Ahojte. Keďže bohužiaľ v rodine máme dedične ochorenie a riešime IVF mala by som pár otázok na ženy čo si s tým museli prejsť . Samozrejme do správy . Ďakujem za ochotu
@bykaterina ja viem. Skôr by ma zaujímal postup odlišných klinik že ako oni k tomu pristupujú
Najskor treba zistit ze ci aj ty si nosic, u nas v rodine su trombofilici-sestra, mama, mamina sestra, babka, prababka. V minulosti som bola na hematologii, tam mi potrvdili ze ja nie som. Kedze to vysetrenie bolo davno a nevedela som ci som alebo nie som nosic, tak v CAR mi potom brali krv na hematologiu znova a robili vysetrenie ci som nosic, tak chvalabohu nie. Genetiku embrya sme tym padom nemuseli riesit.( gyncare KE)
@butterflyeffect aj mne to takto povedali. Krvné vyšetrenia mám v poriadku ale ešte genetik to musí potvrdiť.
@simca115 ty musis ist na genetiku ako par, a kamoska takto sa im narodilo prve dieta prirodzene a tym ze to bol chlapec ma hemofiliu tazku, a preto isli na genetiku a zistili ze obaja su prenasaci a ze musia mat dievca vlozene. takze normalne IVF podstupili a genetiku embryi s tym ze museli vlozit iba dievca ktore by bolo vlastne prenasac maximalne.
a inak kliniky su s tym ok, ci co konkretne myslis ?
@bykaterina takto mňa zarazil názor že akonáhle by na genetike zistili že keď bude to embryte chlapec bude chorý že bohužiaľ nemôžu mi ho vložiť z dôvodu že nemôžu vložiť chorý plod. Ako teraz to už chápem keď som sa z toho tak trochu spamätala len či to je normálny postup.
@simca115 vsak preto idete na IVF nie aby si mala vlozene zdrave embryo. ved vies co to obnasa keby to bol chlapec, ved to mate v rodine, ze jeden uraz a moze dieta vykrvacat
@simca115 ved teba nikto nenuti ist na genetiku embrya ak nemozes inak otehotiet a musis ist na IVF,
@bykaterina nenúti len hovorím že má to prvý raz zarazilo . Ale už som sa nad tým zamyslela a jednoducho už tomu chápem
@simca115 aha cize to bol pre teba sok 🙂 , chapem, ale ako pisem ty vobec nemusis ist na genetiku embryi a mozes ist ak musis IVF lebo inak sa nedari, ist iba na IVF bez genetiky ked si s tym OK co dana diagnoza sposobuje
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj ak mas dedicne tak je potrebne IVF s genetikou.