Ahojte. Manžel je dokázané neplodny a jediná cesta ako mať aspoň z časti vlastne dieťa je prijať darcovske spermie. Kto s tým má skúsenosť prosím podelte sa o svoje pocity. Manžel má obavy ze sa raz kvôli tomu budeme hádať, že to možno nebude vedieť mat rad rovnako ako vlastne, že nám to môže narušiť vzťah... Samozrejme ani vlastné nemusí mať dokonalú povahu. Koľko ľudí má vlastné a vykľuje sa z neho niečo iné než k čomu bol vychovávany. Mam dilemu ísť do toho ale zas neviem si predstaviť žiť bez dieťaťa. Podľa mňa to náš vzťah ruinuje ešte viac. Ďakujem za vaše odpovede.
a mate na vyber? "co by bolo keby" vam teraz nepomoze, sustredte sa na aktualny problem - a to je otehotniet..
@klarka0002 ide o to či chcete dieťa obaja, teda on bude hlavne zmierený s tým že bude vychovávať dieťa č nie je jeho....je jedno či to budú darcovské spermie alebo adopcia...lebo predpokladám že ani adopciou by nebol nadšený...,treba si vyjasniť či chcete žiť bez dieťaťa alebo s dieťaťom....ak s dieťaťom tak on sa musí vysporiadať s tým že nebude jeho biologickým otcom...ale musí s tým súhlasiť aj on a chcieť to aj on, lebo naozaj neskôr kvôli tomu môžu byť aj hádky a aj to môže rozvrátiť váš vzťah.....takže netlač ho do toho, daj mu čas.....on sa musí sám a dobrovolne rozhodnúť či to chce podstúpiť alebo nie.....teba chápem, žena dieťa prirodzene chce, ale musia to chcieť obe strany....
@klarka0002 ak s tym ma manzel problem, tak do toho nechod. Pocuvaj ho medzi riadkami. Dieta by ste mali chciet obaja, bezohladu ma to, ake geny bude mat. Nezabudni, ze nie vsetky deti su zdrave a niektore (i vazne) choroby nie je mozne hned diagnostikovat.
nemas ani istotu ze manzel zostane s tebou ... a co potom ? budes stara ama a bez deti .. alebo on si najde neaku s detmi etc.. nikdy nevies co ti zivot prinesie a niekedy je lepsie zaryskovat a byt trochu sebec ako sa obetovat pre niekoho v kom nemas uplnu istotu ...
@klarka0002 snad si manzel uvedomuje, ze inak deti mat nebudes. Chapem jeho obavy, nebude to jeho vlastna krv, ale tu mat nebude a ak chce zachovat vas vztah, bude musiet nakoniec pristupit. Pre zenu je mat dieta velka priorita a mal by prehodnotit svoj nazor ak ta miluje a chce aby si bola stastna. Lebo ak sa boji, ze sa budete hadat kvoli uz zijucemu dietatu, kludne sa moze stat, a to sa aj stane, ze budes do konca zivota nestastna a budes mu vycitat, ze to dieta nemate. To je jasna cesta do zahuby vztahu.
Ďakujem za vaše názory. Pomôže mi to pri rozhodovaní.
@klarka0002 spytaj sa sama seba, ci je pre teba dolezitejsi muz alebo dieta.
A kvôli jeho zmiešaným pocitom prípadne nechceš mať nikdy deti? Treba uvazit, že pri 50% rozvodovosti muž ostane na 50%, tvoje dieťa máš na celý život...
@klarka0002 neviem ako dlho riešite množnosť darcovských spermií, ale nechala by som si to ulezat v hlave, aj sebe aj manželovi. Potom prejdite iné alternatívy, ktoré by boli pre vás OBOCH prijateľné.
Mať dieťa a stratiť muža je rovnako ubíjajúce ako v manželstve nemať deti… ale navyše trpí aj dieťa.
Riešenie musíte nájsť vy dvaja, nie ženy na MK… držím palce 🤞🏻
@nikiki29 to už záleží na jej prioritách, kvalite toho manželstva a tak. Ja som sem hodila jeden pragmatický uhol pohľadu, ktorý nesmie chýbať. Lebo by to bola pomerne veľká obeta nezazit všetko to, čo je s materstvom spojené, ten osobnostný rast, potomka. On možnost mať biologické dieťa nemá, ona hej. On má možnosť mať dieťa "ako svoje", vychovávať ho podľa seba. Má on svojou neistotou zobrať jej možnosť na dieťa? Ona ako každá zena má obmedzeny čas to dieťa mať. Toto je jedna stránka pohľadu.
Ahoj, my sme si tým prešli. Manžel neplodný ja úplne v poriadku. Bolo to ťažké obdobie pre oboch jedno som však vedela že ho neopustím i keď on mi to navrhoval. Rozhodla som sa nechať to tak neriešiť to aspoň určitý čas. Nachat manželovi čas aby sa stým zmieril aby si to nechal ulezat v hlave. Nakoniec za mnou sám od seba prišiel, že teda poďme do toho darcovstva. Že mi nechce brať možnosť mať vlastné bábo a koniec koncov otec je ten čo vychováva. Veľmi si ho za toto rozhodnutie vážim a má môj veľký obdiv. Momentálne som v 26 týždni a už sa nevieme dočkať našej malej princeznej 🙂
@klarka0002 ahoj tak vsetko je na vas samozrejme ako sa rozhodnete,neviem koľko mas rokov,no zena sa raz musi rozhodnut ak chce mat dieta niekedy ...akym sposobom to není dolezite...ved ani keď adoptujes není to vobec vaše ...a naopak aj keď mas biologicke svoje nikdy nevieš ako bude aj biologicke deti vedia opovrhnut všetkým...bud sa ty rozhodnes ze deti nechces a chcete byt v takom manzelstve a budete aj tak šťastni ....alebo sa rozhodnete pre moznost mat dieta ..aj keď takym sposobom...v život nic není iste...ani manzelstvo....ani biologicke ci adoptovane alebo hocijake deti...ide o to ze ty si zena a mas len ty len jednu moznost byt matkou do urciteho veku...potom to už bude pase....tak rieste to teraz pokiaľ sa da....ja riesim v 41r s dv....deti nemám a lutujem ze som nemala skor pokym neprisla v 36r predcasna menopauza....v 17 t som porodila synceka no zomrel...a adopciu uz mi nedaju ...keďže sa dlho caka a to uz v pomaly 50 je Pase....takže rieste teraz pokiaľ je ako taka moznost...to je môj nazor....
My napr. s mm keby sme vedeli, že nemôžeme mat deti, tak určite adopcia.
@bluka2 presne takto to cítim. Nie je to jednoduché rozhodovanie.
@klarka0002 je neplodny znamená čo?má zdeformované či úplne zle spermie?je to isté skúšali ste opakovane spermiogram?
Ak vieš, že chces byť mama a nezit bez dieťaťa aj tak ho časom opustis, lebo mu vytknes, že do toho nesiel...a nájdeš si niekoho s kým ho budeš mať, ale môže sa stať aj opačne, že sa tak zachová on, keď by ste do dieťaťa išli..na 50% bude Vaše išla by som do toho.Mozno potrebuje chvíľu čas to stravit.
@didi2102 no ano zalezi kde mozno,ja byvam v de a tu mi nedaju po 40tke male babo...a mam 42 r.v lete...doma na SK je to komplikovane vserko vybavovat do zahranicia...a čakali by sme aj od 5 do 7 rokov...tak asi sa im postadtilo u nás a mozno vybavovali skor keďže uz dostali babo v 45...
@klarka0002 ak by chcel zachovat geny z jeho rodiny, mohol by byt darcom napr.jeho brat. Aj ked neviem ci by to casom nebolo čudné a este viac na skodu.
Ahojte baby, idem sa pridať do tejto diskusie... Manžel má azospermiu potvrdenú mesa/tese... Teraz je na vitaminoch, boli sme u bylinkárky a ta odporučila minimálne rok vitamíny... Chcem jej veriť, manžel verí že to vyjde... No keď som sama doma, v hlave mi idu myšlienky, čo ak sa to nedá, ak skutočne vôbec nemôžeme mať bio.deti... 🤷♀️ Hlúpe myšlienky, ale neviem sa ich zbaviť... Chceme deti, ale nechceme cudzie... No ja už neviem čo a ako... Co ak iné ako darované spermie nebudú? Bojím sa, že budeme len manželia, túžim aby sme boli i rodičia... Na jednej strane chceme naše bio.deti, ale na strane druhej, manžel by aj prijal darované ale ja neviem ci chcem darované, príde mi to ako by som ho podviedla... Ja viem, že on to prijme a deti bude milovať ako vlastné, on spraví všetko pre to aby sme boli obaja šťastní... Ale ja som neistá... Co ak, keď počkáme 1-2roky sa to podarí a možno budeme mat bio.deti... Ale čo ak nie a 1-2roky stratíme... Obaja mame 30r. co nie je najmenej... Neviem co robiť... Počkáme ci vitamíny pomôžu a nejaká tá spermia vyrastie ale čo potom ak sa to nepodarí? Som zmätená, neviem ako tento zmätok manželovi vysvetliť, aby to správne pochopil... Predsa len je to chlap a keď ani ja neviem co chcem a cítim tak co potom chudák môj drahý... 🤯
Ahojte dievčatá, aj u nás je jediná možnosť darované spermie... Ú nas je s tým priateľ v pohode a ja som nešťastná 😅 trosku to mame naopak.. Ale na druhej strane si hovorím, že aspoň s polovice bude moje a priateľ ho bude vychovavat od prvého dňa.. Som rada za tieto fóra lebo sa tu aspoň veľa dozviem 🙂
@domkavlnka jeej drzim palce nech všetko dobre dopadne 🙂
Ahojte máte niegdo skusenosti s darcom spermi aký postup je tam a kolko sa plati
@kamady1977 ahoj áno mám. Myslím že každe car má vlastnú cenník a aj postup vám navrhnú taký aký uznajú za vhodné oni pre vás. My osobné sme absolvovali dva krát inseminaciu. Bohužiaľ neúspešne nakoniec nám vyšla ivf a o mesiac rodim 🙂 . Darcu si vyberiete podľa seba ja konkrétne viem aký je vysoký, farbu vlasov a očí a krvnú skupinu.
@domkavlnka ja som zast 3 krat bola na ivf a ani raz nám to nevyslo tak chceme teras to vyskúšať
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Tak bud bude aspon z polovice vase alebo mozete skusit adopciu a tam uz nebude mat z vas dvoch nic... Spytaj sa ho, co je lepsie... Pripadne darovane embryo....