Dobrý večer, už dlhšie premýšľam nad tým, čo môžem spraviť pre ostatných. Prispievam do viac organizácii finančne, darujem krv a v poslednej dobe na mna vyskakuju reklamy na darovanie vajíčok.
Mám krásne zdravé deti a bola by som rada keby som mohla pomôcť nejakému paru k dieťaťu. Nepytam sa na názor a nechcem od Vás moralizovanie či je to Ok a bla bla.
Chcem sa opýtať, či s tým ma niekto skúsenosť a či darovanie nezasahuje do bežného fungovania ženy, do cyklu a podobne.
Ďakujem
@karhu ďakujem, toto som si dohladala aj sama. Skôr ma zaujimalo, kto tým prešiel, hormonálne zmeny, vplyv na zmeny nálad, sexuálny život počas procesu a podobne.
Je to aj vekovo obmedzene dokedy je možné darovať vajíčka
Pocas stimulacie ziadny sex aby nepopraskali folikuly, narast vahy u niekoho vplyvom hormonov, ohss..... A dostane sa za to cca 800e
@e1i neviete mi náhodou povedať, či hormonálny zásah môže mat vplyv aj na tvorbu dalších vajíčok a pripadne ďalšie otehotnenie? Veková hranica je tuším 32-33 rokov. Mate s tým aj vlastnú skusenost?
Nemam vlastnu ale musela som podstupit ivf, hoci so svojimi. No kazda stimulácia znizuje amh, ovarialnu rezervu
bola som na zakroku v car, na izbe so mnou lezali 3 zeny, vsetky isli na odber vajicok na vlastne ivf. jednej sa nevytvorilo ziadne schopne, druha ich mala 32 alebo 36, tretia neviem, nehovorila nic, znasala to dost zle.
My dakujeme takej zene ako si ty ktora sa nam pokusila splnit nas sen tym ze nam darovala vajicka a ja mozem porodit a vychovat dieta.bolo dopriate ho mat v sebe po ivf 11 tyzdnom bolo mi neskutocne zle no tehotenstvo skoncilo MA v 11tt.ale vdaka takej zene ako si ty ktora splni nejakemu paru sen stat sa rodicmi mame este 4 mrazaciky a dame si vlozit dalsie po vsetkych mojich moznych vysetreniach, verime ze jedno z nich donosim a bude ho lubit najviac na svete..
Ja som nedarovala ale stimulovala na vlastné ivf. Počas stimulácie sa nesmie namáhať, športovať, dvíhať ťažké, aby nepraskli folikuly. Pichanie injekcií do brucha bolo ok. Ale posledný týždeň pred odberom mi bolo hrozne zle, musela som byť doma, nevedela som fungovať. Po odbere som mala hyperstimulačný syndróm. Ale ja mám pcos a nie a nie mi dorásť folikuly, takže ja som bola na konských dávkach hormónov. Pokiaľ si zdravá, tak by to nemal byť taký extrém. Nám to našťastie vyšlo a máme pár embryí, ale keby to nešlo nijak, tak by som bola neskutočne vďačná, že existujú také ženy ako ty ❤️
nedarovala som ale stimulovala vlastnymi .. Za 3 r som podstupila 7 x IVF. Moje AMH sa neznizilo, stale rovnaky pocet vajicok aj v 40- tke. Cez stimulaciu som to znasala velmi dobre. Cca asi od 3-4 stimulky som uz ani nijako nereagovala na hormony, bezny zivot , ziadne obmedzenia co by clovek tych par dni nevydrzal. Posledne asi 4 odbery bez narkozy, iba s novalginom.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Proces darovania vajíčok
Darovaniu vajíčok predchádza stimulácia vaječníkov, ktorá trvá približne 10 dní.
Hormonálne injekcie si aplikujete sama podľa lekárom presne stanoveného protokolu.
Ich podávanie vám podrobne vysvetlí naša zdravotná sestra.
Počas obdobia stimulácie podstúpite folikulometriu (ultrazvukové vyšetrenie), pri ktorom sa sleduje rast vašich folikulov (dutinka, ktorá obsahuje vajíčko). Podľa výsledkov určíme deň odberu vajíčok.
Odber vajíčok je ambulantný výkon, ktorý sa vykonáva v krátkodobej anestézii a trvá približne 10 minút.
Dve hodiny po zákroku odchádzate v sprievode dospelej osoby domov.
Nasledujúci deň pokračujete vo svojom bežnom živote.