Darovanie vajíčok

31. jan 2023

Ahoj,som mladé dievča,som vo veku kedy je na deti ešte síce skoro ale už môžem darovať vajíčka ,a stále nad tým posledný mesiac rozmýšľam nad tým že by som chcela dať niekomu život a chcela by som to urobiť čo najskôr (keďže vlastne deti budem mať možno až o takých 10-15rokov)na jednej strane to veľmi chcem urobiť na druhej ma deprimuje to že moje vajíčka sú v podstate moje biologické budúce deti ktoré budú mať moje gény a že či chcem spojiť moje gény s génmi muža ktorého som v živote ani nevidela a dať moje budúce dieťa len tak cudzím ľuďom ,a preto by som chcela vypočuť vaše názory a aj či ste po darovaní nemali s toho nejaké výčitky alebo tak a či ste mohli mať ďalšie deti .

luccija
31. jan 2023

Odober si zatiaľ vlastne, pokým máš dobrý vek a šancu, že sú zdrave.Pekny a slachetny čin, ale ja by som to nevedela.Aj, keď dieťa to bude až po spojení s niekým iným, ale aj tak nie.Preco Tá to vôbec napadlo?

lauriik
31. jan 2023

Z tvojho prispevku mi neni jasne, co ta k tomu vede. Peniaze? Dobry umysel?
Ja by som nedokazala zit s vedomim, ze moje dieta (moj biologicky material) mozno niekde beha po svete a ja o tom neviem. Ale zase druha zena co nemoze mat deti by ti bola urcite vdacna za tvoje vajicka.
K otazke plodnosti, mam kamosku co darovala ako mlada vajicka (myslim, ze kvoli peniazom) a dneska uz ma svoje dieta. Plodnost by to ovplyvnit nemalo ale zreba si uvedomit, ze aby tie vajicka odobrali, dostanes do tela konsku davku hormonov co tiez neni uplne zdrave.

joannita
31. jan 2023

Ja som bola prijemkyna darovanych vajicok, za co som samozrejme vdacna. Ale sama by som nedokazala darovat, kvoli tomu co pises.
Deti zrejme budes moct mat, ale teda musia ta DOST hormonalne stimulovat, cize budes si kazdy den pichat hormony any sa ti vytvorilo vela vajicok. Nie nieje to velmi zdrave, hlavne do buducnosti. Pravdepodobne ti to nesposobi nic, ale aj moze. Toto je na zvazenie ci ti to za to stoji.

klarissa25
31. jan 2023

Nemala a ani nemám žiadne výčitky....práveže som rada ze som snáď niekomu umožnila mat dieťa

joannita
31. jan 2023

A este dodam, ze sanca ze sa narodi dieta z tvojich vajicok je mensia ako ze sa nenarodi. Uspesnost nieje 100% ale mozno tak 30%
A mozno ani to nie.
Ja som z 8mich IVF otehotnela z darovanymi vajickami 3x a 3x som aj potratila.

gejb
31. jan 2023

Treba rátať aj s určitým diskomfortom. Budeš musieť chodiť na kontroly, každý deň pichať injekcie, budeš nafúknuta, vaječníky budú bolieť... zvaz,ci ti to stoji za tie peniaze. Ak to robíš z presvedčenia že chceš pomôcť, chod do toho.

autor
31. jan 2023

Ďakujem všetkým,nerobím to kvôli peniazom našťastie,ja to robím kvôli tomu že na mňa dolieha to že si uvedomujem že ja som dostala život len tak proste a aj preto ho chcem niekomu dať čo najskôr ako to bude možné.

luccija
31. jan 2023

Bol o tom dobrý článok skúsim nájsť.Redaktorka písala článok a nakoniec sa kvôli veku 35 r bezdetná rozhodla dať si odobrať.Lekar ju vyviedol z omylu, že ešte stále má čas.Mesiac budeš stimulovana..

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gladys_07
31. jan 2023

Hmm zvlastna filozoficka rovina. Tie vajicka su len hypoteticke deti. Netrpia, nestradaju. Co tak povedat si napriklad, ze si mala v zivote stastie ze si vyrastala v rodine a bola v bezpeci a upriamit pozornost tam. To su realne osudy ludi ktori pomoc naozaj potrebuju.

Darovat vajicka lebo aj tebe bol darovany zivot a chces ho darovat dalej co najskor je pre mna nepochopitelna forma „charity“.

jarrys
31. jan 2023

@luccija mesiac netrva stimulacia. Je kratky a dlhy protokol.Zvycajne sa dava kratky ktory trva max 10dni a vobec nie mesiac.

jarrys
31. jan 2023

Ja ti mozem povedat k tomu len tolko. Keby v mladsom veku boli take informacie tak by som to urobila. Pretoze viem ze by som dala sancu nejakemu paru ktory to potrebuje.tiez je podla mna sebecke pisat ze zeny ktore vyuzili darcovstvo ale ony by nedarovali. Neviem toto je pre mna nepochopitelne hypokraticke a sebecke. Rozhodnutie je na tebe, stimulacia trva cca 10dni a zase sa to da vydrzat. Zvaz si sama pre a proti. Ale urcite by si pomohla viacerym parom krori tuzia po dietatku. Dala im aspon sancu. Lebo aj ked darujes vajicko este neznamena se sa oplodni a ze to da do stadia blastocysty a nakoniec ci sa uhniezdi a ako posledne ci to da 9mesiacov. Lebo ver ze ani jedna z tychto veci co som vymenovala nie je tak jednoducha.

jarrys
31. jan 2023

A este by som dodala ze este nevies ani ci budes vhodna ako darkyna. A ci v buducnosti nebudes potrebovat aj ty takuto pomoc. Je tam velmi vela ale o ktorych som ani ja netusila az kym som nechcela otehotniet a zrazu som zistila. Mozes mat nizku ovarialnu rezervu, zlu kvalitu vajicok co mavaju aj malde baby, mozes mat imunitnu odozvu tela proti vlastnych vajickam atd atd.

autor
31. jan 2023

@jarrys Ďakujem veľmi pekne, našťastie mám ešte pár rokov aby som mohla rozmýšľať o darovaní,tak uvidím ako to osud zariadí.

joannita
31. jan 2023

@jarrys preco sebecke? Toto ma zaujima.
Vies co znamena slovo sebecke? Toto so sebectvom nema nic spolocne.
Ja by som nevedela zit s predstavou ze niekde mozno zije dieta s mojimi genmi, ktore by som mozno vynosila za inych okolnosti ja. Ze niekde existuje "moje dieta" a ja ho nepoznam.

jarrys
31. jan 2023

@joannita ano sebecke a pokrytecke ak zena napise ze ona by nedarovala ale bez mihnutia oka vyuzije darcovske vajicka. Asi takto vodu kazem a vino pijem.

joannita
31. jan 2023

@jarrys 😃😃😃
Sebecke by to bolo vtedy, keby mne niekto NEZIŠSTNE daroval vajicka a ja nasledne sebecky rovnaku pomoc dat odmietnem 😃
Halo. Oni za to dostanu 1000eur 😂
Preboha, toto si poplietla nieze hrusky a jablka, ale cely zelovoc

joannita
31. jan 2023

@jarrys a este dodam. Tych 1000eur jej zaplatim vlastne ja! Je to len cisty biznis, dobry umysel je v tomto pripade len ceresnicka na torte 🤦‍♀️

evistaevista
31. jan 2023

A mňa by štvalo to, že ak to darované vajíčko nejaká žena úspešne vynosí a porodí dieťa (dajme tomu dievča) a ja budem mať "vlastné" dieťa (dajme tomu chlapca) a tieto dve deti sa stretnú a zaľúbia sa... 😀😀😀 Veď už... To je také miešanie proti mozgu aj prírode. Nehnevajte sa na mňa nikto.

s_o_n_i_k_e
31. jan 2023

Kedysi som bola na tvojom mieste, tiež som chcela darovať vajíčka. U mňa to bolo skôr z finančného hľadiska. Nakoniec som do toho nešla. Aktuálna situácia je taká, že sa o bábo snažíme cez rok a pol, mám 36 rokov a šanca v nedohľadne.

Za mňa mať tvoj vek a dostať informácie o vajičkach a možnosť mraziť idem do toho všetkými desiatimi, máš výhru, že o tom vieš a si mladá.

Určite by som mrazila pre seba, lebo ide o teba a tvoje potomstvo, ja by som bola veľmi smutná, ak by som vajíčka darovala a nakoniec by som pre seba nemala :( to by ma veľmi trápilo :(

sindla
4. feb 2024

ahoj, tema je sice staršia ale išla si nakoniec do toho? darovala si vajíčka? ak áno, napísala mi by si súkromnú správu?

janka0987
26. apr 2024

@sindla ahoj ja idem momentálne darovať keď máš nejaké otázku kľudne sa spytaj

vanessik24
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vanessik24
11. jún 2024

@janka0987 dobré ráno chcem sa opýtať či môžem darovať vajíčka keď beriem lieky aktiprol 400 ďakujem za odpoveď

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre