Nakolko mam za sebou porod dvoch krasnych zdravych deticiek,som sa rozhodla byt darkynou a pomoct otehotniet inej (samozrejme anonymnej )mamicke a mat vytuzene dietatko.
Tato myslienka ma samu nenapadla,napad bol mojej uzasnej dr.Vondrakovej Karin (mimochodom je to TOP gynekolog. Pri beznej preventivke podla sona zistila,ze som stale dost plodna a ze mam vajíčok na rozdávanie a že ci by som sa nerozhodla darovat za financnu odmenu,ze mam nadtym porozmyslat a vyhladat si dobru kliniku.To sa aj stalo,porozmyslala som doma nadtym a nakolko som bola na rodičaku,prisla mi financna odmena za tento dobry skutok ako vhodna.Nie je to prilis ale predsa to mamicku dvoch deti potesi.
Vybrala som si kliniku ISCARE,musela som tam sice dochadzat ale nebolo to az tak velakrat aby sa to nedalo zvladnut,tuto kliniku som si vybrala preto,pretoze mala velmi dobre recenzie a tieto zakroky ako umele oplodnenie a odber vajicok robia myslim ako prvi na Slovenslu,tak som automaticky dufala,ze maju najviac skusenosti.Tak aj bolo,odber celkovo prebiehal par tyzdnov,nebolo to nic hrozne jedine neprijemne co bolo,bolo pichanie bemfol a potom par injekcii pred odberom do brucha.Ihly nastastie boli male,tenucke,dalo sa to zvladnut,np jiekedy som s injekcipu pri bruchu šaškovala aj pol hodinu,kym som sa odvazila ju pichnut. Pred odberom som mala brucho trosku nafuknute a mala som troslu plynatost,lenze prave tie horkony,ktore som si pichala do brucha boli na to,aby sa mi tie vajicka ktore sa mi bezne tvoria,vytvorili co najvacsie,aby ich bolo co najviac,aby odber nebol zbytocny a aby odber sa vydaril a stal za to.Odber prebieha v lahuckej anesteze prisla som na lacno rano na kliniku krasne sa o mna postarali.Za vela dakujem hlavne pani Janišovej z kliniky ISCARE bolo mi prijemne s nou komunikovat a spolupracovat,kedze ma kvazy mala pod patronatom prave ona a vsetko so mnou riesila prave ona.
Darovať sa dá niečo jedine zadarmo. Neexistuje darovanie za finančnú odmenu, to je jednoducho predaj svojich vajíčok. Buď ich daruješ zadarmo, alebo ich predáš. Darovať za finančnú odmenu je oxymoron...
@28sonicka28 Ja mam tiez uz deti ale urcite by som do toho nesla ani za peniaze uz len z dovodu mojho zdravia je to hop alebo trop ,poznam zeny co po odbere uz nemohli mat viac deti. A druhy dovod ? Myslienka na to ze kdesi mi beha dieta alebo deti a ja ich nikdy nespoznam? Je to akoby som sa vzdala toho dietata. Zit s tym ze kdesi tam beha moje dieta a mozno je tu suseda od vedla co ma dieta a ty ho budes vydavat denno denne a nevediet ze je to tvoje dieta? To by som nikdy nechcela zazit. V jednej americkej relacii som vydela pripad zeny co mala len jedno dieta- dceru, samozrejme ked jej dcera uz bola dospela nasla si priatela velmi sa lubili a tak sa vzalali a vsetko vyzeralo byt v poriadku az jeden den mala jej dceru autonehodu pri ktorej aj stratila vela krvi a kedze jej matka nebola vhodna darovat hned jej muz sa ponukol ... a az pri tych vysetreniach zistili ze jej zať je vlastne jej biologicky syn. Takze dcera si vzala svojho brata. Este stastie ze nestihli mat spolu deti a neviem si predstavit ze ako reagovala jej dcera ked zistila ze muza ktoreho miluje je jej brat
Minule bola v zamene manzeliek zena, ktora darovala vajicka uz viac krat, aby zarobila. No tak taky geneticky material, co inej zene dala otras. Tiez mi nepride normalne ako to tu opisujes ty. Skoda, ze kazdej darkyni nerobia aj testy IQ.
@lienocka2808
@maciatkoe nejdem sa tu chytat za slovicka,nemam rada zeny,ktore odpovedaju len aby rypali.Napisala som sem preto,aby som priblizila moju skusenost zenam,ktore nadtym uvazuju.Ak ti toto nemalo pomoct v nicom,prosim nekomentuj
@maciatkoe nedokazala by som ist uz druhykrat,tych cca 900 eur je nic,to skutocne by som musela chodit viackrat aby som sa na tom ,,obohatila,. Cudujem sa,ze isla viackrat,asi skutocne hlavne kvoli peniazom.Mne keby to nenavrhla pani dr.ani by ma to samu nenapadlo,nebola som na to zas odkazana,silou mocou ziskat €
Asi je to uhol pohladu,tie ktore si prechadzame IVF,stimulacia a odber to je u nas nutna cesta,vacsina z nas si tym presla viackrat,takze mne to tak nepride,je to narocna cesta to ano,no da sa to.pokial sa mi podari mat raz deti,darovat by som sla,viem kolko zien si prechadza tymto procesom a nemoze mat vlastne vajicka
@28sonicka28 Ahoj, to rýpanie hoď za hlavu, kto neprešiel IVF procesom, nevie o čom hovorí. Ja už som si toho preskákala veľa a k vytúženému cieľu sme sa stále nedostali, príčina neznáma. 😕 Prosím ťa tá pani Dr. Vondráková pôsobí v Bratislave?
@28sonicka28 ak sa ta to dotklo, je mi ľúto. ale v skutočnosti to opisuješ ako nezištnú pomoc blízkemu, a je to pritom obchod. Sorry môj názor. A to , že sa ťa to dotklo, znamená iba to, že mám pravdu. Pritom, na tom ale naozaj nevidím nič zlé, veď každý potrebuje peniaze, za mna je to uplne ok, ale pomenuj to pravými slovami. nie DAROVANIE, plus mi to príde ako skrytá reklama na konkrétnu kliniku...
@lienocka2808 nemusíš to brať doslovne v tomto prípade, že darovanie = zadarmo. Ono to je vlastne zadarmo, tých 900 eur má darkyni pokryť určité výdavky s tým procesom spojené. Veď cena takého vajíčka je nevycislitelna, keďže darkyňa darovala kúsok seba a budúci život. Ja by som tým ženám dala viac za to čo podstupujú.
Toto je reklama pre Iscare? Lebo mne nedáva zmysel načo o tom otvárať diskusiu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Druhykrat by som nedarovala vajicka,boli aj okamihy kedy som si vravela,ze do coho som to ja isla,hlavne s tymi injekciami v ruke nad mojim bruchom (neboleli,pichnutia boli ako ked vas ustipne vcelicka ale chcelo to vela sebazaprenia to do toho brucha pichnut,manzel mi to pichnut odmietol bol vystrasenejsi ako ja,haha)inak vo vsetkom ma podporoval,bolo super,ze stal pri mne pri tomto zakroku celom 🙂 ci sa nejakej mamicke otehotniet s mojimi vajickami podarilo,som nezistovala,vlastne som uz po zakroku ani nesla na konecnu kontorolu,isla som svojej gynekologicke a ta videla,ze je vo mne vsetko v poriadku a uz som s iscare potom dalej nekomunikovala 🙂 ak sa rozhodnete pre darovanie vajicok,urcite ratajte s tym,ze budete vyplnat dotaznik,podrobne informacie o sebe a vasej rodine,nesmiete mat ziadne geneticke vady,poruchy ani dedicne choroby,vajicko je vlastne vas geneticky material a tym padom dietatko novej mamicky bude mat vase geny,DNA....preto sa vyberaju aj mamicky k darovanym vajickam take,aby sa aj fyzicky podobali darkyni 🙂 nech sa nenarodi rysave dietatko zo zelenymi ockami napriklad ciernovlaske 🙂 ak by vas nieco napadlo,co by ste sa chceli na tuto temu spytat,tak kludne....
Urcite darovanie odporucam,ale ja som sa lepsie citila ako darkyna,ktora ma uz doma dve deticky a ak by sa nedajboze nieco nevydarilo,mam uz doma dva poklady 😊
Inak ale vraveli mi,ze odber oocytov je vhodny aj pre zeny,ktore sa dlhodobo snazia marne o dietatko,lebo tie hormony,ktore v tele male este po odbere su prave na podpieu otehotnenia,cely cyklus funguje na plne obratky a je velka sanca otehotniet po odbere 🙂