Ahojte rada by som išla. Aká je za to kompenzácia? Aké to má následky na mňa? Ako to prebieha ? Ďakujem
Co sa tyka financnej kompenzacie to mas napisane vsade kde robia odbery vajicok
@20erika07 áno dajú sa vajíčka darovať za peniaze
@20erika07 ano finančnú 🙂
ta financna kompenzacia je prilis mala na to aby bola motivujuca
@mirola čítala som 1000€ 😀 na ďalšej tiež do 1000. Len som chcela vedieť či je to aj viac ako 1000
Samozrejme, že je tam kompenzácia (niečo cez 1000€), ale ak na tom plánuješ zarobiť, tak sa veľmi mýliš. Znie to ako pekná suma, ale obnáša to veľmi komplikovaný proces, zdravotné nebezpečný pre teba a veľa vynecháš z práce, čiže ešte na tom prerobíš. Čiže ak darovať, tak z dobroty srdca a nie pre peniaze
@petracandle nepotrebujem na tom zarobiť, ale zadarmo by som to nerobila. Prácu neriešim, mám HO
@petracandle tak ja som darovala vajicka a z prace som nevymeskala nic
@klarissa25 asi to tvoje telo dobre zvládalo, ale nemáš tú istotu. Musíš počítať s tým, že môžeš mať nežiaduce účinky. Kamarátka maródila po samotnom odbere mala nejak komplikácie
@klarissa25 a to mi chceš tvrdiť, že si fakt vôbec nič nevymeškala? Si pamätám, že kamarátka chodila na nejaké prehliadky a vymeškala pár hodín už len na tom
@petracandle nie, chodila som ked som mala volno,
pre teba je 1000 eur dost na to aby si toto podstupila?
Moja byvala kolegyna chodila do Rakuska, zisti si tam, ako to funguje, ale platili o dost viac ako u nas, len to bolo 10 rokov dozadu, neviem ako to funguje dnes...
A z práce chýbala, ked brala lieky bolo jej z nich dost zle...
@mirola prečo si neprilepšiť?
@klarissa25 ok, ale nie každý má voľno 🤦♀️ veď ešte aj na samotnej stránke je napísané, že je potrebných VIACERO návštev kliniky kvôli rôznym vyšetreniam! Tak tu nezavádzaj. Väčšina žien pracuje a musí si to nejak vykompenzovať či už paragrafom, náhradným voľnom, nadčasmi a ani počas HO nemôže len tak nebyť dostupná pár hodín. Jedine podnikateľky a podobne
@petracandle ja som v tej rade že si to kompenzovať nemusím. Pracujem v mužovej firme.
@petracandle jemine kto zavadza?? Ja som reagovala na tvoj komentar, ze nie je pravidlo ze vymeskas vela z prace…v kazdej klinike ti vyjdu v ustrety a vysetrenia ti naplanuju tak aby to v prvom rade vyhovovalo darkyni
Ja som bola na ivf, a teda rovnaký proces avšak vajíčka ostali mne. Nemala som ziadne problémy, ku koncu som mala brucho ako balón, 10 dni si pichas injekcie, mas asi dva-tri uktrazvuky a potom jeden den v narkoze odoberú vajíčka. Kludne by som si to zopakovala, ale hadam nebude treba
Fuuu no nechcela by som. Celý proces a potom vedieť že niekde behá moje dieťa....
Kvoli peniazom sa to naozaj neoplati. Navyse, nasledky pre telo mozu byt dost blbe (ohss, pribratie na vahe, rozhodeny cyklus, zvysene riziko vzniku rakoviny…). Kvoli dietatu, alebo z nezistnych dovodov je to samozrejme riziko, ktore zena rada podstupi…kvoli prilepseniu si by som radsej vzala viac nadcasov v praci🤔.
Tie peniaze by mi za to nestali pichať si hormóny riskovať hyperstimulacny syndróm atď...ale, keď o tom uvažujes choď veď ti to vysvetlia
@sisska96 úprimne je mi jedno, nech ich behá aj 10. Neboli by moje
Ale boli by tvoje.Polovicu génov budú mať tvojich.Zdedia možno tvoje oči,vlasy a povahu.Ale keď tebe je to jedno.🤷🏻♀️
Čo nespravi správny Slovak pre nejakých 1000 €
Ale boli, to že nevynosíš ty ale nejaká cudzia, zdedia tvoje gény
Keď v mužovej firme, radšej nech ti dá nejaký vianočný bonus 😃 ja by som to nikdy neriskovala. Náhodou tá žena zomrie dieťaťu povedia pravdu a rozhodne sa hľadať mamu?... Ani nevieš čo sa môže stať
Bože môj. Pani chce darovať vajíčka aby pomohla ženám ako my ktoré to potrebujú kvôli nejakej chorobe. Keby nebolo takýchto žien tak tie čo nemajú vlastné vajíčka si môžu pískať. Každé CAR to má individuálne koľko za to dáva
@michelle567 presne 😃 autorka tu machruje ako robí u muža vo firme, a zároveň je odkázaná na blbych 1000 eur.....
@rivini presne toto som sa tým snažila povedať. Ženské tu berú len peniaze a čas strávený pred odberom na klinike, ale môže z toho dodatočne vzniknúť mnoho zdravotných komplikácií, ktoré si vymenovala a z toho vyplývajúce vymeškania v práci a stovky eur na rôzne lieky a lekárov, kým sa telo nespamätá (ak vôbec). Preto som tvrdila, že sa to finančne neoplatí... @klarissa25
@simca115 my jej to nevyhovárame z hľadiska pomôcť niekomu 🤦♀️ len sme jej povedali, že sa to neoplatí / nemusí oplatit keď to chce urobiť z finančných dôvodov!
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Chceš darovať a čakáš kompenzáciu? Akú? Finančnú?