Darovanie vajíčok - priebeh

6. aug 2023

Chcela by som podstúpiť darovanie vajíčok. Som mladá, končím školu a potrebovala by som pár eur navyše. Je tam nejake výberové konanie alebo ako to funguje. A ako to prebieha? Ak máte niektorá osobnú skúsenosť, budem rada keď sa podelíte.

melanta
6. aug 2023

Stačí zadať do Google "darovanie vajíčok" a vyhodí ti stránky spoločností, ktoré sa tým zaoberajú.
https://www.iscare.sk/sk/nase-sluzby/darcovsky-...

https://gyncare.sk/darovanie-vajicok/

https://www.sanatoriumhelios.sk/darcovstvo-vaji...

https://www.gyn-fiv.sk/darcovsky-program/chcem-...

Vyber si centrum podľa lokality a informuj sa priamo tam. Počítaj s tým, že podstúpiš hormonálnu stimuláciu. Určite to nie je ako darovanie krvi. Že prídeš, odoberú a ideš preč. Osobne som názoru, že zarobiť peniaze sa dajú aj normálnou prácou.

andrea_82
6. aug 2023

Ta zena, ktorej vajicka pomozu, ti budr urcite velmi vdacna. Ale je to zdlhavy proces, vysetrenia, hormonalne injekcie, narkoza. Tie peniaze su zasluzene.

rurutiax
6. aug 2023

Autorka, tých 1000€ ako kompenzácia za darovanie vajíčok je naozaj smiešna za tak náročný, časovo zdĺhavý a bolestivý proces s možnými následkami. Naozaj ti to za to stojí? Ja by som to nepodstúpila ani keby mi dali za to 3x toľko a to ti hovorím ako žena, ktorá to musela podstúpiť, aby mala vlastné dieťa. Navyše si stotožnená s tým, že po svete budú behať tvoje deti? Si mladá, peniaze za dajú zarobiť aj normálnou prácou.

majka2022
6. aug 2023

Pomôžeš mnohým ženám ktoré túžia mat vlastne babetko ale nemôžu mat…je to dobrý skutok z tvojej strany 🙏…

jarrys
11. aug 2023

Ako nechapem co tu poniektore trepete 2 na 3. Aky zdlhavy proces? Stimulacia a odber nastane v priebehu 10-14dni. A ak by mala dlhy protokol, o com pochybujem, tak mesiac a pol. Neviem tiez o akych moznych nasledkoch sa tu hovori. Nepoznam ani jednu, ktora podatupila stimulaciu a odber a mala nejake nasledky. Mozne nasledky mozete mat aj s Ibalginu, ak si precitate pribalovy letak.
A autorka, tak ako hore uviedla linky, staci len pogooglit ktore centra sa zaoberaju darcovskym programom a najlepsie kontaktovat priamo ich.

andrea_82
11. aug 2023

@jarrys zabudla si na prvotne vysetrenia, napriklad take geneticke vysetrenie ti urcite neurobia na pockanie.

rurutiax
11. aug 2023

@jarrys Následky aké sú napríklad OHSS? Pri stimulácii to nie je nič výnimočné. Ja som do nemocnice prišla o hodine 12 so silným ohss, kedy bola nutná hospitalizácia. Nerobme sa tu, že stimulácia je prechádzka ružovou záhradou.

poopsie
11. aug 2023

@jarrys prinajmenšom také, že nebude ovládať jednoduché gramatické pravidlo z koho, z čoho...

poopsie
11. aug 2023

Ja to nepodstúpim ani pre vidinu vlastného dieťaťa, je to neskutočný hormonálny bordel, bolesť, sebazaprenie, kopec injekcií.... Oni potrebujú veľa vajíčok, tak na žiaden soft cyklus sa nespoliehaj... Veľký zásah do tela, anestézia... Vidno, že si mladá a ešte si si nič neodskákala

chanel_c
2. sep 2023

@poopsie ja nad tym uvazujem,,ale pre seba do buducnosti.. no trochu sa toho obavam. Tych vysetreni a vysledkov co mam priniest sa mi zda vela.. a obavam sa aj tych injekcii.. pocituje to zena nejako ked ich berie ?

andrea_82
2. sep 2023

@chanel_c ja som to absolvovsla 3x kvoli IVF. Ano, samozrejme, ze citis, ked podstupujes stimulaciu. Bola som nafuknuta, bolelo ma brucho, asi aj naladova. A pichat injekcie do brucha a do zadku kazdy den nie je tiez nic moc. Ale urcite sa to da vydrzat, ak mas motivaciu.

chanel_c
4. sep 2023

@andrea_82 a bolest je pocas celej stimulacie, ci az ku koncu ? Ja mavam celkom bolestivu aj ovulaciu tak sa toho trochu obavam..

andrea_82
4. sep 2023

@chanel_c skor az ku koncu, ked uz boli vajicka velke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre