
My sme sa v apríli rozhodli navštíviť CAR. Prvy termín sme dostali do 2 týždňov, mne urobili odbery krvi, partnera objednali na spermiogram, počkalo sa na začiatok cyklu a skúsili sme IUI (intraunterinna inseminacia). To nevyšlo a hneď v ďalšom cykle som začala stimulovať na IVF. Prvé nevyšlo, v ďalšom cykle vložili rozmrazené embryo a teraz som v 13.tyzni.
Samozrejme, všetko závisí od príčiny neplodnosti a mnohých ďalších faktorov.