Darovanie vajíčok

momkaa
28. aug 2023

Ahojte keďže ja mám.uz svoje deti a chcem pomôcť tým čo to nemôžu no nikdy pred tým som vajíčka nedarovala a prvé by som sa chcela tu nie čo prezistit overiť si nie čo ide konkrétnu kliniku v Košiciach nebudem menovať kto ju pozná bude vedieť
Ide mi skôr o pár otázok :
Ak sa budem chcieť objednať tak čo mám povedať prosím? ( dobrý deň chcem sa objednať na darovanie vajíčok ešte predtým som nikdy nedarovala ?)
Vyšetrenie,"liečba poradie hormónov či čo to podávajú a podobne platí sa za to nie čo...
Robia to v anesteze? Alebo to úmrtia alebo uspia?
Je to cítiť alebo vie sa vôbec o tom že sa tam dole nie čo robí?
Môže sa po odobratí normálne fungovať alebo si zobrať zo sebou doprovod ?
Ako dlho trvajú odobratie / alebo vyšetrenia?
Na čom mi najviac záleží ľudskosť a prístup lekárov
Tak tiež ma zaujíma finančná odmena je to reálne? Alebo ta finančná odmena vykrije tie odbery a vysetrenia pod ...
Ďakujem blbe

momkaa
autor
28. aug 2023

@momkaa *blbe komenty prosím odpustiť si

simona20201309
28. aug 2023

@momkaa neodpustim si
Nechceš darovať už hotové deti? Za ne dostanes viac

e1i
29. aug 2023

@momkaa robi sa to v kratkej anesteze ale po nej musis mat doprovod,nemozes odist sama a vobec nie soferovat. Lieky si pichas sama,vysvetlia ti ako. Po odbere do MS bez styku,dole su ranky. Odmena cca 800e. Trva to asi 2t pichat injekcie,sono kontroly,po odber. Sono byva aj obden od urciteho dna cyklu,plus davky hormonov vyssie ako obvykle.som po liecbe ivf a vzdy mi hormony rozhodili pecenove testy. Darkyne mozu byt baby do urciteho veku iba,cim mladsie tym lepsie a min. Sš s maturitou....tiez zvaz ze po svete budu tvoje biologicke deti.

zuzana9393
29. aug 2023

Nechápem prečo ju odhovarate. Ak by neboli ľudia, ktorí by to dokázali, teda zmieriť sa s tým, že po svete ti budú behať deti a ty nebudeš ani vedieť koľko ich je, tak mnohé ženy, by zostali bezdetné, možno časom rozvedené a nenaplnené.

e1i
29. aug 2023

@zuzana9393 neodhovaram len nech si dobre zvazi pre a proti. Pisem ze sama som ivf podstupila,viem co to obnasa

sissy27
29. aug 2023

@momkaa ono to nie je ako darovat krv, ze pridem, vypisem papiere, kratke vysetrenie, 10min odber a idem domov.
Musis splnat podmienky - aj vek, podstupis hormonalnu stimulaciu (ziadna sranda), odber sa robi v celkovej anesteze. Na nete su vsetky potrebne info, ten postup je vsade rovnaky, tak vygoogli a zvaz.

marina09
29. aug 2023

@e1i podla mna kazda tu mate pravdu.aj ja som podstupila ivf a nie raz - no neuspesne . Niekedy to bolo ok a niekedy som nevedela co mam so sebou robit ale da sa to zvdladnut . Teraz nam ponukaju darcovsky program a keby neboli taketo ktore daruju nemali by sme ani tuto moznost ale ano je to na zvazenie ze z casti je to tvoje.
No citala som vraj v taliansku bol vyskum ohladom dna darovaneho vajicka vraj sa potvrdilo ze bolo nizke perceto dna darkune a vysie tej. Co to vynosila tak neviem co je natom pravda ale ja som vdacna za zenu ktora daru 😊😘

zojanka
29. aug 2023

@momkaa
Zavoláš na kliniku, povieš že máš záujem darovať vajíčka.
Prídeš na pohovor a vstupné vyšetrenia.
Ak je všetko ok a spĺňaš podmienky, dostaneš lieky, vysvetlia ti ako si ich máš pichať.
Doma si budeš lieky pichať cca 2 týždne, počas toho budeš chodiť na kontroly.
Po cca 2 týždňoch prídeš na odber vajíčok v celkovej anestéze. Domov pôjdeš s doprovodom. Nebolí to, len je to trochu nepríjemné.

wejuska7910
29. aug 2023

Objednaj sa na pohovor,vsetko ti tam vysvetlia.ale nerataj s tym,ze ti lieky daju zadarmo a na ucet sa ti pripise suma.

veva658
29. aug 2023

@momkaa vajicka som nedarovala ale odobrali mi ich kvoli ivf..v Košiciach neviem ale v BA ma uspali anesteza 10min a nic ma nebolelo, po anesteze som lezala na izbe este min hodinu a potom ma az doktorka prepustila a teda treba mat doprovod ktory mi este podpisal ze ide somnou. Niektore centra maju aj na stranke kolko je odmena a ci hradia lieky este mimo toho sa treba informovat.

lejllamt
29. aug 2023

@momkaa nedávno mi niekde na FB vyskočila reklama na darovanie vajíčok...ale fakt neviem odkiaľ bola klinika....tak či tak, bude to dlhý proces a napchajú ťa hormónmi na podporu vajíčok...a to práve nie je ako dať si vitamíny...finančnú odmenu ponúkali, koľko to neviem...a určite vyberajú aj podľa veku...myslím, že spermie môžu muži darovať iba do 30tky... v tomto to bude rovnako alebo ešte menej

veva658
29. aug 2023

@lejllamt v ginfiv som prave citala do 34

momkaa
autor
30. aug 2023

Baby ďakujem veľmi pekne ja sa teda objednam ...
Aj aj ak by ste ma kdhovatali alebo blbe komenty tie si nechajte pre seba ❤nie nechcem už rovno darovať hotové deti nerobím to kvôli peniazom 😉v rodine mame pár prípadov ktoré mať deti nemôžu a aj plno známych a viem ake to je deprimujuce pre ženu ... som si toho vedoma ze po svete budú "behať moje deti "aj keď to podľa vedy nie je možné ale nehľadám sa ... A ak to pomôže aspoň niejakej žene budem veľmi rada aj keď to je anonymne ale aj ak to len z 50 %ma niekomu pomôcť tak pre čo nie ... Áno tie tabletky /injekcie A hormóny toho sa bojím asi najviac ale tak vo svete je vecsie svinstvo čo ľudia berú a ja to nebudem brat pre svoju potrebu ale pre to že chcem pomôcť a po čase sa z toho telo vičisti neostane závislé ako po inom svinstve a nebudem s toho závisla 🙄

chanel_c
2. sep 2023

@sissy27 dobry den, ta hormonalna stimulacia, preco pisete ze ziadna srabda to nie je ? Mozem prosim vediet ?

sissy27
2. sep 2023

@chanel_c tak vies ako ti je pred menzesom, mozno si uz bola tehotna a rodila, mozno poznas nejaku zenu v prechode, tak vies ako dokazu hormony zamavat s clovekom. A to su len tvoje prirodzene hormony. Tu dostavas synteticke hormony vo vysokych davkach, aby sa vytvorilo vela vajicok… takze aj vsetky tie komplikacie su niekolkonasobne vyssie.

chanel_c
2. sep 2023

@sissy27 pred menzesom mavam dost velke bolesti, ale zatial som nebola tehotna ani som nerodila.. vy ste absovovala tu stimulaciu ?

zojanka
2. sep 2023

@chanel_c Ja som podstupila takuto stimulaciu niekolko krat a citila som sa dobre. Jedine co mi bolo bolo trosku nafuknute a citlive podbrusko. Jemne bolesti vo vajecnikoch.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre