ahojte baby,
ak ste podpisovali suhlas, mali ste tam nieco taketo?
...Jsme seznámeni se skutečností, že může dojít k abnormálnímu vývoji plodu a vzniku vrozené vývojové vady nebo chromozomální odchylky u dítěte. Tyto komplikace stojí mimo odpovědnost našeho pracoviště a nesouvisí s metodou mimotělního oplodnění.
Bereme na vědomí, že i přesto, že byla dárkyně vyšetřena dle předepsaných požadavků, nelze
jednoznačně vyloučit přenos některých dědičných chorob z dárkyně na potomka, stejně jako není
možné bezpečně vyloučit přenos některých virových onemocnění z dárkyně oocytů na jejich příjemkyni
či potomka. Jedná se zejména o syndrom získaného selhání imunity (AIDS) a infekční žloutenky. Byli
jsme poučeni, že dárkyně může být nakažena virem způsobujícím AIDS, aniž by to bylo zjistitelné
laboratorními testy, neboť tvorba protilátek může nastat až za 6 měsíců po nákaze.
idem do toho vrazit nemale peniaze, tak som myslela, ze nie je riziko ze nebude zdrave dieta.
dakujem za Vase nazory
V informovanom súhlase sa bude zdravotnícke zariadenie chrániť pred absolútne všetkým, prípadne aj pred náletom UFO. Ak sa stane niečo, čo oni nemohli zistiť ani tomu nemohli zabrániť, neradi by aby si ich žalovala.
@havana_frost ale to sa ani neda vedjet.nakolko neda sa geneticky vysetrit darovane vajicko.ken embryo.este neni vymyslena taka technoligia.cize oni sa nechrania.len je to normalne ze nemozu zarucit. za co sa neda.
cize ste to podpisovali, nepozastavovali ste sa nad tym
Ja som v gynfive nic take nepodpisovala, resp. nic take nam nedavali podpisovat.
@montrojruza ja som bola darkyňa oocytov a reálne som prešla spústou vyšetrení, podpisovala som kadejaké čestné prehlásenia, ale CAR aj mne dávalo podpisovať rôzne papiere, aby bolo chránené.
Predstav si, že sú na svete aj také hyeny, ktoré sú schopné odmietnuť dieťa, len preto, že ochorie...ak by sa to stalo po IVF, mohli by "žalovať" CAR... CaR proste nedokáže zabezpečiť 100% zdravé dieťatko (to nevieme zabezpečiť ani párov, ktoré počnú prirodzene)...
Čo tak nechať niečo aj na vôľu Božiu? Btw pri oocytoch je darovanie výrazne nepríjemnejšie ako pri spermiách, takže si nemyslím, že by to robil niekto len z plezíru...
@montrojruza tak musis ratat aj s tym ze dieta nebude zdrave.to mas aj pri prirodzenom pocati. a ked sama nemozes mat.tak ti ine neostava.len verit ze bude zdrave.alebo si nechaj blozit darovane embrya.tie by mali byt geneticky vysetrene.reso sa daju dat gen vysetrit..ale Ako uz bolo spominane ani Car ti nemoze zarucit 100%vajicka.nakolkobeste nie je vymyslena metoda akoby sa dali dopredu diagnostikovat. to vie len Boh. u embryy je to uz ine na to je technika uz vymyslena. co nevies na tim pochooit?neostava ti nic ine.len toto riziko podstupit alebo to nechat tak
Dievčata, inak ja by som pochopila, že ked niekto podstupi ivf s darcovskeho vajička, nemusi byt dietatko zdrave, to sa nevie ani pri ivf s vlastného vajička,resp pri iui, alebo prirodzenom počati, ale mna zaraža, že daju podpisat take niečo, že darkyna može byt nakazena vírusom hiv, alebo infekčnou žltačkou a da sa to zistit až za pol roka? Jasne, že darcovstvo je anonymne, myslim, že spermie sa zmrazia a možu použit až za pol roka, neviem ako je to u vajičok, ale človek za to zaplati cca 3000 eur a aby mal strach, že sa nakazi vírusom alebo dietatko???? Inak myslim, že by sa nemuseli použit darcovske embrya, DV, spermie partnera, embrya sa zmrazia sa potom sa geneticky vyšetria, viem, že u vajičok sa to neda, A zvlaštne je, že niektore centra davaju podpisovat takyto suhlas a niektore nie. Ale je to len moj nazor Hmmm.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@montrojruza prepac ale nikti neda zaruku ze to vajicko bude zdrave. keby si chcela na 100% tak by si si musela dat vysetrit embrya pred transferom geneticky.jedine tam je zaruka.
Ani to pracovisko ti neda zaruku a ani nemoze kedze nevie vioted predpivedat akosa to bude vyvijat.
Ale darkyne by sa mali vyberat do 33 rokov max 35. zdrave a so stred vzdelanim minimalne.
Som o tom citala.tak len takto
A darkyne by mali byt zdrave a nemali by sa vyskytovat v ridine nejake gen ochorenia.okrem toho nesmu fajcit ani uzivat drogy.
Ale ci vajicki bude gen ok.yi nik nevie voored pkvedat.ale snad vsetko bude ok.